08.09.2020, Miroslav Fuks

Vysočinu čeká velice pikantní duel: Křeček a spol proti „svým“!

Vysočinu čeká velice pikantní duel: Křeček a spol proti „svým“!Před FC Vysočina je jasný magnet kola, který logicky nezůstal stranou pozornosti kamer České televize. Jihlava se netradičně ve čtvrtek 10. září od 18:00 hodin představí na stadiónu FK Ústí nad Labem. Střetne se s týmem, kde takřka tři roky působil stávající jihlavský kouč Aleš Křeček a jeho asistenti Petr Vrabec a Juraj Šimurka!

 

O velký náboj čtvrtečního utkání tak bude nepochybně postaráno. A přiživit jej může i přítomnost vršovického útočníka Matěje Koubka, který v létě vyměnil hostování na Vysočině za sever Čech. Kouč Aleš Křeček se na sever Čech velmi těší: „Bude to pro mne i pro Juraje a Petra velmi specifické utkání, protože jsme tam ještě před dvěma měsíci trenérsky působili. A strávili jsme tak skoro tři roky, neboť jsme Ústí převzali v průběhu podzimu 2017. Těšíme se na návrat do míst, kde jsme byli úspěšní a spokojení. Ve čtvrtek však uděláme maximum pro to, aby se na hřišti radovala Vysočina.“

Nakolik se ústecký tým během letní přípravy pozměnil? „Odešel nejlepší střelec Matějka, který teď kope za České Budějovice. Tamtéž přestoupil nebezpečný útočník Bassey. Na Žižkov zamířil kvalitní střední záložník Richter, odešli i Dramé nebo zkušený stoper Pimpara. Pořád však Arma disponuje kvalitním kádrem a řadou hráčů, s nimiž jsme se sešli v jednom klubu,“ upozornil kouč Vysočiny.

Vysočina má s Ústím dlouhodobě příznivou bilanci vzájemných zápasů a slušně si vede i na stadiónu Army, kde z osmi utkání hned pětkrát remizovala a jednou zvítězila. Jaké je očekávání nadcházejícího duelu optikou trenéra Křečka? „Ústí má zejména doma velkou kvalitu. Lídrem týmu je zkušený záložník Peterka, v bráně je velkou oporou Tvrdoň, ve středu obrany Bílek, zkušenosti mají Prošek, Miskovič nebo Písačka. V uplynulých dnech jsme velmi dobře potrénovali a věříme, že jsme schopní v Ústí uspět. A to bez ohledu na fakt, že někteří naši hráči mají drobné problémy a jejich start je nejistý.“

Ústí, na rozdíl do FCV, zvládlo odehrát oba úvodní duely nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Nejprve doma sehrála bezbrankovou partii s Varnsdorfem a ve 2. kole odjelo s výpraskem 5:2 z Vlašimi, k čemuž však výrazně přispělo brzké vyloučení Jakše už z 13. minuty. Předtím Arma dokázala jít v 7. minutě do vedení díky trefě Koubka.

Vzájemná bilance: 16 utkání  8 – 5 – 3  27:15 | doma: 8 utkání  6 – 0 – 2  22:11 | venku: 8 utkání  2 – 5 – 1  5:4
Poslední vzájemné utkání: 14.7.2020 - FC Vysočina se loučení s vleklým nevydařeným koronavirovým fotbalovým ročníkem a též s trenérem Radimem Kučerou nevyvedlo. Souboj pátého celku tabulky se sedmým Ústím nad Labem skončil překvapivým vítězstvím hostujícího celku. Ten učinil důležitý krok výhře v první půli, kdy dvakrát skóroval Matějka. Vysočina se tlačila za vyrovnáním, kterého se dočkala díky dvěma zásahům kanonýra Klobásy. Co to však bylo platné, když souboj střelců v závěru rozhodl ústecký Matějka – 2:3 (0:2).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 - Smejkal, Lacko, Křišťál.
Žluté karty: 1 - Smejkal, Červ, Chok, Tureček.

FK Ústí nad Labem

Sestava v posledním utkání: Tvrdoň – Hudec, M.Bílek, Čičovský, Prošek (77. Emmer) – Písačka, Jakš, Peterka, Chodora (46. Brak) – Koubek (64. Šilhan), Kušej (77. Jirkovský).
Trenér: Jiří Jarošík
Střelci: 1 – Prošek, Koubek.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu