11.02.2023, Miroslav Fuks

Vysočina odpor Rosic zlomila až v poslední dvacetiminutovce

Vysočina odpor Rosic zlomila až v poslední dvacetiminutovcePrvní tým FC Vysočina pokračuje ve vítězném tažení zimní přípravou. Dnes se však proti velmi dobře hrajícím Rosicím, třetímu celku MSFL, na výhru 2:0 (0:0) pořádně nadřel. Po řadě neproměněných šancí se zrodila až v poslední dvacetiminutovce díky trefám Filipa Šancla a Mame Alassane Talla.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 11.2.2023, 11:00
2:0
(0:0)
RosiceRosice
 
Góly: 74. Šancl, 84. Tall
Diváci: 60
FC Vysočina: Jágrik (46. Soukup) - Svoboda (70. Farka), Vedral, Gabriel, Peřina (46. Křehlík) - Tureček (70. Franěk), Vítek (60. Šancl) - Křivánek (60. Ogiomade), Selnar (60. Zoubele, 65. Shudeiwa), Fila (60. Záhradnik), Araujo-Wilson (60. Tall).
Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Kulík, Praks (46. Kotásek) – Novák – Přikryl (60. Dobrovodský), Koláčný, Sedláček (46. Selinger), Novotný (60. Kozel) – Přerovský (65. Mutina).
 

Komentář

„Rosice zhruba před týdnem porazili juniorky Olomouce a i u nás tento celek potvrdil svoji kvalitu a zkušenost. Byla znát jejich motivace proti druholigovému soupeři. Čekali ze středního či nižšího bloku na naše útoky a poté vyráželi do rychlých protiútoků. Pro nás tento zápas přinesl cenné poznatky z hlediska řešení situací ze strany hráčů ve střední třetině hřiště a v křídelních prostorech. Přesně tyto aspekty jsme od dnešního utkání očekávali. Soupeře jsme výsledkově zlomili až v poslední dvacetiminutovce,“ řekl k utkání asistent trenéra Michal Vávra.

Ten ve svém pozápasovém komentáři dále uvedl: „Výsledek samozřejmě ovlivnil fakt, že jsme v prvním dějství bohužel neproměnili několik gólových příležitostí. Zejména vyložené šance, které měli Selnar či Araujo-Wilson, volaly po proměnění. Nadějné možnosti však nezužitkovali ani hosté.“

Pouze pět minut na umělé trávě strávil Lukáš Zoubele. Co bylo příčinou? „Bohužel odstoupil s podezřením na zlomeninu nosu. Dále pro nemoc scházel Křišťál, lehké zranění trápí Lacka a na marodce je s kolenem Piško. Nenastoupil ani Vlk, u nějž finišuje jednání o jeho hostování z Mladé Boleslavi v Jihlavě. Naopak nás těší, k prvním duelům zimního bloku vyběhli Farka a Shudeiwa, a po dvouzápasové absenci byl znovu k dispozici Křivánek,“ upřesnil Vávra.

Vysočinu další přípravný zápas čeká už ve středu 15. února od 17:00 hodin na půdě třetiligového Velkého Meziříčí. Větší porci minut by měli dostat fotbalisté, kteří proti Rosicím nefigurovali v úvodní sestavě.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu