16.04.2007, Miroslav Fuks

Jak jsou na tom zranění hráči FC Vysočina?

Jak jsou na tom zranění hráči FC Vysočina?Páteční výrazné vítězství FC Vysočina nad Vítkovicemi zkalilo nepříjemné zranění gólmana Branislava Rzeszota. Ten se tak bohužel zařadil k trojici hráčů, které trápí vážně zraněná kolena, a rozšířil jihlavskou marodku. Dvaatřicetiletý slovenský gólman se zranil při dopadu po nenápadném vzdušném souboji s hostujícím obráncem Cvernou. Pozápasová diagnóza potvrdila natrženou či přetrženou achilovku, která jihlavskou jedničku na jaře mezi tři tyče s určitostí nepustí. Gólman je nyní na Slovensku, kde podstoupí operaci.

 
Ještě delší pauza s velkou pravděpodobností čeká na ofenzivního záložníka Jiřího Malínka. Ten si z duelu na Žižkově odnesl přetržený přední křížový vaz v koleni. „Diagnózu potvrdila arteroskopie. V současné době rehabilituji a zvažuji, zda podstoupím plastiku přetrženého vazu. Druhou možností je věřit, že svaly koleno udrží. Toto řešení však není ideální. S velkou pravděpodobností mne tak čeká dlouhá a nepříjemná pauza. Moc mne mrzí, že u závěra jara nebudu moci být na hřišti,“ uvedl Malínek.

Dalším pacientem lékaře jihlavských fotbalistů MUDr. Čepery je útočník Vladimír Peška. Ten v zimě předčasně ukončil neúspěšné hostování v olomoucké Sigmě a zařadil se do přípravy juniorky FC Vysočina. Do jarních zápasů MSFL však zasáhnout nestihl. Na počátku března se totiž zranil v přípravném utkání proti Hradci Králové, ze kterého si odnesl natržený křížový vaz. Přestože původní diagnóza byla po arteroskopii optimistická a hovořila zhruba o měsíční pauze, tak realita není tak přívětivá. „Běhám, posiluji a postupně zvyšuji intenzitu tréninku. Bohužel, vždy ke konci týdne mi koleno oteče. Chystám se proto ve středu na magnetickou rezonanci, která by mohla případnou komplikaci odhalit. I proto je v tuto chvíli nemožné říci nějaký termín návratu na hřiště,“ řekl zklamaný útočník.

Výrazně příznivější informace hlásí další a rekonvalescent Libor Baláž: „Dnes už jsem konečně začal trénovat s týmem. Ještě si však v určitých cvičeních a situacích ulevuji. Nechci totiž nic uspěchat, aby mi koleno neotékalo. Zároveň mimo tréninky „A“ mužstva běhám a doháním kondici. Pokud bude v tomto týdnu vše bez komplikací, tak se příští týden naplno zapojím do tréninku,“ informoval o stavu svého kolene Baláž.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu