18.04.2007, DENÍK - Ondrej Dudáš

Trenér Bokša má jasno, chytat bude Tulis

Trenér Bokša má jasno, chytat bude TulisJIHLAVA: Novou jedničkou fotbalistů Jihlavy bude po zbytek sezony Petr Tulis. Třiadvacetiletý gólman nahradí v brance zraněného Branislava Rzeszota, který včera podstoupil operaci přetržené achillovy šlachy a chybět bude minimálně tři měsíce.

 
Trenér Milan Bokša se v otázce náhrady zkušeného brankáře dlouho nerozmýšlel. „Není pochyb o tom, že bude chytat Tulis. Jinou variantu jsem ani nezvažoval,“ řekl rázně jihlavský kouč. Přitom jeho asistentem je velezkušený Libor Macháček, kterého Vysočina angažovala zároveň jako hráče.

„Libor se stále udržuje. I když nechytal v zimní přípravě ani jeden zápas, tak v podstatě absolvoval všechny tréninkové dávky. Nyní se zapojí do procesu naplno a bude případnou alternativou za Tulise,“ vysvětlil Bokša.

Jihlavu ještě čeká tuhý boj o postup do nejvyšší soutěže. Tulis má přitom pouhé čtyři starty ve druhé lize, které si navíc připsal před dvěma lety. MSFL za juniorku ale chytá stabilně. „Někdy ty zkušenosti nabrat musí. Z juniorky mám o něm velice dobré reference. Navíc v trénincích maká naplno a přidává si. Je to poctivý kluk, který teď prostě dostane šanci,“ tvrdí jihlavský kouč.

Sám bez okolků přiznává, že při jeho letním příchodu před sezonou dokonce uvažoval o tom, že jednička bude právě Tulis. „Svými výkony si o to říkal, nakonec jsme ale vsadili na zkušenějšího Rzeszota.

Nynější sázky na mládí se nebojí. „Je mu třiadvacet let, zase tak mladý už není. Třeba teď za Vítkovice chytal osmnáctiletý kluk. Při mém angažmá v Olomouci jsem dal do branky Jindřicha Skácela, kterému tehdy bylo možná teprve šestnáct let,“ upozorňuje Bokša.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu