08.11.2020, Miroslav Fuks

Vysočina dvakrát srovnala vedení Dukly a veze velmi cenný bod!

Vysočina dvakrát srovnala vedení Dukly a veze velmi cenný bod!Restart se FC Vysočina vydařil! Na půdě favorizované Dukly jihlavský celek brzy smolně prohrával 2:0, ale mladý a covidem oslabený mančaft se nevzdal a z Prahy dovezl velmi cenný bod! Na Julisce přitom dokázal hned dvakrát srovnat vedení soupeře! Nejprve se o to postaraly branky Tomáše Smejkala a Luise Arroya a v závěru přesná hlavička Vojtěcha Křišťála – 3:3 (2:0)!

 
Dukla PrahaDukla Praha
7.kolo, neděle 8.11.2020, 10:15
3:3
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 7. Kozma, 8. Buchvaldek, 79. Hadaščok – 52. Smejkal, 56. Arroyo, 81. Křišťál
ŽK: 72. Doumbia
Rozhodčí: Machálek – Hock, Leška
Diváci: 0
Dukla Praha: Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Kovaľ (73. Lauko), Kim (61. Hadaščok), Kozma (C), Doumbia, Preisler (85. Krunert) – Buchvaldek (73. Fábry), Ugwu.
FC Vysočina: Lancman – Vedral, Štefánek, Vlček – Lacko, Červ – Křišťál, Shudeiwa (65. Ševčík), Horák - Smejkal, Arroyo (90+2. Araujo-Wilson). Náhradníci: Doležal – Klobása.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Aleš Křeček před zápasem evidoval množství absencí, z nichž mnohé vzešly na poslední chvíli z covidových testů. Obejít se tak musel bez Číže, Rittera, Turečka nebo Peřiny. Naopak alespoň na lavičce figuroval Klobása.

Dukla zahrozila už ve 3. minutě, kdy uvnitř vápna pohotově pálil Ugwu, ale Lancman byl na zemi včas. Domácí šli do vedení hned z prvního rohu utkání v 7. minutě, když Buchvaldkův roh prodloužil hlavou Piroch a na dva dotyky ho „donesl“ z bezprostřední blízkosti až do brány Kozma – 1:0. A o pár vteřin bylo hůře, neboť Pražané využili chyby v jihlavské rozehrávce a šli do rychlého kontru. Doumbia skvěle našel Preislera, který posouval míč malým vápnem před bránu. Tam k němu měl sice nejblíže Křišťál, jenže skluzem trefil pouze nohu Buchvaldka, od kterého se míč odrazil do sítě – 2:0. V 10. minutě hlavičkoval Ugwu metr vedle branky. V 19. minutě konečně zahrozila Vysočina, když na domácí zatlačila presinkem. Smejkal našel Arroya, ale ten v solidní pozici levačkou minul branku. V 29. minutě našel Chlumecký za obranou Buchvaldka, který si balón výborně zpracoval a snažil se o lob přes vyběhnuvšího Lancmana. Ten však neměl problém a balón stáhl do rukavic. V 36. minutě byla brance blízko i Vysočina, když Červ vypíchl rozehrávku, postupoval k brance a po krátké zasekávačce se rozhodl zakončit kousek před vápnem sám. Svůj prudký projektil namířil přímo do Rady, který vyboxoval na roh. V 39. minutě se po Doumbiově uličce protáhl za obranu Buchvaldek a napálil břevno! Z dorážky pak přestřelil Kozma. Skóre se nezměnilo ani na druhé straně v závěru půle, kdy se po Smejkalově standardce dostal uvnitř vápna k pohotové ráně Lacko, ale těsně přestřelil.

Kdo čekal, že je hotovo, musel být zkraje druhého dějství hodně překvapen. Jihlavští mladíci na hřiště vtrhli s tlakem a už v 56. minutě bylo srovnáno! V 52. minutě Shudeiwa potáhl balón, vyslal jej do křídla na Arroyo a ten z první našel Smejkala, jenž se uvolnil a vypálil dostatečně tvrdě, aby Rada kulatý nesmysl vytlačil jen pod břevno – 2:1. Tentýž hráč pak táhl balón o čtyři minuty později, vysunul do vápna rozběhnutého Arroyo a ten pálil přesně k tyči – 2:2! V 66. minutě posadil Smejkal standardku na hlavu Vedrala, jenž prověřil Radu. Dukle se ve druhé půli nedařilo, přesto šla v 79. minutě znovu do vedení. Doumbia prošel středem, před vápnem poslal do křídla Hadaščoka a ten prostřelil Lancmana. Opět s mírnou tečí skluzujícího jihlavského beka – 3:2. Vysočina však pokračovala v odhodlaném a bojovném výkonu a po chvilce znovu srovnala. Skvěle hrající Smejkal levačkou přetáhl centr na zcela volného Křišťála, jenž z malého vápna hlavou neměl problém – 3:3! V 86. minutě se ke střele za hranicí vápna dostal Doumbia, ale branku o metr minul. V nastaveném čase z úhlu nebezpečně pálil střídající Lauko, ale zadní tyč minul. Vysočina tak z Julisky veze velmi cenný bod!

Fotogalerie

           
 
 
Zápasy
7.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 3:3
19.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu