14.04.2021, Michal Růžička

Ve čtvrtek jedeme na hřiště do Prostějova.

Ve čtvrtek jedeme na hřiště do Prostějova.Po domácím vítězství nad Třincem jedeme v dalším ligovém kole na hřiště do Prostějova. Souboj to bude jeden z těch náročnějších. 1. SK Prostějov se po vydařeném jarním startu vyhoupl na druhé místo v tabulce za Hradec Králové. Podaří se navázat na první jarní vítězství Jihlavy v Prostějově? Zápas začíná od 14:30 a můžete ho sledovat na obrazovkách ČT sport.

 

Z jihlavských fotbalistů spadla deka po třech po sobě jdoucích porážkách, když v minulém jarním kole vyhrála doma nad Třincem 1:0 a posunula se v tabulce na 10. místo. Jedinou branku domácích zaznamenal Stanislav Klobása až v závěru utkání. Byla to jeho první soutěžní branka v sezóně.

Podaří se Vysočině navázat na první jarní vítězství? Do cesty se Jihlavě postaví aktuálně druhý tým FNL 1. SK Prostějov.

Trenérem domácího Prostějova je bývalý hráč Brna, ale i Jihlavy, Pavel Šustr. Pod trenérem Šustrem Prostějov oplývá výtečnou jarní formou, když z pěti jarních zápasů hned čtyři vyhrál a jednou prohrál. Celkově se řadí na druhé místo tabulky. V dosavadních 17 zápasech devětkrát vyhrál a pětkrát remizoval. Jedinou jarní porážku si připsal na domácím hřišti proti Vlašimi, i když hráči Prostějova dvakrát vedli, přesto prohráli hokejovým výsledkem 3:5! V domácím prostředí Prostějov není zrovna nejsilnější v kramflecích a trpí na nevyvážené výsledky. Z 8 domácích zápasů vyhrál pouhé 2! Dále si připral 3 remízy a stejný počet proher. Přesto je Prostějov po Hradci druhým nejofenzivnějším týmem soutěže, když nastřílel 29 branek.

Prostějovské mužstvo je velice dobře vyvážené, jak mládím, tak i zkušenostmi. Mezi nejzajímavější hráče našeho soupeře určitě patří ofenzivní duo Matoušek s Kopřivou. Prvně jmenovaný je jedenadvacetiletý odchovanec olomoucké Sigmy, který od začátku sezony hostuje právě v Prostějově. V 16 zápasech stihl dát už 7 branek a je nejlepším střelcem týmu. Jen o jednu branku méně má již zmiňovaný Kopřiva, který je jen o rok mladší než jeho útočný kolega Matoušek. Plzeňský odchovanec přišel jako volný hráč ze Sokolova a v 16 zápasech stihl 6 branek. Slušnou jarní formu nabral nově příchozí dvacetiletý letý útočník na hostování z olomoucké Sigmy Tomáš Zlatohlávek, který v jarních 4 zápasech stihl dát 3 branky. Jediným zimním odchodem byl střední záložník Jan Šteigl, který zamířil na hostování do Líšně.

V domácím zápase s Třincem se poprvé v sezoně trefil útočník Standa Klobása, který se stal v posledních dvou zápasech žolíkem a začínal vždy na lavičce. Do zápasu s Prostějovem už může zasáhnout levý obránce Horák, který si odpykal jednozápasový trest za 4 žluté karty. Jak postaví jihlavský lodivod Křeček sestavu na další zápas? Uvidíme Standu v základní sestavě, či v útoku zůstane Filip Vedral nebo se vrátí zpět na stopera? Uvidí se ve čtvrtek! Vysočina do toho!

Utkání začíná ve čtvrtek 15.4. od 14:30!

Zápas můžete sledovat na ČT sport.

Vzájemná bilance:11 utkání 5 – 3 – 3 14:14 | doma: 5 utkání 4 – 1 – 1 9:6 | venku: 5 utkání 1 – 2 – 2 5:8

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu