13.12.2022, Miroslav Fuks

Podzimní dívčí hodnocení: WU15 – Michaela Ryšavá

Podzimní dívčí hodnocení: WU15 – Michaela RyšaváV rámci série materiálů, které se ohlíží za podzimními výkony a výsledky mládežnických týmů FC Vysočina, nyní nabízíme pohled na starší žákyně WU15, které působí v nejvyšší soutěži své kategorie - 1. lize starších žákyň Čechy. Z 12ti utkání získaly pouhé tři body a umístily se na předposlední 9. příčce.

 

O hodnocení podzimní části soutěže jsme požádali trenérku Michaelu Ryšavou.
Bohužel, podzimní část nemohu podle výsledků hodnotit pozitivně. Avšak byla to pro některé holky první zkušenost s hrou na celé hřiště a s I. ligou žákyň. Věděla jsem, že na podzim se nesmím zaměřovat na výsledek, ale na hru samotnou, kterou mohu zhodnotit velmi pozitivně. S každým odehraným zápasem bylo vidět zlepšení a jsem velmi hrdá na to, že to holky zvládly až do posledního kola.

Nejvydařenější zápas(y) podzimu?
Jako nejvydařenější zápas podzimu bych asi měla zmínit jedinou výhru proti soupeřkám z Teplic s výsledkem 4:0. Pro mě samotnou to ovšem byl domácí zápas proti Plzni, kde holky ukázaly ohromné zlepšení v technice a pohybu po hřišti. I když výsledek nebyl v náš prospěch, pro mě to bylo vítězství.

Nejhorší zápas(y) podzimu?
Nejhorší zápas podzimu byl jednoznačně první zápas proti AC Sparta Praha, kde některé holky hrály poprvé proti holkám. Zápas byl špatný ve všech ohledech. Technika, držení míče, střelba, nic se nám nedařilo.

Na které aspekty se v zimní přípravě zaměříte?
V zimním tréninkovém bloku se určitě chceme soustředit na techniku a rychlostní vytrvalost. A hlavně pak na zvládání emocí. Holky jsou ve věku, kdy nikdy nevíte, jakou budou mít náladu, i proto musíme se zaměřit na větší emoční stabilitu. V podzimní části jsme některé zápasy nezvládly jenom díky emocím a to se nám už nesmí stát.

Přehled střelkyň branek za podzim: 6 - Natálie Pikhartová, 4 - Anna Palečková, 1 - Nela Podnecká, Nela Dvořáková – 1

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu