14.02.2006, Redakce

Trenér Večeřa: Budeme zkušenější a silnější než na podzim

Karel Večeřa je brněnský patriot a loni v srpnu na domácí půdě dokončoval Vysočinu k historicky prvnímu vítězství v I. lize. Nyní je na programu odveta a jeden z klíčových soubojů o záchranu v nejvyšší soutěži se hraje na neutrální půdě v Praze na Strahově. „Je to realita a určitě lepší řešení, než čekat na sobotu a pak zápas odložit. Na Vysočině se v této době bez vyhřívaného trávníku hrát nedá,“ říká jeden z nejzkušenějších trenérů v Gambrinus lize Karel Večeřa.

 
Ztrácíte výhodu domácího prostředí a navíc půjdou hráči na kvalitní trávník v zimě úplně poprvé. Není to pro vás handicap?
Handicap to je, ale pro oba soupeře. Brno hrálo na přírodní trávě jen generálku, ale to byla plocha zledovatělá. Pokusíme se odjet do Prahy o den dříve a zatrénovat si tam. Fotbal se má hrát na trávě a hráči se na kvalitní terén těší. A venku se nám na podzim dařilo.

V Brně jste na svůj bývalý tým vymyslel vítěznou taktiku. Čím překvapíte tentokrát?
Myslím, že už se vzájemně nemáme čím překvapit. Srpnový zápas nám vyšel, myslím, že nás Brno tenkrát i trochu podcenilo. Což nyní absolutně nehrozí, soupeř si nahrával snad všechny naše přípravné zápasy.

Jihlava vstupuje do jarních odvet s neposíleným a možná i oslabeným kádrem. Souhlasíte?
Chtěl jsem zkušeného hrotového hráče, což se nepodařilo, ale chápu možnosti klubu. Ale i tak si troufám říct, že budeme na jaře silnější. Minimálně o půl roku zkušenější. Brankáře Macháčka a Iva Svobodu beru jako rovnocennou náhradu za Vorla a Štohanzla. Štohanzl byl příslibem do budoucna, ale Ivo Svoboda má v lize odehráno devadesát utkání a je momentálně hotovějším fotbalistou. Tah na bránu nám na pravé straně zůstane.

Už máte jasno o základní sestavě?
V hlavě ji nosím, už se rýsovala v posledních přípravných zápasech. Na pravou stranu obrany místo zraněného Demetera počítám s Pavlem Bartošem, který se po delším výpadku dostal v zimě do dobré formy. Zůstaneme u hry na jednoho útočníka a na hrotu zřejmě začne Perniš. Tomáš Kaplan se musí nejprve dostat do pohody. Zvažoval se jeho odchod a měl i zdravotní problémy. Nahoru šel Vláďa Vácha, který byl naším nejlepším zimním střelcem.

Na jakém místě tabulky byste po skončení sezony svůj tým rád viděl?
Na prvním nesestupovém. Záchrana v lize je naším jediným cílem.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu