05.12.2020, Miroslav Fuks

Vysočina na Žižkově vybojovala cenný mikulášský bod

Vysočina na Žižkově vybojovala cenný mikulášský bodVysočina veze z půdy favorizované Viktorie Žižkov velmi cenný bod za remízu 1:1 (0:0). Zároveň se takto velmi dobře loučí s dlouhou podzimní sezónou a potvrzuje, že se jí v ní mnohem více dařilo venku. Škoda, že na stadiónu SK Prosek jihlavské vedení po nádherné trefě Tomáše Smejkala nevydrželo až do konce.

 
ŽižkovŽižkov
12.kolo, sobota 5.12.2020, 13:30, SK Prosek
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 90. Mashike Sukisa – 77. Smejkal
ŽK: 15. Březina, 20. Pudil, 40. Batioja – 15. Shudeiwa
Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Vodrážka
Diváci: 0
Žižkov: Švenger – Řezáč, Březina, Pudil, Muleme – Skopec (87. Žežulka), Súkenník – Diviš (67. Auer), Richter (46. Nabijev), Zoubele (78. Mashike) – Batioja.
FC Vysočina: Číž – Křišťál, Štefánek, Vlček, Horák (62. Svoboda) – Červ (59. Tureček), Lacko – Arroyo, Shudeiwa (76. Klobása), Smejkal – Vedral. Náhradníci: Jágrik – Pojezný, Křivánek, Wilson
Stanice TV prenosu: Fortuna TV
 

Komentář

Kouč Aleš Křeček oproti duelu s Táborskem učinil jednu změny, když místo Peřiny nastoupil Horák.

Favorizovaní domácí zahrozili hned z první standardky ve 2. minutě, kdy balón po prodloužení od Zoubeleho nepříjemně poskakoval na malém vápně. V 7. minutě se po chybě Horáka ke střele uvnitř vápna dostal Zoubele, ale Štefánek mu pokus dokázal zablokovat. Ve 13. minutě po rohovém kopu nad břevno hlavičkoval Pudil. Vysočina dlouho úpěla pod tlakem Žižkova, ale ve 14. minutě hodně nebezpečně vystrčila růžky, když si za obranu naběhl Smekal a ve vápně našel Arroya, který pálil z úhlu a získal jen roh. Z něj se k zakončení dostal Štefánek, ale z první střílel metr vedle tyče. Od tohoto momentu se hra vyrovnala. Po půlhodině hry byli domácí blizoučko vedení, když nejprve Batioju z malého vápna skvěle vychytal Číž a s následný odražený míč tvrdě napálil z penalty Súkenník pouze do pravé tyče! Vysočina si odpověď vybojovala v 37. minutě, kdy byl pět metrů před vápnem faulován Smejkal. Právě on se postavil k přímému kopu a donutl Švengera k výbornému zákroku. Jím vyražený míč tlačil do sítě Arroyo, ale svojí střelou narazil na červenobílý blok. V 39. minutě se po další jihlavské standardce dostal ke střele halfvolejem Štefánek, ale svým pokusem Švengera nemohl ohrozit. Ve 45. minutě byl na hranici vápna chvíli s míčem volný Richter, ale vypálil pozdě a hodně mimo. To závěrečná akce poločasu s centrem Súkenníka z levé strany byla mnohem nebezpečnější. Našel na zadní tyči nabíhajícího Diviše, jenž však pálil z první těsně vedle.

První příležitost druhého dějství si vypracoval ve 48. minutě Smejkal, který si položil Březinu a a levačkou z velkého vápna těsně přestřelil. V 51. minutě na druhé straně stříle hostující Nabijev, ale Číž si jeho pokus bez potíží našel na zemi. Domácí byli nadále aktivnějším celkem a modré mnohdy zamkli na jejich polovině. Určité nebezpečí přinesla v 59. minutě hlavička Nabijeva po centru Řezáče, ovšem nebyla dostatečně důrazná a navíc si ani nenašla prostor mezi třemi tyčemi. V této fázi hry Vysočina pozměnila rozestavení, kdy se dozadu stáhl Vedral a jihlavští Viktorii odolávali ve variabilním tvaru 3-5-2. V 66. minutě se z pravého křídla do vápna prosadil Diviš, ale zakončení Řezáče bylo hodně bídné. V 73. minutě Smejkal kopal standardní situaci z rohu velkého vápna a jeho centr za přispění hlavičkujícího Vedrala představoval velké nebezpečí pro Švengerovu bránu. V 76. minutě Vysočina nasadila kanonýra Klobásu a o minutu později šla do vedení! Svoboda odražený míč posunul na hranici vápna Smejkalovi, jenž si balón posunul na levačku a od břevna se trefil naprosto nechytatelně – 0:1! V 78. minutě odvracel Lacko Nabijevův centr nebezpečně nad svoji branku. Po následujícím rohu Březiny vytáhl po hlavičce Auera skvělý zákrok Číž. A po dalším rohu měl naštěstí snadnou práci s hlavičkou Súkenníka. V 83. minutě Vysočina podnikla rychlý brejk po levém křídle, po němž zkusil střelu ze střední vzdálenosti Arroyo a Švengera donutil vytěsnit kulatý nesmysl na roh. V 85. minutě kopali domácí přímý kop z pětadvaceti metrů, k němuž se postavil Březina a dal pouze vyniknout gólmanu Čížovi. V 88. minutě se po centru zleva k hlavičce protlačil Mashike, ale míč trknul obloučkem metr nad břevno. Bohužel, defenzíva FCV čisté konto udržet nedokázala, když se za obranu dostal Mashike a ukončil tak 333 minut trvající gólový půst Viktorie. Číž jej z blízkosti vychytal, ale rotující odražený míč chytal takovou faleš, že zapadl do sítě – 1:1. A tento stav vydržel až do hektického konce duelu.

 
Zápasy
12.kolo | Žižkov - FC Vysočina | 1:1
24.kolo | FC Vysočina - Žižkov | 3:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu