23.10.2022, Miroslav Fuks

Vysočinu v úterý čeká náročná pohárová konfrontace ve Zlíně

Vysočinu v úterý čeká náročná pohárová konfrontace ve ZlíněRole se obrací. Po dvou pohárových duelech, v nichž Vysočina musela splnit úlohu favorita, jede jihlavský tým na stadión, kde může jen překvapit. Ve 3. kole MOL Cupu se tým kouče Jana Kameníka představí v úterý 25. října od 17:00 hodin na zlínské Letné.

 

Druholigovou Jihlavu čeká náročná prověrka na půdě tradičního prvoligového účastníka, kterému v aktuální vyrovnané tabulce FORTUNA:LIGY náleží 15. příčka se ziskem 12 bodů ze třinácti duelů. FC Trinity Zlín do 3. pohárového kola postoupil díky přesvědčivé výhře na stadiónu Startu Brno 0:3 (0:3). Proti Jihlavě jistě bude chtít potvrdit roli favorita a spravit si chuť po sobotní smolné porážce v Olomouci. Tým kouče Jana Jelínka na Sigmě vedl díky parádní trefě Lamina Jawa, poté se musel smířit se neuznanou brankou na 0:2 a nakonec musel strávit výsledkový obrat na konečných 2:1.

Los 3. kola fanoušky ani fotbalisty FC Vysočina příliš nepotěšil. Mnohem příjemnější variantou by jistě byla domácí bitva s prvoligovým soupeřem. Pokud mohl mít z losu někdo radost, tak jedině kouč Jan Kameník: „Tak bych to neřekl, určitě jsme chtěli hrát kvůli našim fanouškům doma. Ale je pravdou, že jsem ve Zlíně tři roky působil, tudíž se na to prostředí těším. Mám tam pořád spoustu známých. Navíc bydlím v regionu, jen kousek od stadiónu Slovácka.“

Po páteční vydřené výhře s „béčkem“ Slavie jistě pojedete do Zlína klidnější a uvolněnější, že? „Ano, pojedeme tam s úlevou, povzbuzení výhrou a motivovaní pokusit se přes favorizovaného prvoligistu postoupit. Je to pro náš mladý celek kvalitní konfrontace a výzva, na kterou se těšíme,“ zdůraznil jihlavský kouč.

Zlínský celek velmi dobře znáte, tudíž pro vás je jistě snadné upozornit na nebezpečné hráče našeho nadcházejícího soupeře? „Velmi dobrou a stoupající výkonnost v poslední době prokazuje exjihlavský útočník Lamin Jawo. Velmi nebezpeční jsou Drame či Čanturišvili, v domácím duelu s Libercem hrál výborně středopolař Hrubý a vůbec celá zlínská obrana. Prvoligovou kvalitu samozřejmě mají i další zlínští fotbalisté. Uvidíme, v jaké sestavě domácí nastoupí a jak k duelu přistoupí,“ uvedl Kameník.

Nakolik v MOL Cupu hodláte pozměnit sestavu? „Vše se bude odvíjet od zdravotního stavu hráčů. Cítíme, že někteří hráči čekají na svoji příležitost a já si myslím, že si ji zaslouží tím, jak pracují na tréninku nebo naskakují do ligových zápasů. I proto zvažujeme, že ke změnám dojde a síly rozložíme,“ uzavřel svůj komentář lodivod FCV.

Pohárové střelci:

Zlín: 1 - Janetzký, Drame, Silný.
FC Vysočina: 2 - Svoboda, 1 - Tureček, Fila, Křehlík, Vedral, Tall.

Vzájemná ligová bilance: 18 utkání 3 – 7 – 8 25:31 / doma: 9 utkání 0 – 6 – 3 12:16 / venku: 9 utkání 3 – 1 – 5 13:15
Poslední vzájemné utkání: 13.4.2018 – Důležitá záchranářská bitva proti Zlínu přinesla velký boj a dělbu bodů, kterou lze hodnotit jako zaslouženou. Oba celky si dokázaly vypracovat zajímavé gólové šance, ale na trefu se čekalo až do 63. minuty, kdy se krásně trefil Holzer. Vysočina dřela a nakonec se dočkala bodové odměny, když se v nastaveném čase trefil uzdravený střídající kanonýr Davis Ikaunieks.

Poslední pohárové utkání: 3.10.2012 – Fotbalisté FC Vysočina ve Zlíně předvedli dva rozdílné poločasy. V tom první byli velmi aktivní a po zásluze šli díky dvěma trefám Stanislava Tecla do vedení 0:2. Druhá půle však Jihlavě nevyšla a zlínská snaha byla odměněna vyrovnáním na 2:2. O postupu tak musely rozhodnout pokutové kopy, v nichž měli pevnější nervy a též více štěstí hráči Vysočiny, když rozhodující penaltu proměnil Václav Koloušek.

Sestava Zlína v posledním ligovém utkání: Rakovan – Reiter, Kolář, Simerský, Procházka – Drame (63. Bartošák), Hlinka (85. Vukadinović), Janetzký (63. Hrubý), Čanturišvili – Silný (85. Didiba), Jawo (63. Fillo).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu