05.08.2021, Redakce

V pátek proti pražské Dukle

V pátek proti pražské DukleHráče Vysočiny čeká v pátek od 18:00 druhý domácí zápas sezony. Po výborném vstupu do sezony, kdy Vysočina Jihlava nejprve skolila doma Varnsdorf 2:1 a venku porazila Ústí nad Labem stejným rozdílem čeká ve 3. kole NÁRODNÍ:FORTUNA LIGY pražská Dukla.

 

Vysočina vstoupila do nové sezony nejlépe jak mohla. Ze dvou zápasů získala maximální počet bodů. V pátek přivítá na jihlavském stadionu domácí Vysočina nepříjemného soupeře FK Dukla Praha.

Dukla vstoupila do soutěže stejně dobře jako Vysočina. V prvním kole porazila nováčka soutěže Vyškov 2:1. Po prvním poločase vedla o dvě branky. Hosté z Vyškova snížili 12 minut před koncem. Dukla si pohlídala v závěru vedení a připsala si 3 body do tabulky

Ve druhém utkání Dukla Praha jela do Slezska, a to konkrétně do Třince. Už v 8. minutě šla Dukla do vedení. Oceláři stačili ještě vyrovnat do konce prvního poločasu. Dlouhou dobu bylo skóre remízové. To se změnilo v 81. minutě brankou Fábryho, který poslal armádní klub do vedení. Z brejkové situace pojistil vedení pražské Dukly v nastavení Korejec Kim.

Vysočina má proti Dukle co napravovat. V minulé sezoně doma prohrála 0:1. V prvním poločase se za hosty z Prahy trefil Lukáš Buchvaldek. Na utkání nebude v dobrém vzpomínat ani jihlavský stoper Robert Štefánek, který dostal v nastavení druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Jihlava porazila Duklu naposledy před dvěma roky. Skoro na den přesně. 9.8. 2019. Dvě minuty před koncem se trefil Stanislav Klobása. V tehdejší sestavě váleli Vaculík, Tlustý či Smejkal. Tehdejší vítězství si pamatují brankář Vejmola, který vítězné utkání odchytal a do utkání zasáhli tehdejší novic Radek Křivánek či dnešní kapitán Matúš Lacko.  

Dukla přes léto posílila na stoperu. Z pražské Sparty přivedla na stopera Jiřího Kulhánka. Borce, co odehrál 64 zápasů v lize ať již v jeho matežském klubu či na hostování v Liberci či Budějovicích. Na svém kontě má i 10 zápasů za reprezentační výběr u21 ČR. Na hostování z Baníku Ostrava dorazil Lukáš Cienciala. Z Vlašimi na přestup přišel levý obránce Ondřej Ruml. Dukla posílila i větším jménem Janem Pázlerem, který přišel z Viktorie Žižkov. Jedná se o velice zkušeného hráče, který se stal dvakrát nejlepším druholigovým střelcem v sezoně. V kolonce odchodů svítí jedno známé jméno – a to Antonín Kinský. Jeho otec je bývalý reprezentační brankář a s Libercem vyhrál v sezoně 2001/2002 mistrovský titul. Mladý Kinský přestoupil do mistrovského kádru Slavie. Na trvalý přestup do Teplic odešel další talentovaný mladík a to Štěpán Krunert. Posledním výraznějším odchodem byl Martin Chlumecký, který v sezoně 2018/2019 hostoval v jihlavském dresu. Chlumecký odešel do prvoligových Teplic.

V prvním domácím zápase Vysočiny kvůli lehkému zranění odstoupil po prvním poločase kapitán Lacko a nezasáhl ani do druhého zápasu. Lukáš Zoubele taktéž kvůli lehkému zranění nezasáhl do druhého zápasu v Ústí nad Labem. Oba se již připravují s týmem a měli by být trenérovi k dispozici. Po zranění z přípravy se do tréninkového procesu zapojil Adam Ritter.

„Soupeř vyhrál dvě utkání po sobě. Řekl bych, že se jedná o velmi kombinační mužstvo s řadou hráčů, kteří si prošli první ligou. Tým mají dobře složený, dobře vedený. Kombinačně velmi silný. Umí se prosadit, dávají spousty branek. V prvních dvou kolech vstřelili 5 branek. Čeká nás soupeř, který má svoji kvalitu," okomentoval hlavní trenér Jan Kameník pražského soupeře.

 

Vzájemná bilance: 24 utkání 5 – 10 – 9 35:41 | doma: 12 utkání 2 – 6 – 4 16:18 | venku: 12 utkání 3 – 4 – 5 19:23

Utkání začíná v pátek 6. 8. od 18:00!

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu