13.08.2021, Michal Růžička

V neděli se Vysočina střetne s ex-ligovou Zbrojovkou

V neděli se Vysočina střetne s ex-ligovou ZbrojovkouFC Vysočina v neděli 15. srpna čeká těžký venkovní duel. Na stadionu v Srbské změří síly s ex-ligovou Zbrojovkou Brno. Utkání začíná ve 20:00. „Je to soupeř, který je jedním z nejkvalitnějších, “ ohodnotil soupeře hlavní trenér Jan Kameník.

 

Hráče Vysočiny čeká v neděli od 18:00 zájezd na Srbskou. Vysočina vstoupila do soutěže nejlépe jak mohla, připsala si dvě výhry a v posledním kole remizovala s pražskou Duklou 0:0 Po prvních třech kolech  je na děleném prvním místě právě s Duklou Praha.

Ve středu obě mužstva mezi ligovými koly sehrála pohárové utkání MOL Cup. Obě mužstva potvrdila roli favorita a vyhrála svá utkání. Dokonce stejným rozdílem o čtyři branky. Jihlava hrála v divizní Polné a Zbrojováci v divizním Žďáru nad Sázavou. I když v minulé sezoně náš soupeř hrál o soutěž výše, tak se obě mužstva střetla v pohárovém utkání MOL Cup. Na listopadový zápas určitě lépe vzpomíná tým z Brna, neboť výsledkem 1:0 postoupil do dalšího kola. Vysočina dlouho držela nezbrankový remízový stav, jenže 3 minuty před koncem se trefil brněnský Šumbera a jeho vítězná trefa zajistila Brnu postup do dalšího kola.

Za zmínku stojí i poslední bitva mezi Jihlavou a Brnem. Obě mužstva na sebe narazila v letošní přípravě a v Jihlavě dokázalo Brno zvítězit 1:2. Jedinou branku domácích vstřelil z pokutového kopu Filip Vedral.

Zbrojovka po sestupu z první ligy prošla značnou obměnou kádru. Mezi nejvýraznější odchody patří Dreska, Sedlák, Pachlopník Gajič, Růsek, Fila. Z hostování do svých mateřských týmů se vrátil Pernica či Reiter.

Brno vyhlásilo okamžitý návrat do první ligy, takže potřebovali po tolika odchodech posílit kádr. Minimálně na papíře získali zajímavá jména, jako Řezníček, Hrabina, Štěrba, Texl a matadora všech matadorů 43letého Pavla Zavadila, který se trefil v již zmiňovaném přítelském utkání, když proměnil pokutový kop.

V kádru Zbrojovky najdeme také dvě jména, která se mihla v jihlavském dresu. Z minulé sezony si jistě pamatujeme Michala Ševčíka, který v Jihlavě hostoval. Na pozici stopera hraje osmadvacetiletý jihlavský odchovanec Lukáš Kryštůfek.

„Soupeř má kvalitní tým s řadou zkušených hráčů, kteří si prošli první ligou. Mají schopnost držet míč na svých kopačkách, dobře kombinovat a zahrozit vepředu dvěma ofenzivními hráči, kteří mají svojí kvalitu, ať už je to Řezníček nebo Hladík. Na to je potřeba se velice dobře připravit. Je to soupeř, který je jedním z nejkvalitnějších v rámci naší soutěže. Jenže nás čeká nejen kvalitní soupeř, ale také náročné prostředí, které v Brně panuje. Na stadionu, kde využívají domácího prostředí a fandění diváků. Z tohodle pohledu je to zápas, na který se těšíme. Zápas se hraje ve večerních hodinách za umělého osvětlení, takže jsme rádi za takové utkání. Co se týče marodky, tak jsou všichni hráči k dispozici. Máme jen drobné šrámy po MOL Cupu, které jsme zaznamenali. Já předpokládám, že budou všichni hráči k dispozici, “ ohodnotil soupeře hlavní trenér Jan Kameník.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Shudeiwa, Arroyo, Selnar, Araujo-Wilson

Žluté karty: 2 - Shudeiwa, 1 – Křišťál, Arroyo, Vedral, Křivánek, Araujo-Wilson

FC Zbrojovka Brno

Sestava v posledním utkání: Floder – Hrabina, Kryštůfek, Štěrba (46. Endl), Jan Moravec (73. Ad. Čermák) – Zavadil (C) (73. Bariš), Texl (54. Ševčík) – Štepanovský (54. A. Fousek), Hladík, Přichystal – Jakub Řezníček.
Náhradníci: Formánek – Endl, Hlavica, Bariš, Ad. Čermák, A. Fousek, Ševčík.

Trenér: Richard Dostálek

Střelci: 1 – Moravec, Zavadil, Přichystal

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu