18.09.2020, Redakce

Vysočina se proti Líšni znovu musela spokojit s remízou 1:1

Vysočina se proti Líšni znovu musela spokojit s remízou 1:1Touha fotbalistů FC Vysočina dosáhnout ve třetím utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na první tříbodový zisk byla velká a viditelná, ovšem na vítězství zase nestačila. Jihlavští mladíci šli sice už v 6. minutě do vedení, když střelu Lukáše Červa tečoval do vlastní sítě Ševčík, ale hosté potvrdili dobrou podzimní formu a dočkali vyrovnání se po hodině hry - 1:1 (1:0). Vzájemný duel tak skončil stejným výsledkem, jako na jaře.

 
FC VysočinaFC Vysočina
4.kolo, pátek 18.9.2020, 18:00
1:1
(1:0)
LíšeňLíšeň
 
Branky: 6. Ševčík (vla.) – 60. Szotkowski.
ŽK: 90+3. Horák – 38. Ševčík.
Rozhodčí: Nedvěd – Novák, Šimáček.
Diváci: 849
FC Vysočina: Číž – Horák, Vlček, Štefánek, Svoboda – Červ, Lacko – Peřina (76. Arroyo), Ritter (64. Tureček), Smejkal – Vedral (86. Araujo-Wilson). Náhradníci: Lancman - Pojezný, Růžička, Chok.
Líšeň: Veselý – Jeřábek, Ševčík (C), Bednář – Kučera – Rolinek (46. Machálek), Málek, Matocha (76. Krška), Lutonský – Szotkowski (76. Demeter), Silný (91. Minařík)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Aleš Křeček nasadil stejný tým, jako do nedělního pohárového utkání proti Vrchovině. A jeho svěřenci mu v úvodu rozhodně spláceli důvěru. Už v 6. minutě šla Jihlava do vedení, kdy do vápna přiletěl střílený centr ze standardní situace, Červ jej zády k brance šikovně prodloužil a stoper Ševčík si kulatý nesmysl srazil do sítě – 1:0! V dalších minutách se hrál náročný fotbal ve velkém nasazení a s řadou nakopávaných míčů i nepřesností. Vysočina zahrozila z několika závarů a standardních situací, při nichž však k ohrožení branky vždy něco scházelo. Ve 21. zahrozila Líšeň, když po Málkově centru hlavičkoval Jeřábek nad branku. O dvě minuty později domácí hodně podržel gólman Číž, který včas vyběhl proti Szotkowskému, čímž mu zmenšil střelecký úhel a jeho pokus vyrazil. Na druhé straně hlavičkoval mimo Štefánek po centru Lacka. Úvodní dějství tak skončila za nejtěsnějšího vedení domácího výběru.

O první vzruch druhé půle se postarala nepřesná střela Peřiny, ovšem další minuty náležely agilní Líšni. Tak si vytvořila územní tlak, standardky a po rohovém kopu z pravé strany se v 60. minutě dočkala vyrovnání. Míč propadl do vápna, kde sice první střelu dokázal Číž výborně vyrazit, ale na dorážku Szotkowského z bezprostřední blízkosti neměl nárok – 1:1. Jihlavě chvíli trvalo, než se z vyrovnání oklepala, ale v dalších minutách se zvedla a tlačila se před branku. Jenže křídelní průnik a následný střílený centr Smejkala skončil jen na vnější spojnici a vedl pouze k rohovému kopu. A o chvilku později Lacko napálil odražený míč nad břevno. V 80. minutě Smejkal výborně potáhl míč, za obranu vysunul Turečka, ovšem jeho střelu z úhlu vytěsnil Veselý na roh. Jenže v 86. mohl brněnský celek vést, neboť Horák namazal, Vlček se srazil se Svobodou a jihlavský odchovanec Demeter byl najednou sám před gólmanem FCV. Číž jej však skvěle vychytal! V 89. minutě se v šanci ocitl Lacko po přihrávce Červa, jenže jeho střela zhruba z penalty byla tečovaná a Veselý s ní neměl žádnou starost. Duel, který mohly vyhrát oba celky, nakonec skončil asi zaslouženou remízou.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Líšeň | 1:1
16.kolo | Líšeň - FC Vysočina | 2:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu