05.12.2022, Miroslav Fuks

Petr Kuchta: Představoval bych si více bodů na našem kontě

Petr Kuchta: Představoval bych si více bodů na našem kontěZatímco předchozí tři sezóny dorostenci FC Vysočina povětšinou marně bojovali o postup z MSDL do I. ligy, neboť proti bylo covidové storno sezóny, tak v aktuálním ročníku mají naši mladíci jiné starosti. V druhé nejvyšší soutěži totiž působí „béčka“ Vysočiny – U18 a U16 a mají jednoznačný záchranářský cíl. O podzimních bojích staršího dorostu jsme si povídali s trenérem týmu Petrem Kuchtou.

 

Jak obecně hodnotíte účinkování týmu v podzimní části?
Zásadní bylo, že jsme vůbec z Divize do MSDL dokázali postoupit, protože vyšší soutěž je samozřejmě mnohem prospěšnější pro fotbalový růst našich hráčů. Ti zde získávají kvalitní fotbalovou konfrontaci a herní vytíženost.

V náročné soutěži jsme dokázali bodovat jen v šesti z patnácti duelů. Porazili jsme Znojmo, venku Šumperk a HFK Olomouc, remizovali jsme s Opavou, v Hlučíně a v Třinci. Celkových 12 bodů stačí pouze na přezimování na 13. pozici tabulky. Přesto jsem poměrně spokojený s naším podzimním účinkováním. Ano, určitě bych si představoval více bodů na našem kontě a lepší tabulkové postavení.

Čekal jste, že podzim bude pro mančaft takto náročný?
V klubu a v této soutěži jsem už nějaký pátek, tudíž jsem tuto úroveň soutěže očekával. Zatímco v Divizi jsme dominovali a stříleli branky, tak kvalita soupeřů v Moravskoslezské lize je úplně jinde. Zejména v konfrontaci s Líšní nebo ligovými „béčky“.

Nepříliš dobrou vizitku asi představují porážky právě proti všem moravskoslezským „béčkům“, že?
Ano, v těchto duelech jsme nebyli bodově úspěšní. V Olomouci jsme jasně prohráli, ale třeba na Slovácku jsme ještě v 80. minutě vedli 0:1, ale nakonec jsme podlehli. Se Zlínem jsme prohráli těsně 3:2. Věřím, že v této konfrontaci budeme na jaře úspěšnější.

Kterých výsledků či zápasů si nejvíce ceníte?
Z hlediska herního výkonu mne potěšila cenná domácí remíza s Opavou 2:2, tedy s celkem, jenž sestoupil z nejvyšší dorostenecké soutěže.

Ve kterých duelech Vás tým naopak zklamal?
Rozhodně musím zmínit zcela zbytečnou domácí porážku s Porubou v poměru 1:2. Byli jsme po všech stránkách lepší a neproměnili jsme řadu příležitostí. Bohužel, kluci občas koncovku nezvládají. Sám hostující trenér za námi po utkání přišel s tím, že si výhru nezasloužili. Ztráta těchto tří bodů mne velmi mrzela.

Promítla se podzimní dorostenecká euforie „áčka“ i do některých zápasů záložního dorostu? Byli pendlující fotbalisté oporami?
Z U19 k námi chodili kluci, kteří v I. lize neměli potřebnou minutáž. Určitě nám pomohli, byli obecně o něco málo lepší, než Ti z kádru U18, ale ten rozdíl nebyl nijak výrazný.

Které hráče byste zařadil mezi opory týmu?
Zmínit musím dva fotbalisty, které musím vyzdvihnout. Tím prvním je útočník a nejlepší střelec týmu Tomáš Zimermann, který jde herně nahoru. Druhým je spolehlivý stoper a kapitán týmu Ondřej Horák, jenž je vůdčí osobností týmu v kabině i na hřišti. Má herní přehled, umí spoluhráče dirigovat, nebojí se na trávníku mluvit.

Posune se některý z vašich hráčů do zimní přípravy U19?
Ano, bavíme se o tom. Konkrétní jména už padla, ale budou hráčům teprve prezentovány. Někteří na zimní přípravu spadnou do U18, jiní se posunou do prvního dorostu.

Jak je nastaven váš tréninkový proces? Kdo tvoří realizační tým?
Je to nastaveno tak, že náš kádr od pondělí do čtvrtku trénuje společně s hráči kádru U21, tedy divizní juniorky. Na tréninkovém procesu se tak podílím společně s trenérem Kamilem Průšou a jeho asistentem Danem Poulem. V pátek se týmy rozdělí a chystáme se každý zvlášť na víkendové mistrovské utkání. Pro dorostence je tréninková konfrontace s věkově staršími juniory rozhodně přínosná. Ve snaze vyrovnat se jim je nutí pracovat na sobě a zlepšovat se.

Podzimní hráčské statistiky U18

Odehrané minuty: 1350 - Horák, 1262 - Zimermann, 1067 - Maršík, 990 - Šmíd, 968 - Dvořák, 945 - Záviška, 896 - Starý, 875 - Krajčo, 794 - Staněk, 765 - Blažek, 732 - Jelínek, 590 - Raitmajer, 577 - Zacha, 495 - Holan, 412 - Šlechta, 390 - Šerý, 360 - Leška, Udržal, 308 - Štancl, 225 - Bohm, 180 - Procházka, 138 - Záruba, 18 - Pátek.

Střelci branek: 5 – Zimermann, 3 – Starý, 2 – Blažek, Horák, Krajčo, 1 – Raitmajer, Šmíd, Dvořák, Štancl, Maršík, Šlechta, Jelínek.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu