25.11.2020, Miroslav Fuks

Křeček: Soupeře jsme nepouštěli do šancí a čekali jsme na příležitost

Křeček: Soupeře jsme nepouštěli do šancí a čekali jsme na příležitostPo domácím zklamání proti Blansku a výhře Vlašimi nad Duklou možná převládlo očekávání, že se Vysočina ze středočeského stadiónku vrátí s prázdnou a neprodlouží svoji sérii venkovních bodových zisků. Jenže jihlavský celek znovu zabojoval, trpělivě si počkal na gól a zvítězil 0:1! Ze čtyř posledních druholigových zápasů venku získal 10 bodů!

 

Jak vydřené vítězství viděl kouč Aleš Křeček? „Věděli jsme, že naše situace není dobrá a že bodů máme málo, takže jsme duel za každou cenu chtěli vyhrát. Proto byl náš výkon bojovný, pracovitý, disciplinovaný a dobře organizovaný. Soupeře jsme nepouštěli do velkých možností a trpělivě jsme čekali na naše příležitosti. Trošku jsme počítali s tím, že Vlašim měla o dva dny méně odpočinku, než my, což se ve druhé půli projevilo. Soupeře jsme začali přehrávat a věřili jsme, že se kýžené branky dočkáme.“

Představovalo pro vás upozornění či určité vodítko poslední domácí vítězství Vlašimi nad Duklou Praha? „Ani bych neřekl. Dukla duel sehrála na tři stopery, jak hraje obvykle. My jsme tentokrát rozestavení defenzívy změnili na čtyři obránce, přičemž musím říci, že všichni odehráli velmi dobrý part. A nejen tato čtyřka, protože celý mančaft zodpovědně bránil. Rozhodně bylo nepřehlédnutelné, že jsme ve Vlašimi chtěli klást důraz na obranu a nechtěli jsme zopakovat kolaps defenzívy z utkání s Blanskem. Paradoxně jsme si při dnešním vybojovaném vítězství vypracovali nesrovnatelně méně příležitostí, než v pátek. Tyto duely lze jen těžko srovnávat. Dnes je pro nás důležité, že jsme podruhé v sezóně uhráli nulu vzadu a zápas jsme dotáhli do vítězného konce,“ zdůraznil Křeček.

Bodový zisk přinesl stejně jako na Dukle centr Smejkala a hlavička Křišťála, což jistě není náhoda, že? „Pomohli jsme si nacvičenou standardkou. Je pravdou, že Vojta má výbornou ofenzivní hlavu, řekl bych, že lepší než v defenzívě. Dokáže si ve vápně nalézt prostor, což dokumentuje fakt, že takto na podzim skóroval už třikrát,“ upozornil jihlavský lodivod.

Nelze se nezeptat na absenci útočníka Standy Klobásy, který s Blanskem velmi dobře odehrál druhou půli, a nyní se možná čekalo, že nastoupí v základu. Nakonec nebyl vůbec k dispozici. „Počítali jsme, že by do zápasu mohl být připravený. Ranní rozcvička však ukázala, že není schopen zápasovou zátěž absolvovat, což bohužel platí i pro nadcházející domácí duel s Varnsdorfem,“ povzdechl si Křeček.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu