30.11.2020, Miroslav Fuks

Středeční bitva proti Táborsku má pro Vysočinu velkou důležitost

Středeční bitva proti Táborsku má pro Vysočinu velkou důležitostVelmi těžké a enormně důležité utkání je před fotbalisty FC Vysočina. Poslední domácí duel vleklého covidového podzimu sehrají ve středu 2. prosince od 13:30 hodin proti staronovému druholigovému soupeři – FC MAS Táborsko. Jihlavský celek bude mít jednoznačný úkol – vybojovat první podzimní domácí výhru a vymanit se ze sestupového pásma.

 

Je to tak. Po deseti odehraných kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dělí jedenáctý FC Vysočina pouhé tři body od Táborska, které je s osmi body na předposlední příčce tabulky. Ve hře tak bude nejen enormní touha jihlavského mladého týmu na šestý pokus urvat premiérové vítězství na svém stadiónu, ale též „šest“ velmi důležitých bodů. Jasno o tom o kouč Aleš Křeček: „Hráče mohu pochválit za bojovnost a nasazení ve všech zápasech. Platilo to i o posledním duelu s Varnsdorfem. Jenže k vytouženému tříbodovému zisku musíme přidat v útoku, být více nebezpeční a odvážnější. A zároveň musíme být ještě více disciplinovaní v defenzívě. Do hry se nám z karantény vrátí Filip Vedral, což nám zvýší variabilitu sestavy.“

Táborsko v posledním desetiletí patří mezi dlouholeté účastníky II. ligy, kam poprvé postoupilo v ročníku 2010/11. V ročníku 2018/19, který byl pro Jihlavu prvním po sestupu z nejvyšší soutěže, se však muselo spolu se Znojmem poroučet do ČFL. Zde ve skupině A v těžké konkurenci juniorky Sparty získalo po podzimu 41 bodů a soutěž vedlo s dvoubodovým náskokem na mladíky z Letné. Koronavirus jarní fotbalové soutěže zcela vyloučil, tudíž Táborsku tato podzimní bilance stačila k návratu do II. ligy.

V té Jihočeši na první výhru čekali až do 8. listopadu, kdy v 7. kole zvítězili 0:2 v Blansku. Vzápětí se radovali též na půdě Vyšehradu. V posledních třech duelech – s Varnsdorfem, v Třinci a s Líšní – vyšli naprázdno. Svůj bodový zisk doplnili dvěma remízami 1:1 před covidovou pauzou – v Prostějově a s Hradcem Králové.

Táborsko disponuje zkušeným celkem v čele se stoperem Navrátilem, záložníkem Kučerou a útočníkem Musiolem. Jedničkou v brance je Slávik, v obraně pravidelně nastupuje talentovaný bek Dybala a v záloze šikovní Plachý a Tolno. Nejvytíženějším útočníkem je Čapek.

Vzájemná bilance: 6 utkání  4 – 1 – 1  10:5 / doma: 3 utkání  3 – 0 – 0  8:2 / venku: 3 utkání  1 – 1 – 1  2:3
Poslední vzájemné utkání: 10.3.2019 - Druholigový souboj dvou regionů vítěze nepoznal. O záchranu bojující Táborsko s favorizovanou Vysočinou vydřelo bod za remízu 1:1 (1:1). Jihlavský tým šel do zaslouženého vedení díky brance Jirky Klímy. A protože další možnosti zůstaly nevyužity, tak přišel trest v podobě vyrovnávací branky Hasila. Ve druhém dějství po gólu sahaly oba celky, ovšem skóre bojovného duelu se už nezměnilo.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 - Vedral, Smejkal, Křišťál, 2 - Lacko, Arroyo, 1 – Štefánek, Tureček, Červ, vlastní.
Žluté karty: 3 - Horák, 2 – Tureček, Vedral, Smejkal, Štefánek, Červ, 1 – Arroyo, Araujo-Wilson, Chok, Vlček, Lacko, Číž.

FC MAS Táborsko

Sestava v posledním utkání: Slávik – Dybala, Havrda (63. Plachý), Navrátil, Penc – Kučera, Ndiaye, Vozihnoj (70. Majka), Boula (87. Musiol) – Tolno, Čapek.
Trenér: Sergejs Golubevs
Střelci: 2 – Plachý, Tolno, 1 – M.Kučera, Čapek, Majka.

Změny v kádru:
Příchody: Čapek (přestup AC Sparta Praha), Majka (přestup Brentford FC / ANG), Provazník (přestup FK Mladá Boleslav), Slávik (přestup KFC Komárno / SK), Boula (přestup Mickleover SFC / ANG), Plachý (přestup FC Vlašim), Ndiaye (přestup Thonon Evian / FRA), Brabec a Icha (přeřazeni z dorostu)
Odchody: Toutou (přestup FC Fastav Zlín), Vandas (přestup FC Slavoj Vyšehrad), Jáša (přestup FC Slavia Karlovy Vary)

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu