12.04.2007, DENÍK - Vít Brabec

Malínek má přetržený křížový vaz, hrozí mu půlroční stopka

Malínek má přetržený křížový vaz, hrozí mu půlroční stopkaJIHLAVA – Tápající fotbalisté FC Vysočina se v těžké pozici budou muset obejít bez levého záložníka Jiřího Malínka, který si v posledním utkání s lídrem druholigové tabulky přetrhl kolenní křížový vaz.

 
Druholigová Jihlava přišla v důležitém boji na hřišti Viktorie Žižkov o body a Jiřího Malínka. I přesto, že bylo střídání v 67. minutě naplánované, za nerozhodného stavu 1:1 se jihlavský záložník odporoučel ze hřiště s bolavou grimasou. Poslední souboj přímo před jihlavskou lavičkou odneslo koleno.

Zapadl jsem za lajnu a rovnou tam zůstal,“ popisuje Malínek, který si při pádu podvrtl levou nohu. „Soupeř na mě spadl, já špatně došlápl a koleno si úplně vyhodil,“ doplňuje.

Hrozivá diagnóza přetrženého křížového vazu a poškozeného menisku se začala naplňovat až v noci po utkání. „Po zápase jsem ještě mohl chodit, ale přes noc to ztuhlo a oteklo,“ říká Malínek, který se v úterý podrobil artroskopii a včera se s berlemi belhal z nemocnice domů. „Měl jsem trochu poškozený meniskus. To mi doktoři spravili. Horší je to s křížovým vazem, který je přetržený,“ smutní.

Minimálně deset dní nebude moci na nohu došlápnout. Po vytažení stehů začne koleno pozvolna zatěžovat. „Asi jízdou na kole. Pak se uvidí, co bude dál,“ reaguje Malínek.

Ve vzduchu ovšem visí i půlroční stopka. „Pokud by to udržely svaly, tak bych na plastiku nemusel. Jinak by to znamenalo dlouhou pauzu a to si samozřejmě nepřeju,“ uzavírá smolař.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu