30.03.2007, Miroslav Fuks

Penalta Bittengela hodně rozlobila, video ji však potvrdilo

Penalta Bittengela hodně rozlobila, video ji však potvrdiloZe střelecké nemohoucnosti se Vysočina proti Jakubčovicím dostala jen díky proměněnému pokutovému kopu. Tu velmi zkušeně proměnil kapitán Petr Vladyka, který potvrdil pověst úspěšného penaltového exekutora a počet svých branek v této sezóně zvýšil na pět. „Počkal jsem si na pohyb gólmana a pak už nebyl problém gól vstřelit. Velká škoda, že jsme svoji převahu nedokázali proměnit ve vyrovnávací gól dříve. Několik závaru a křídelních akcí po gólu určitě volalo,“ řekl po zápase Vladyka.

 
„V posledních dvou duelech jsme ztratili pět bodů, což je určitě velmi nepříjemné. Ovšem zatímco porážka na HFK nemusela být až takový problém, tak domácí ztráta velkou komplikaci určitě představuje. Tyto body musíme bezpodmínečně dovézt co nejdříve zvenku. A třeba už ze Žižkova. Ve II. lize je každý zápas těžký a my navíc můžeme čekat, že Viktorka proti nám bude více útočit a my tak budeme moci hrát více do otevřené obrany na rychlé protiútoky.“

Premiéru si v jihlavském dresu odbyl střední záložník Radek Gorol. Hru svého týmu určitě oživil a zaujal vedením míče a několika chytrými přihrávkami: „Svoji premiéru jsem si určitě představoval jako vítěznou. Na druhou stranu jsem rád, že jsme nakonec urvali alespoň bod, který se v závěru sezóny bude také počítat. Ze svého výkonu nemám špatný pocit. Sice mi chvíli trvalo, než jsem chytil tempo zápasu, ale po několika sprintech jsem se snad do utkání dostal,“ řekl po zápase Gorol, který ve svých třiadvaceti letech nastoupil teprve k druhému duelu ve II. lize. Ten první si připsal v sezóně 2003/04 v barvách Hradce Králové.

Pozápasová tiskovka se dle očekávání točila kolem penaltové situace z 85. minuty. Moment ze závěru zápasu rozezlil kouče Jakubčovic Güntera Bittengela. „Nechápu, jak to může člověk s čistým svědomím zapískat. Kdybych byl hráč, dostal bych červenou kartu za to, že bych rozhodčího za tenhle verdikt napadl," řekl Bittengel na tiskové konferenci. Kouč Bokša byl ve svém úsudku opatrnější: „Byl jsem od celé situace přeci jenom daleko a nemohu ji odpovídajícím způsobem posoudit. Určitě si ji však detailně prohlédnu na videu a poté jsem k ní připraven zaujmout otevřené stanovisko. Chci však zdůraznit, že by mne velice mrzelo, kdybychom tohoto gólu dosáhly jen díky chybnému verdiktu rozhodčího,“ uvedl Bokša.

Pozápasové shlédnutí videozáznamu však potvrdilo, že hlavní sudí Adámek penaltový zákrok rozpoznal správně. Mladý útočník Rabušic byl obráncem Jakubčovic faulován.

 
Související
Média
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu