26.11.2020, Miroslav Fuks

Pátý pokus o první domácí výhru: proti Varnsdorfu

Pátý pokus o první domácí výhru: proti VarnsdorfuVyjde to na pátý pokus? Chtělo by se napsat „musí“, ale zkuste ve fotbale něco s jistotou tvrdit či plánovat... Navíc, když se postavíte soupeři, proti kterému vám to dlouhodobě vůbec nejde. Ano, FC Vysočina v sobotu 28. listopadu od 13:30 čeká pátý domácí zápas sezóny a nastoupí za zavřenými dveřmi proti FK Varnsdorf.

 

„Vanďák“ pro Jihlavu představuje tradičně neoblíbeného soupeře, o čemž vypovídá fakt, že vzájemná bilance hovoří ve prospěch severočeského celku. Vysočina ve Varnsdorfu ze čtyř pokusů ještě nikdy nevyhrála a na svém stadiónu ze čtyř bitev dvakrát zvítězila a dvakrát podlehla. Poslední ztrátu  máme v živé paměti z května letošního roku.

Varnsdorfu po devíti odehraných duelech náleží ve velmi vyrovnané tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 11. příčka se ziskem 10 bodů. Tedy pouze s jednobodovou ztrátou na osmou Vysočinu a jen dvoubodovým náskokem na předposlední Táborsko. Tým exjihlavského trenéra Davida Oulehly dokázal porazit pouze Třinec a nedávno odvezl tři body z Táborska. Na ty však nenavázal ve středečním kole doma proti Žižkovu, kterému podlehl 1:3. Bodovou sbírku celku ze Šluknovského výběžku doplňují remízy z Ústí nad Labem, Líšně, s Blanskem a Duklou Praha.

Varnsdorf se opírá o zkušené trio – stopera Kouřila, obránce Zbrožka a ukrajinského křídelníka Rudnytskyyho, který je se třemi trefami nejlepším střelcem týmu. Pravidelně nastupují zástupci střední generace – gólman Richter, obránci Heppner a Hasil, záložníci Lehoczki, Bláha, Ondráček a Kubista a též nebezpeční útočníci Kocourek a Schön.

Vzájemná bilance: 8 utkání 2 – 1 – 5  6:11 | 4 utkání 2 – 0 – 2  5:4 | 4 utkání 0 – 1 - 3  1:7

Poslední vzájemné utkání: 29.5.2020 - Vysočině se po jarním restartu fotbalových soutěží nedaří. Po prohře na Dukle utrpěla první domácí ztrátu v soutěžním ročníku, když se v Jihlavě z překvapivé výhry radoval 14. celek tabulky - Varnsdorf. Přitom Vysočina šla do vedení díky trefě Stanislava Klobásy, ovšem Kouřil záhy z penalty vyrovnal a tři body pro severočeský celek strhl Novák - 1:2 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 - Vedral, Smejkal, Křišťál, 2 - Lacko, Arroyo, 1 – Štefánek, Tureček, Červ, vlastní.
Žluté karty: 3 - Horák, 2 – Tureček, Vedral, Smejkal, Štefánek, Červ, 1 – Arroyo, Araujo-Wilson, Chok, Vlček.

FK Varnsdorf

Sestava v posledním utkání: A.Richter – Kouřil, Heppner, Hasil, Kubista – Bláha, Kubr (73. Šimon), Lehoczki, Rudnytskyy – Kocourek (58. Ondráček), Schön (80. Novák).
Trenér: David Oulehla
Střelci: 3 – Rudnytskyy, 2 – Ondráček, 1 – Richter, Schön, Šimon.

Změny v kádru:
Příchody: D.Breda a A.Richter (hostování FK Jablonec), Hasil (hostování FK Baník Sokolov), Zbrožek (přestup FC Hradec Králové), Kouřil (přestup MFK Karviná)
Odchody: Barac (přestup FC Slovan Liberec), Micovčák, Novák L., Samoel a Zezula (konec hostování)

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu