04.09.2022, Miroslav Fuks

Bitvu s Opavou rozhodla jediná branka po hrubce Gabriela

Bitvu s Opavou rozhodla jediná branka po hrubce GabrielaNedělní bitva o čelo druholigové tabulky nabídla vypjatou a bojovnou podívanou, v níž si útočné snahy FC Vysočina vylámaly zuby na skvělé defenzívě Opavy. Ta v Jihlavě podala velmi dobrý výkon a po hodině hry dostala velký dárek po hrubé chybě domácího stopera Šimona Gabriela, kterou k jediné brance duelu využil Kramář – 0:1 (0:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
7.kolo, neděle 4.9.2022, 17:00
0:1
(0:0)
OpavaOpava
 

Góly: 60. Kramář
ČK: 78. Kameník
ŽK: 29. Peřina, 45. Křišťál, 75. Tall, 78. Kameník, 79. Shudeiwa – 42. Šcudla, 68. Kadlec
Rozhodčí: Volek - Hurych, Lakomý
Diváci: 750
FC Vysočina: Jágrik – Křišťál, Gabriel (86. Christodoulou), Vedral, T. Svoboda – Tureček, Shudeiwa – Křivánek (65. Ogiomade), Selnar (73. Lacko), Peřina (65. L. Fila) – Zoubele (46. Tall). Náhradníci: Soukup – Vítek.
Opava: Lasák – Helebrand, Bílek (31. Šcudla), Janoščín (C), Kadlec – Haitl, Rychlý, Macháček, Šigut, Kramář (90+1. Doleček) – Rataj (73. Janjuš).
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Jan Kameník oproti výhře nad Spartou B nahradil absentujícího Piška jiným středním záložníkem - odchovancem Shudeiwou.

Za přítomnosti obou slušně zaplněných a aktivně fandících fanouškovských kotlů se hrál zajímavý fotbal ve výborné atmosféře a početné divácké kulise. Navíc za naprosto ideálního počasí. V 6. minutě diváci viděli první šanci zápasu. Po pravém křídle zachytil prudkou přihrávku Haitl a dokázal odcentrovat na zcela volného Šiguta, který na dlouhou nohu z penalty z první přestřelil. Tato šance byla odrazem lepšího opavského vstupu do utkání. Vysočina zahrozila až ve 13. minutě, kdy po Křišťálově dlouhém autu promáchl volej Peřina, ale odražený míč se dostal k Vedralovi, jenž uvnitř vápna nestřílel přesně. V 19. minutě přišel z opavské levé strany od Bílka přesný centr do vápna a před zakončujícím Helebrandem museli na poslední chvíli odkopnout obránci v modrém. V 38. minutě o sobě znovu dali borci FCV. Selnar rozehrál rychlý kontr doleva na Peřinu, jenž přízemní centr nacpal na před tyč na Zoubeleho. Ten zvolil vtipné zakončení patičkou, která jen díky pohotovosti stopera Macháčka neskončila v síti. Vzápětí po Selnarově rohu hlavičkoval těsně nad břevno Vedral.

Do druhé půle nenastoupil zkušený útočník Zoubele, kterého nahradil urostlý Tall. První střela na branku se zrodila ve 49. minutě, kdy se do odraženého balónu po rohovém kopu opřel za vápnem Křivánek a o metr přestřelil Lasákovu branku. V 55. minutě šance FCV skončila znovu nad břevno. To z nadějné pozici přestřelil hlavičkující Tall po centru Turečka z pravé strany. V 57. minutě se Vysočina po pravé straně krásně prokombinovala k zakončení, které na sebe vzal Peřina. Levačkou trefil pouze levou tyč Lasákovy branky! Vysočina, skvěle podporovaná kotle a diváky, byla v tlaku, ale v 60. minutě přišel šok. Gabriel nepochopitelně chyboval na rohu velkého vápna a nabídl snadnou pozici k zakončení Kramářovi – 0:1. Domácí se chtěli pokusit o rychlou odpověď. Na hranici vápna se v 62. minutě ke střele dostal Peřina, ale míč šel nad bránu. Vysočina hnaná fanoušky se tlačila alespoň za vyrovnáním, ale zároveň musela dávat pozor na opavské kontry. Zvlášť, když Gabriel neměl svůj den a v 85. minutě Slezanům nabídl další super šanci. Kramáře poslal samotného na Jágrika, ale ten jej skvěle vychytal! O chvilce později se zaskvěl v další velké šanci, když chytil gólovou střelu téhož útočníka! V 90. minutě mohl vyrovnat Křišťál, který se v rohu vápna dostal k míči, navedl si ho na levačku a vypálil těsně nad břevno! A tak všechny velmi cenné body putovaly do Opavy.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Opava | 0:1
21.kolo | Opava - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu