18.10.2022, Miroslav Fuks

Vysočina poprvé proti Slavii B. Dočká se vítězství?

Vysočina poprvé proti Slavii B. Dočká se vítězství?V polovině února 2018 nastoupili fotbalisté FC Vysočina naposledy proti Slavii. Tehdy v památném duelu zvítězili senzačně 1:0 a nastartovali parádní jarní stíhací jízdu, při níž jen strašně málo scházelo k záchraně Svědíkova týmu. V pátek 21. října už od 17:00 hodin se sešívaní v Jihlavě představí znovu – poprvé v historii půjde o „béčko“ Slavie.

 

Duel 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proběhne před kamerami ČT Sport a bude mít pro FC Vysočina punc velké důležitosti. Jihlavský tým nutně potřebuje utnout dlouhou šestizápasovou sérii bez vítězství. Měření proti mladému celku Slavie, který na FCV z předposlední druholigové příčky ztrácí 4 body, by k tomu mohl být ideální příležitostí. Jenže juniory SKS rozhodně není radno podceňovat. Více nám k síle našeho nadcházejícího soupeře řekl asistent trenéra Jozef Pavlík: „Slavii jsme viděli i živě v domácím utkání, další duely jsme sledovali ze záznamu. A vidíme velký kopec talentu, který tento mladý celek představuje. V jejich hře je vidět sebevědomí ve hře jeden na jednoho a bezstarostnost v ofenzívě. Dokážou udržet míč, umně spolupracovat a vytvořit tlak na vápno soupeře. Musíme se nachystat na nebezpečné mužstvo.“

Rezerva sešívaných svůj dosavadní jedenáctibodový zisk vygenerovala z remíz v Táboře a Opavě, a především pak z výher v malém derby nad Spartou B, Varnsdorfem a Vyškovem. V posledních dvou kolech svěřenci trenéra Marka Jarolíma nevstřelili branku a prohráli na „béčku“ Sigmy a doma s Chrudimí. Které hráče mladé Slavie řadíte k oporám týmu? „V případě slavistické juniorky snad ani není třeba upozorňovat na konkrétní individuality. Šikovných a talentovaných fotbalistů je tam opravdu celá řada. V pátečním měření samozřejmě bude záležet na tom, zda tyto přednosti prodají ve prospěch svého týmu. Po nešťastné domácí porážce s Chrudimí jistě cítí potřebu bodovat,“ upozornil asistent kouče Jana Kameníka.

Za juniorku SKS na podzim nastoupili hráči kádru „áčka“ Icha, David a Matěj Juráskovi, Plavšić, Tiéhi nebo Fila. Řada z nich mezitím odešla na hostování. Očekáváte, že Pražané do Jihlavy přijedou posíleni o některé fotbalisty prvního týmu? „Na tento aspekt se nijak nezaměřujeme. Pokud někteří hráči „áčka“ přijedou, tak jistě nebudou ve výrazném počtu. My se soustředíme na sebe a doufáme, že dokážeme navázat na herně vydařený první poločas v Třinci. Po sérii nepříznivých výsledků je před námi velmi důležitý zápas, po němž bychom rádi zase poznali radost z vítězství. Věříme, že za dobrou práci v tréninku budeme odměněni.“

Je něco nového na marodce FC Vysočina? S kterými hráči v pátek nemůžete počítat? „Křišťál už začal trénovat, ale s největší pravděpodobností ještě k zápasu nebude nominován. Naopak mnohem větší optimismus panuje ohledně potenciálního startu útočníka Talla. Jinak bychom měli být kompletní,“ uvedl závěrem Pavlík.

Vzájemná bilance (II. liga): oba celky se na ligové úrovni dosud nestřetly
Poslední vzájemné utkání: 17.2.2022 – Vysočina na úvod jara vydřela nesmírně cenné a povzbudivé vítězství, když v přímém přenosu zdolala vysoce favorizovanou Slavii Praha! Fakt, že Jihlava na tým z Edenu umí, podtrhla jediná branka z kopačky Pavla Dvořáka v 10. minutě nervydrásajícího utkání. Hosté se po zbytek duelu tlačili alespoň za vyrovnáním, ovšem jihlavská defenzíva spolu s gólmanem Matejem Rakovanem udržela čisté konto a též tři nečekané záchranářské body - 1:0 (0:0)!

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Selnar, Zoubele, Tureček, Gabriel, 1 – Křivánek, Peřina, Svoboda, Shudeiwa, Araujo-Wilson, Vedral, vlastní.
Žluté karty: 7 - Piško, 3 - Tall, 2 - Svoboda, Shudeiwa, Křivánek, Peřina, Selnar, Vedral, 1 – Zoubele, Araujo-Wilson Lacko, Gabriel, Filla.

SK Slavia Praha B

Sestava v posledním utkání: Sirotník – Trédl, Behenský, Švec, Labík – Nikl, Šubert (79. Kopáček), Planka, Beran (79. Alrashdi) – Singhateh (89. Biegon), Šmiga (72. A.Pudil).
Trenér: Marek Jarolím
Střelci: 3 – Šmiga, 2 – Beran, Nikl, Šubert, 1 – Bárta, Kopáček, M.Jurásek, Kneifel, A.Pudil, Fila.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu