21.07.2021, Michal Růžička

Lukáš Vaculík: cíl je rozvoj mladých hráčů

Lukáš Vaculík: cíl je rozvoj mladých hráčůProběhla tisková konference před začátkem nové sezony F:NL 2021/2022. O sportovních ambicích mužstva, změnách v kádru promluvili ti nejpovolanější – sportovní ředitel a předseda klubového představenstva Lukáš Vaculík, nový kouč „áčka“ Jan Kameník a nejlepší střelec minulé sezony Filip Vedral.

 

Lukáš Vaculík, sportovní ředitel klubu

Jaké jsou cíle FC Vysočiny Jihlavy do nové sezony?

„Já bych navázal na to, co bylo minulou sezonu. V té došlo k přerodu, kdy jsme se dva roky jednoznačně pokoušeli o návrat do první ligy. Minulý rok se ten tým velice omladil. Musel se i rozpočet snížit, abychom ho byli schopni naplnit. Chtěl bych podotknout, že se nám to minulý rok podařilo. Neměli jsme v tom žádné problémy i díky našim partnerům. Hlavně společnosti Enviropol, která nám v loňském roce pomohla. Samozřejmě hledáme další možnosti, jak rozpočet navyšovat. Jednáme s dalšími firmami. Věříme, že ty stávající nám přízeň zachovají, abychom fotbal v Jihlavě mohli nadále rozvíjet. I přes omlazení kádru které bylo, tak si myslím, že ten fotbal minulou sezonu byl zajímavý. My jsme se zaměřili na jednu věc, aby ti hráči, kteří tady v loňské sezoně byli na hostování, tak ti které jsme si vytipovali, tak jsme z nich udělali kmenové hráče FC Vysočina, aby ke klubu přece jen začali mít trošku jiný vztah než když jste na hostování. Aby věděli, že s Vysočinou můžou udělat nějaký úspěch a prosadit se buď s Vysočinou do první ligy nebo přes Vysočinu zase někam dál. V tomhle si myslím, že se nám to, co jsme chtěli, podařilo. My jsme od začátku věděli, že na hráče Sparty a Slavie nedosáhneme, ale ať už to byl Jarda Peřina nebo Kuba Selnar o které jsme stáli, tak jsme hostování dotáhli v trvalý přestup. To beru jako pozitivní věc. Cíle pro tuhle sezonu budou navazovat, už jsem to říkal dříve, měl by to být postupný vývoj hráčů, jejich progres, aby si zvykali na profesionální fotbal, aby si zvykali nebo učili vyhrávat. To není jednoduchá věc, aby ten hráč věděl, ne že chce ten zápas vyhrát, ale že ho jde vyhrát. Je to o postupném rozvoji těch hráčů. Ti hráči jsou mladí, jsou velmi zajímavý a mají pro mě zajímavou budoucnost a bude záležet jen na nich, jak budou vnímat informace od trenérů a jak sami a rychle se budou posouvat. Potažmo to souvisí, jak oni se rychle budou posouvat, tak rychle můžou být zajímavé výsledky prvního týmu. Vůbec není kladený cíl v podobě umístění, že bychom někde museli být, ale chceme vyhrávat. Naučit je vyhrávat zápasy. Potom budeme všichni spokojení. To je to gró, proč se fotbal hraje. To vítězství, ta atmosféra v tom, “ okomentoval cíle Vysočiny sportovní ředitel a předseda představenstva Lukáš Vaculík.

Jan Kameník, hlavní trenér A – týmu

Nejen o přípravě, ale i o hráčském kádru.

„Já si myslím, že se nám příprava vydařila. De facto jsme naplnili ty cíle, které jsme před přípravou měli. Absolvovali jsme soustředění, kde nám byly vytvořeny podmínky pro to, abychom se mohli připravovat. Jsem rád, že to hráči zvládli dobře zdravotně až na nějaké drobnosti nemáme nějaké zásadní problémy, takže ten kádr je teďka spolu a můžeme se připravovat na první utkání. Z hlediska přípravy i naplánovaných věcí, které jsme tam měli a utkání, která jsem tam měli, tak příprava splnila očekávání. Doufám, že jsme na první soutěžní utkání dobře připraveni. Co se týče hráčského kádru, tak většina postů je zdvojena. To znamená, že je tam vytvořena zdravá konkurence. De facto na každém postu si můžeme poradit dvěmi hráči, za to jsem hrozně moc rád, protože konkurence posouvá hráče dopředu a na druhou stranu dává trenérům možnost zvolit tu nejoptimálnější sestavu do začátku soutěže. V tomhle ohledu si myslím, že jsme připraveni, nachystáni. Jedno dvě okýnka v té skladbě toho týmu tam ještě jsou a intenzivně na tom s vedením klubu pracujeme, abychom to dotáhli do konce a ten kádr měli na 100% připravený do začátku sezony, “ pohovořil o přípravě a hráčském kádru hlavní trenér Jan Kameník.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu