30.09.2020, Miroslav Fuks

Vysočina chce v pátek proti Prostějovu potvrdit venkovní výhry

Vysočina chce v pátek proti Prostějovu potvrdit venkovní výhryNa úvod se zrodila těsná porážka, ve druhém utkání remíza. Dočká se Vysočina tolik potřebné domácí výhry ve třetím duelu proti Prostějovu? Výchozí situace je pro to nadějná! Jihlavský tým je výrazně povzbuzen dvěma venkovními výhrami v řadě, nastřílel nejvíce branek ze všech týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a Hanáci na Vysočině ještě nikdy nezvítězili. Nenechte si páteční bitvu ujít!

 

Fotbalisté FC Vysočině se nyní logicky nacházejí v dobrém rozpoložení. Nemusí nyní kouč Aleš Křeček krotit sebevědomí a euforii hráčů? „To může být jen zdání. My jsme si zápas v Třinci rychle vyhodnotili. Přinesl skvělý výsledek, ale v naší hře byly momenty, k nimž jsme byli vůči hráčům kritičtí. Od prvního tréninku tohoto týdne jsme ke klukům hovořili o pokoře, protože bez ní nelze další zápasy dlouhodobě zvládat. Myslím si, že nikdo nelítá v oblacích. Byla by to velká chyba.“

V jakém stavu je kádr? Kteří hráči budou v pátek absentovat? „Bohužel, Standovi Klobásovi se po tréninku znovu objevila prasklinka v třísle. Ten v nejbližší době nachystaný nebude. Stejně tak Radek Křivánek a Fares Shudeiwa,“ sdělil nepříjemnou informaci jihlavský lodivod.

Jaká jsou Vaše poznatky prostějovského týmu? Na které hráče si budeme muset dát pozor? „Prostějov samozřejmě pečlivě sledujeme a dost podrobně jsme si rozebrali jeho zápasy. Víme, že tento tým v létě prošel poměrně výraznými změnami, přesto disponuje hráči s ligovými zkušenostmi. Lídrem kabiny je zkušený Schuster, hodně odkopáno na ofenzivní levý bek Stříž, na podhrotu operuje talentovaný Píchal a před ním hraje nebezpečný Zikl z Brna. A mohl bych pokračovat. Jde o nepříjemného soupeře, který chce hrát fotbal, z čehož by mohl pramenit dobrý zápas. Věříme, že s příznivým výsledkem pro nás,“ zdůraznil Křeček.

Prostějov, který vede exbrněnský trenér a bývalý jihlavský hráč Pavel Šustr, v novém ročníku prohrál pouze jednou doma s Žižkovem 0:2, ale zároveň stále čeká na první vítězství. Navíc má o duel méně, neboť utkání ve Vlašimi bylo odloženo s ohledem na koronavirovou nákazu. Dosavadní tříbodový zisk vzešel z remíz s Blanskem, na Dukle Praha a v posledním kole s Táborskem, kdy Prostějov přišel o vyloučené Šmehyla a Spáčila.

Prostějov se v Jihlavě představil teprve pětkrát, přičemž pouze jednou neprohrál – před více než devatenácti lety! Připomeňme si tehdejší sestavu FC Vysočina plnou osobností klubové historie: Bartoš - Hekerle – Kadlec, Slavík - Sláma, Ryška, Večeřa (46. Veselý), Kufa, Vaculík (61. Koníř) - Hošťálek, Kaplan. Jedinou branku FCV tehdy vstřelil čerstvě osmnáctiletý Lukáš Vaculík, dnes sportovní ředitel klubu a člen představenstva.

Vzájemná bilance: 10 utkání  5 – 3 – 2  13:12 | doma: 5 utkání  4 – 1 – 0  8:4 | venku: 5 utkání  1 – 2 – 2  5:8
Poslední vzájemné utkání: 4.7.2020 - Vysočina vydřela zasloužené vítězství proti Prostějovu. V ofenzivní partii ve velkém horku neproměnila řadu šancí, dvakrát dotáhla vedení hostů, když skórovali Stanislav Klobása a Rajmund Mikuš, a v 81. minutě se dočkala parádní vítězné trefy z kopačky Adama Rittera, jenž se v lize za „áčko“ trefil vůbec poprvé – 3:2 (0:1)!   

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 - Vedral, 2 - Lacko, Smejkal, 1 – Štefánek, Křišťál, Tureček, vlastní.
Žluté karty: 2 – Tureček, Horák, Vedral, 1 - Smejkal, Červ, Chok, Vlček.

SK Prostějov

Sestava v posledním utkání: Mucha – Šmehyl, Bala, Bialek, Stříž (84. Šteigl) – Langer (58. Matoušek), Spáčil, Kopřiva, Zapletal – Píchal (71. Rolinc) – Zikl (71. Machynek).
Trenér: Pavel Šustr
Střelci: 1 – Machynek, Bala.

Změny v kádru:
Příchody: Zikl a Jurásek (host. FC Zbrojovka Brno), Šmehyl a Kopřiva (přestup FK Baník Sokolov), Omale (přestup ŠKF Sereď / SK), Spáčil, Langer a Matoušek (host. SK Sigma Olomouc).
Odchody: Kroupa, Polák a Biolek  (konec kariéry), Lutonský (konec host. FK Jablonec), Slaměna (konec host. Fastav Zlín), Stáňa (konec host. SFC Opava), Pašek (přestup SK Líšeň), Koudelka (host. FC Zbrojovka Brno), Dittmer a Pernatskyi (host. MFK Vyškov).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu