19.08.2021, Michal Růžička

V pátek přivítáme Vlašim

V pátek přivítáme VlašimHráče Vysočiny čeká v pátek od 18:00 domácí zápas proti FC Sellier & Bellot Vlašim. Vysočina Jihlava v posledním kole dostala čtyřgólový příděl od brněnské Zbrojovky a má co napravovat. Podaří se Vysočině napravit zaváhání v Brně? Přijďte se podívat v pátek 20.8. od 18:00.

 

Vysočina Jihlava v minulém zápase prohrála na hřišti Brna 4:0 a ve druhé lize nebodovala po deseti zápasech, z nichž pět vyhrála. Proti Vlašimi drží skvělou bilanci, z 12 utkání vyhrála 10 a 2 zápasy skončily remízou. Vysočina proti Vlašimi v ligových zápasech ještě neprohrála. Vlašim se ani v jednom z 12 druholigových zápasů s Jihlavou neujala vedení. Poslední vzájemný zápas doma na jaře skončil divokou přestřelkou 3:3, když domácí Jihlava vedla v 80. minutě 3:0! Hostům ze středočeského kraje se podařilo vyrovnat během 7. minut! Vysočina se potkala s hráči Vlašimi i v přípravném období před letošní sezonou a zápas skončil remízou 1:1. Vysočina na domácím hřišti drží 5 zápasovou neporazitelnost, když doma naposledy remizovala s pražskou Duklou 0:0 a neprohrála tak pětkrát za sebou (3-2-0)

Vlašim přes léto prošla velkou obměnou. Podepsala spolupráci s mistrovskou Slavií Praha a stala se tak neoficiálně jejich „farmou“. Ze Slavie přišli nejen hráči, ale i celý realizační tým. Novým trenérem Vlašimi se stal Martin Hyský, který minulou sezonu trénoval B tým Slavie v ČFL. Slávistická farma Vlašim v neděli porazila Líšeň, ve třetím ze čtyř zápasů vstřelila více než 2,5 branky a před tímto kolem měla s 12 vstřelenými góly nejlepší útok soutěže. Na hřištích soupeřů se ale hostujícímu klubu nedaří a nevyhrál tam předchozích sedm duelů FNL (0-3-4).

Jak jsme již avizovali v předchozím odstavci, tak pohyby v kádru Vlašimi jsou převážně hráči na hostovávání z pražské Slavie. Z celkových 12 příchodů je hned 10 ze Slavie. Na hostování přišel Tomáš Zlatohlávek ze Sigmy Olomouc a z Pardubic Lukáš Zukal.

12 hráčů dovnitř a 13 hráčů ven. Velký průvan se odehrál přes letní přestupní období. Mezi nejvýraznější odchody patří ukončení kariéry dlouholetého vlašimského kapitána Jakuba Štochla. Ve Vlašimi působil dlouhých 7 let. V minulé sezoně působil ve Vlašimi Fortune Bassey vycházející hvězda Českých Budějovic.

„Očekáváme podobný styl, co hraje Slavia, to znamená kombinační styl hry, ale my se musíme hlavně připravit sami na sebe. Ať odevzdáme takový výkon, jaký si představujeme a tento zápas úspěšně zvládneme a měli po zápase tři body. Nějaké otazníky v sestavě máme. Uvidíme, co přinese dnešní trénink (poz. aut. čtvrtek), takže se budeme rozhodovat až po dnešním tréninku. Všichni hráči jsou zdraví. Žádné problémy nemáme a půjdeme na Vlašim v nejsilnější možné sestavě, " okomentoval soupeře asistent trenéra Tomáš Josl.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Selnar, Arroyo, Shudeiwa, Araujo-Wilson

Žluté karty: 2 – Shudeiwa, Křišťál, Vlček, Arroyo, Vedral, Křivánek, Araujo-Wilson

FC Sellier & Bellot Vlašim

Sestava v posledním utkání: Řehák – Broukal (14. Prebsl), P. Breda, Hošek (73. Sváta), V. Svoboda, Rigo (65. Kozel), Křišťan, Zinhasović (46. Zlatohlávek), Blecha, Višinský, Alijagić (65.Janda).
Náhradníci: Surovčík – Janda, Kozel, Sváta, Starý, Zlatohlávek, Prebsl

Trenér: Hyský Martin

Střelci: 3 – Alijagić 2 – Zlatohlávek, Blecha, Janda 1 – Křišťan, Višinský, Breda

Vzájemná bilance: 12 utkání 10 – 2 – 0 26 : 8 | doma: 6 utkání 5 – 1 – 0 16 : 4 | venku: 6 utkání 5 – 1 – 0 10 : 4

Utkání začíná v pátek 20.8. od 18:00!

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu