11.12.2022, Miroslav Fuks

Podzimní žákovské hodnocení: U12 – Jakub Pavlas

Podzimní žákovské hodnocení: U12 – Jakub PavlasV rámci série materiálů, které se ohlíží za podzimními výkony a výsledky mládežnických týmů FC Vysočina, nyní nabízíme pohled na mladší žáky U12, kteří působili v nejvyšší soutěži své kategorie SpSM-JIH. Z 15ti utkání získali velmi dobrých 34 bodů a umístili se na 4. příčce.

 

O hodnocení podzimní části soutěže jsme požádali trenéra Jakuba Pavlase.
S podzimní částí jsem víceméně spokojený. Kluky jsme chtěli co nejrychleji adaptovat na ‘’dospělejší’’ fotbal, než byl ten přípravkový, a to se nám povedlo. Vůbec nebudu hodnotit naše výsledky, protože jsou pro mě méně podstatné, než naše předvedená hra, která se zápas od zápasu zlepšuje. Jsem ale velice rád, že kluci do každého zápasu, do jakékoliv hry či soutěže jdou s tím, že chtějí vyhrávat. Hráče musím pochválit za jejich přístup, jak k zápasům, tak k tréninkům a je vidět že dobře vnímají, co a jak trénujeme a jsou schopní to přenést do zápasu.

Myslím si, že každý z nich udělal za tohoto půl roku viditelný progres a sami hráči pociťují, že poctivá práce se vyplácí. Každopádně musím klukům poděkovat, hlavně za jejich přístup k fotbalu a také za to, že utvořili velmi dobrou partu, která táhne za jeden provaz. Myslím si, že jsou všichni na správné cestě, ale sami si dokázali, že je před nimi ještě spousta práce.

Určitě také velké poděkování patří trenérovi Kühtreiberovi, který je nedílnou součástí našeho týmu a svou pracovitostí a za mě dobrým pohledem na fotbal mě dokáže plně nahradit. Například při mém studiu trenérské licence.

Nejvydařenější zápas(y) podzimu?
Hned úvodní zápas, kde jsme nastoupili proti Žďáru nad Sázavou, jsme soutěž dobře nastartovali a zvítězili v poměru 16:0. Další velmi vydařený duel byl proti Zlínu, kde jsme remízovali 1:1, ale herně jsme byli z mého pohledu lepším týmem. Dále kladně hodnotím zápas se Slováckem, který byl pro nás výsledkově opravdu krutý, ale s naši předvedenou hrou jsem byl spokojený. A naším nejvydařenějším zápasem byl ten poslední, a to proti týmu z Hodonína. Herně jsme naprosto dominovali, hráli jsme pohledný fotbal a kluci tak velice slušně zakončili podzimní část.

Nejhorší zápas(y) podzimu?
Určitě za zmínku stojí zápas se Zbrojovkou Brno, kde jsme podali naprosto zbytečně bojácný výkon a herně nám to naprosto nefungovalo. Podle toho taky dopadl výsledek. Opačný, ale i tak negativní případ byl v zápase s Líšní, kde jsme do zápasu vstoupili naopak velice laxně a mysleli si, že se soupeř porazí sám. I když jsme zápas vyhráli, s naší hrou jsem nebyl naprosto spokojený.

Nejlepší hráči podzimu?
Fotbal je kolektivní sport a jsem rád, že kluci fungují výborně jako tým. Samozřejmě v tomto týmu je plno zajímavých individualit, ale každý hráč je zajímavý v něčem jiném. Proto jsem se rozhodl žádného z kluků nejmenovat, nedělal jsem to celý půl rok, nebudu to dělat ani teď, protože v jednotlivých zápasech každý z hráčů přiložil ruku k dílu.

Na které aspekty se v zimní přípravě zaměříte?
V této věkové kategorii úplně nerozlišujeme daná období. Budeme trénovat pořád stejně, jako trénujeme doposud. Všechno budeme zdokonalovat primárně v průpravných hrách. Kluci v těchto letech stejně ještě nevnímají podstatu zimní přípravy, ‘’silových’’ a ‘’kondičních’’ příprav jich ve fotbalovém životě čeká ještě mnoho. Určitě se ale budeme zaměřovat na herní činnosti jednotlivce, ve kterých se chceme nadále zlepšovat.

Přehled střelců branek za podzim: 32 – Marushchak, 15 – Paseka, 12 - Barák, 11 – Fuks, 7 - Novák Tomáš, 6 - Novák Jakub, 6 - Boudný, 5 - Musílek, 3 – Skryja, 1 - Hájek, 1 – Lenikus, 1 – Musil, 1 - Tichánek, 1 - Lapeš, 1 - Nevosad

Přehled počtu odehraných zápasů za podzim: 15 – Marushchak, 13 -  Trnovský, 13 – Fuks,  13 – Musil, 13 - Barák, 12 - Novák J., 12 - Tlačbaba, 11 – Lenikus, 11 – Skryja, 10 - Tichánek, 10 - Boudný, 10 - Lapeš, 10 - Diviš, 10 - Hájek, 8 - Musílek, 8 Novák T., 8 - Hrad, 7 Nevosad.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu