27.10.2022, Miroslav Fuks

Kouče Smetanu čeká těžká premiéra – na stadiónu první Příbrami

Kouče Smetanu čeká těžká premiéra – na stadiónu první PříbramiKouč Ondřej Smetana se v sobotu 29. října poprvé postaví na lavičku FC Vysočina. V rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY by si aktuálně nemohl vybrat těžší premiéru, neboť Jihlavu čeká od 14:30 hodin duel na stadiónu lídra tabulky a jedenáct kol neporaženého celku – FK Viagem Příbram.

 

PSoučasné tabulkové postavení je nepochybně překvapením. Exligový tým v létě v rovnocenných rolích převzali bývalí úspěšní fotbalisté Tomáš Zápotočný a Marek Nikl. Kolem velezkušeného příbramského útočníka a odchovance Tomáše Wagnera sestavili velice mladý tým postavený na dosud nepříliš známých talentech, kteří jsou z velké části odchovanci vyhlášené příbramské akademie. V kádru nalezneme pouze tři fotbalisty starší 24 let – šestadvacetileté Sakalu a Surmaje a právě dvaatřicetiletého střelce Wágnera.

Příbramští mladíci poprvé zvítězili až v 5. kole, když předtím nasbírali jen tři remízové body. Poté se ale rozjela jejich bodová šňůra, která je vynesla se bilancí 24 bodů na čelo tabulky se shodným ziskem, jakým disponuje i Líšeň. Příbram během třinácti duelů utrpěla jedinou porážku ve 2. srpnovém kole Chrudimi a drží tak skvělou bilanci jedenácti druholigových zápasů bez prohry.

S čím Vysočina pojede na stadión klubu, kde dosud nikdy v historii nezvítězila a vybojovala jen čtyři remízy z osmi duelů? Na to jsme se zeptali nového jihlavského trenéra Ondřeje Smetany: „Před námi je těžké utkání v Příbrami, na které se musíme precizně připravit, abychom byli úspěšní. Na studiu hry našeho nadcházejícího soka pracujeme od okamžiku mého nástupu k týmu. Příbram disponuje spoustou talentovaných zajímavých hráčů a prezentuje se výkony, které ji vynesly na čelo tabulky. V sobotu rozhodně musíme být před sílou soupeře v pozoru, ale zároveň musíme chtít, aby duel byl o nás, o našem soustředěném kvalitním výkonu.“
Nepochybně bude zajímavé sledovat, v jaké sestavě Vysočina pod vedením nového lodivoda nastoupí. Připomeňme, že v posledním domácím duelu ze zdravotních důvodů scházeli obránce Křišťál a útočník Tall, dále z úterního pohárového zápasu ve Zlíně předčasně odstoupil defenzivní univerzál Piško. Otazník navíc panuje nad výší disciplinárního trestu pro ofenzivního záložníka Selnara, jenž byl vyloučen v utkání s juniorkou Slavie.

Vzájemná bilance: 16 utkání   4 – 5 – 7   19 : 30 / doma: 8 utkání   4 – 1 – 3   13:10 / venku: 8 utkání   0 – 4 – 4   6:20
Poslední vzájemné utkání: 11.5.2022 – V posledním domácím duelu přivítala Vysočina Příbram. Oba celky už mohly hrát bez nervů. Na výkonu Jihlavanů to bylo v prvním poločase znát, byli daleko živějším týmem. Do vedení poslal své barvy v 18. minutě Mame Tall. Hosté začali aktivněji druhý poločas a po hodině hry bylo srovnáno. Trenér Jan Kameník měl ale při střídání šťastnou ruku. Po minutě pobytu na hřišti vstřelil v 77. minutě branku Lukáš Musil - 2:1 (1:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Vedral, Selnar, Zoubele, Tureček, Gabriel, 1 – Křivánek, Peřina, Svoboda, Shudeiwa, Araujo-Wilson, vlastní.
Žluté karty: 7 - Piško, 3 - Tall, Svoboda, Shudeiwa, Křivánek, 2 - Peřina, Selnar, Vedral, 1 – Zoubele, Araujo-Wilson Lacko, Gabriel, Filla.

FK Viagem Příbram

Sestava v posledním utkání: Melichar – Sakala, J. Jeřábek, Fišl – Osmančík (79. Čejka), M.Čermák (90+3. Vokřínek), Petrák (65. Zeronik), Musil (79. Švestka), Dudl – Wágner, Anih (65. V.Novotný).
Trenér: Tomáš Zápotočný a Marek Nikl
Střelci: 6 – Surmaj, 5 – Wágner, 3 – Čejka, Osmančík, 1 – Fišl, Čermák, Anih, Zeronik.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu