05.05.2021, Michal Růžička

Z Varnsdorfu vezeme bod

Z Varnsdorfu vezeme bodJihlava teprve podruhé v historii bodovala ve Varnsdorfu. První poločas moc brankových příležitostí nenabídl. Hrál se opatrný fotbal a ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Převážně se hrálo ve středu hřiště. Ve druhém poločase soupeř udeřil z první šance. Po průniku z levé strany přišel přízemní centr na penaltu, kde byl zcela volný útočník Schön a střelou na zadní tyč otevřel skóre. V 81. minutě dostal krásnou přihrávku do pokutového území Vedral a tvrdou ranou na zadní tyč nedal brankáři šanci. Utkání skončilo 1:1.

 
VarnsdorfVarnsdorf
22.kolo, středa 5.5.2021, 17:00
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 72. Schön – 81. Vedral
ČK:
ŽK: 30. Hasil (VDF) – 88. Selnar (JIH)
Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Poživil
Diváci: 0
Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Kouřil (C), Hasil – Macháček, M. Kubista, Lehoczki, Ondráček (56. Šimon), Daniel Novák (88. Zbrožek) – Schön (79. Kazda), Velich (56. Kocourek). Náhradníci: Vaňák – Minsung, Šimon, Kazda, Zbrožek, Pajkrt, Kocourek.
FC Vysočina: Lancman – Peřina, T. Vlček, Pojezný, Křišťál – Červ, Lacko (C) (84. Chocholatý) – Patrák (90+2. Křivánek), Klobása (77. Selnar), Ritter (77. Shudeiwa) – Vedral. Náhradníci: Číž – Štefánek, Selnar, T. Svoboda, Křivánek, Shudeiwa, Chocholatý.
Stanice TV prenosu: Záznam
 

Komentář

Vysočina šla do zápasu s jedinou změnou. Farese Shudeiwu vystřídal autor dvou branek z minulého utkání proti Vlašimi Vojtěch Patrák.

Zápas se od začátku nesl v opatrném duchu. Obě mužstva nechtěla udělat chybu. Proto se hra odehrávala více se středu hřiště než v pokutovém území. Hru v prvním poločase provázela řada nepřesností a spíše soubojů než nějaký ofenzivní koncert. V 15. minutě se do zajímavé pozice dostal Schön, ale míč si překopl a k zakončení se nedostal. Ve 30. minutě uviděl po právu žlutou kartu varnsdorfský Hasil, který zastavil ostrým zákrokem Patráka. Ve 38. minutě se Varnsdorf dopustil dalšího nedovoleného zákroku za hranicí vápna. Patrák zkusil přímou střelu, jeho pokus ale letěl vysoko nad. První půle moc fotbalového nenabídla.

První zajímavou příležitost ve druhé půli si připsal dnes dobře hrající ofenzivní hráč Jihlavy Vojtěch Patrák. V 61. minutě zkusil přízemní střelu za hranicí vápna a zhruba o půl metru minul levou tyč. Varnsdorf následně převzal otěže do svých rukou. V 63. minutě varnsdorfský hráč Kocourek skvěle vybídl svého kolegu Nováka, jenž odcentroval na zadní tyč. Tam si míč převzal Lehoczki a zkusil přízemní střelu, ale také minul. Varnsdorf začínal mít více ze hry, což vyústilo v 73. minutě jeho brankou. Varnsdorfský Kubista se uvolnil na levé straně a přihrávkou z první pod sebe vybídl ke střele Patrika Schöna, který střelou do protipohybu otevřel skóre utkání – 1:0. Vysočina vzápětí zareagovala na nepříznivý stav dvojitým střídáním. Hru opustil Stanislav Klobása s Adamem Ritterem. Do hry přišli ofenzivně laděný Jakub Selnar se středopolařem Farasem Shudeiwou. Jihlava se začala hned tlačit za vyrovnáním. Devět minut před koncem byli za svoji aktivitu odměněni v podobě vyrovnávací branky. Vojtěch Patrák skvěle podržel míč na levé straně a přihrál na střed hřiště zcela volnému Lackovi míč. Jihlavský kapitán převzal přihrávku do pohybu a druhým dotekem posunul kolmicí do pokutového na nabíhajícího Filipa Vedra. Filip se nerozpakoval a z prvního doteku vystřelil nártem na zadní tyč a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Pro Filipa Vedrala to byla 6. branka v letošním ročníku a osamostatnil se v čele jihlavských střelců před Lukášem Červem. Aleš Křeček poslal do hry ještě Sebastiána Chocholatého a v poslední minutě stáhl ve formě hracího Vojtěcha Patráka, kterého nahradil Radek Křívánek. Utkání skončilo 1:1. Jedná se o teprve druhý bod, který jihlavští fotbalisté získali z varnsdorfského trávníku.

Vysočina se momentálně drží na 9. místě druholigové tabulky. Na 13. sestupové místo drží čtyři zápasy do konce letošní sezóny čtyři body.

 

Další zápas Vysočina pojede do Taborska. Utkání se odehraje v neděli 9. 5. v 17:00.

 

FK Varnsdorfu – FC Vysočina Jihlava 1:1

 
Zápasy
10.kolo | FC Vysočina - Varnsdorf | 0:1
22.kolo | Varnsdorf - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu