20.08.2021, Michal Růžička

O vítězství Vlašimi rozhodla penalta

O vítězství Vlašimi rozhodla penaltaVlašim v předehrávce pátého kola Fortuna národní ligy prolomila jihlavskou domácí neporazitelnost a vyhrála brankou z penalty z 82. minuty, kterou proměnil hostující Filip Blecha. Domácí Vysočina prohrála podruhé v řadě a neudržela domácí neporazitelnost.

 
FC VysočinaFC Vysočina
5.kolo, pátek 20.8.2021, 18:00
0:1
(0:0)
VlašimVlašim
 
Gól: 82. Blecha (pen.)
ČK:
ŽK: 40. Zoubele (JIH), 50. Shudeiwa (JIH), 81. T. Vlček (JIH), 85. Peřina (JIH), 87. Josl (JIH) – 32. V. Svoboda (VLA), 76. Křišťan (VLA), 90+4. Daniel Kozel (VLA)
Rozhodčí: Szikszay – Šimáček, Volf
Diváci: 0
FC Vysočina: Vejmola – T. Svoboda, T. Vlček, Pojezný, Peřina – Lacko (C), Shudeiwa – Selnar (61. Ritter), Zoubele (46. Tureček), Křivánek (78. Araujo-Wilson) – Vedral. Náhradníci: Lancman – Štefánek, Tureček, Franěk, Araujo-Wilson, Fila, Ritter.
Vlašim: Řehák – Prebsl, P. Breda, Hošek – V. Svoboda, Rigo (71. Zinhasović), Křišťan (90+4. Sváta), Blecha, Višinský (71. Daniel Kozel) – Zlatohlávek (83. Janda), Alijagić (83. Červenka). Náhradníci: Surovčík – Červenka, Starý, Zinhasović, Daniel Kozel, Janda, Sváta.
 

Komentář

Předchozí zápas se Jihlavě nevydařil, v Brně poprvé v sezoně prohrála. Nicméně vstup do ligy nebyl špatný, domácí měli sedm bodů a patřila jim šestá příčka. Navíc doma ještě nezaváhali a přivítali soupeře, který je v soutěžním utkání nikdy neporazil. Vlašim měla po výhře v Líšni taktéž sedm bodů, byla dokonce čtvrtá a pyšnila se nejproduktivnějším útokem soutěže.

V úvodu utkání se tlačili více před bránu soupeře domácí. Během 12 minut si vytvořili hned pět rohových kopů, ani jeden však neznamenal pro Vlašim výrazné nebezpečí. Útočně se chtěli prezentovat i hosté, ale jejich ofenzivní snažení také končilo nepřesnostmi. Až na konci prvního poločasu se do příležitosti po odražené střele dostal Jakub Křišťan, kterého ale bez problému vychytal domácí brankář Luděk Vejmola. Do kabin se tak o půli šlo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství se neslo v tempu prvního poločasu. Hráči bojovali spíše ve středu hřiště a utkání bylo i dál na šance skoupé. Jihlava se po jednom z rohových kopů dostala ke střele, kdy zakončoval Radek Křivánek, míč však skončil jen na obraně soupeře. Zásadní situace utkání se odehrála v 81. minutě, kdy Tomáš Vlček fauloval v pokutovém území a nabídl tak hostům obrovskou příležitost dostat se do vedení. Nabídnutou šancí nepohrdl Blecha, který penaltou rozhodl o výhře hostů. V nastavení mohl vyrovnat Justin Araujo-Wilson, ale hlavou trefil jen břevno.

V dalším programu Vysočinu bude čekat utkání MOL Cupu. Vysočina pocestuje do Uherského Brodu.

Zápas se odehraje 24.08.2021 17:00.

„Je to pro nás velká ztráta. Myslím si, že jsme viděli kvalitní utkání na obě strany. Oba týmy se snažily hrát kombinačně a ohrozit branku soupeře. Nebylo to ani z jedné strany z nějakého hlubokého postavení, spíše z vyššího postavení, takže ve hře byla velká aktivita na straně obou týmů. Myslím si, že si oba týmy dokázali vytvořit šance a my jsme jednu soupeři nabídli lacino a z toho důvodu body nebereme. V závěru jsme tam měli příležitosti, které jsme mohli proměnit a mohli jsme to utkání alespoň zremizovat. Bohužel se ukázalo, že ta chyba je pro nás rozhodující a utkání jsme prohráli. Na druhou stranu si myslím, že se docela slušně dokážeme dostat na půli soupeře, do křídelních prostorů, kde máme míč, který je nachystaný a ten je potřeba dostat přesně na hráče do pokutového území. Dneska jsme tam v několika okamžicích selhali a ty míče tam nelítaly přesně, nebo nám to sebral brankář vlivem nepřesnosti, takže jednoznačně prostor, abychom se zlepšili. Já si myslím, že si za to trošku můžeme sami. V prvních třech zápasech jsme se vyvarovali velkých individuálních chyb a brali jsme body. Byli jsme za to odměněni. Teď v posledních třech utkáních, když neberu Duklu, kde jsme hráli 0:0, tak v utkání s Brnem, ale i dnešním utkáním jsme prostě udělali chyby a nabídli soupeři branky, pak se už to těžce otáčí. Zápas s Brnem byl z tohoto pohledu vyloženě nepovedený. Dnešní utkání možná bylo o jednom gólu. Soupeř ho vstřelil a my jsme ti, kteří body nebereme. Penaltový zákrok je velmi těžký hodnotit. Je to daleko. Nedokážu to posoudit. V úterý nás čeká pohár, což je dobře, že hrajeme takhle brzo. Máme tu možnost na utkání rychle zapomenout a odrazit se dobrým výsledkem k tomu, abychom v sobotu podali lepší výkon.“ okomentoval dnešní prohru jihlavský trenér Jan Kameník

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Vlašim | 0:1
19.kolo | Vlašim - FC Vysočina | 3:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu