10.06.2021, Michal Růžička

Novým trenérem se stal Jan Kameník!

Novým trenérem se stal Jan Kameník!Pro Jana Kameníka se stává FC Vysočina staronovým působištěm. Mezi léty 2015–2017 působil u mládeže a chvíli pobyl i u A-týmu jako asistent Michala Bílka. Na pozici asistenta trenéra bude působit Jozef Pavlík. Na pozici kondičního trenéra se vrací zpět do Jihlavy bývalý levý obránce Tomáš Josl. Trenérem brankářů bude mladý Matuš Moťovský.

 

„Měl jsem okruh tří trenérů, ze kterého jsem já sám vybíral. Potkal jsem se s Honzou Kameníkem, protože je to jméno, které v Jihlavě bylo. Zná prostředí klubu. Myslím si, že pro prvopočátek to může být pro něj výhoda. Je to mladý trenér, který se chce neustále vzdělávat a posouvat se dál. Tak jak jsem za ten rok poznal, že ten kádr je taky mladý a musí se s ním, nechci říkat speciálně, ale hodně individuálně pracovat. Věřím, že trenér Kameník právě tohle bude s novým realizačním týmem naplňovat,“ okomentoval angažování nového lodivoda Lukáš Vaculík, sportovní ředitel klubu a člen představenstva.

„Rozhodnutí bylo velice jednoduché, protože se Jihlava ozvala a všechna jednání byla naprosto korektní. Byl mi představen projekt, který tady Jihlava má. V budování kádru, práce s mládeží a dalších vizí, které mi byly představeny. Musím říct, že se mi to velice líbilo. S Lukášem Vaculíkem jsme se na většině těch věcí shodli a rozhodli jsme se, že budeme vzájemně spolupracovat. “ řekl při dnešním podpisu smlouvy nový trenér Jan Kameník.

Nový hlavní trenér Jan Kameník začal s trénováním mládeže v Uherském Hradišti, kde působil dlouhých 8 let. V roce 2015 se stal prvním šéftrenérem nově vzniklé regionální fotbalové akademie v Jihlavě. Ve funkci vydržel dva roky, když od tehdejší trenéra A – týmu FC Vysočiny Michala Bílka přijal nabídku na roli asistenta trenéra. Jak již víme, vydržel realizační tým trenéra Bílka pouze do dubna roku 2017. Od nové sezony 2017/2018 se stal Kameník asistentem Bohumila Páníka ve Fastavu Zlín. Spolu na lavičce zažili nejúspěšnější období zlínského fotbalu. Fastav si zahrál základní skupinu Evropské ligy. Kameník působil v trenérském týmu zlínského fotbalu až do roku 2020, ať již jako zmíněný asistent nebo na kratší dobu v pozici hlavního trenéra. Na začátku minulé sezony Jan Kameník převzal jako hlavní trenér divizní tým FC Strání. Díky covidové situaci stihl s týmem odehrát pouhých 5 zápasů. V polovině října minulého roku přijal nabídku ze slovenského týmu FK Pohronie. Cíl byl jasný. Zachránit tým v první Slovenské lize. Po základní části byl tým z města Žiar nad Hronom na posledním místě. Ve skupině o udržený se tým zvedl a zvládnul těžkou misi. Nakonec tým pod Kameníkovým vedením obsadil 9. místo z 12 účastníků v první Slovenské lize.

Věříme, že působení realizačního týmu Jana Kameníka bude přínosem pro obě strany.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu