30.08.2020, Redakce

Divoký zápas se štěstím pro Hradec

Divoký zápas se štěstím pro HradecNa úvod FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v Jihlavě hrál parádní zápas, který diváky zvedal ze sedadel. Viděli sedm branek a také dva obraty skóre. Bohužel, nadšeně hrající jihlavský tým zařídil jen ten první a vskutku pozoruhodný z 0:2 na 3:2, o který se brankami postarali Tomáš Smejkal, Matúš Lacko a Vojtěch Křišťál. Ten druhý už patřil favorizovaným Votrokům – 3:4 (1:2).

 
FC VysočinaFC Vysočina
2.kolo, neděle 30.8.2020, 17:00
3:4
(1:2)
Hradec KrálovéHradec Králové
 
Branky: 28. Smejkal, 53. Lacko, 61. Křišťál – 8. Vašulín, 24. Vlkanova, 74. Vlkanova, 88. Dvořák.
ŽK: 42. Tureček, 66. Smejkal, 67. Červ, 90+1. Dau – 35. Dvořák, 44. Rada, 90+4. Vízek.
Rozhodčí: Klíma – Dohnálek, Mikeska.
Diváci: 1055
FC Vysočina: Lancman – Vlček, Štefánek, Křišťál, Svoboda (80. Vedral) – Lacko, Červ (89. Dau) – Peřina (80. Pojezný), Tureček, Smejkal – Klobása (60. Araujo-Wilson, 80. Matulka). Náhradník: Číž
Hradec Králové: Vízek – Leibl (64. Urma), Král, Čech – Novotný (61. Záviška), Rada (80. Soukeník), Vlkanova (C), Jukl, Mejdr (61. Donát) – Dvořák, Vašulín (64. Prekop)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Aleš Křeček učinil dvě změny oproti pohárovému utkání proti Staré Říši, když místo Vedrala a Matulky nastoupili Svoboda a Klobása.

Hradec byl favoritem zápasu, ale Vysočina mohla jít už ve 3. minutě do vedení. Lacko poslal za obránce Smejkala, ten byl u balónu dříve než vyběhnuvší gólman Vízek, přeloboval jej, poslal míč k brance, ovšem Leibl kulatý nesmysl vykopl z brankové čáry. A tak se o pět minut později radoval Hradec. Exjihlavský Dvořák u brankové čáry obral o míč Smejkala, ve vápně našel Mejdra a ten balón posunul na tradiční jihlavského „kata“ Vašulína, který z malého vápna prostřelil Lancmana – 0:1. Votroci v dalších minutách drželi míč a na hřišti dominovali. V 17. minutě se po levém křídle prohnal Novotný, ale proti stíhajícím bekům a vyběhnuvším Lancmanovi nedokázal zakončit. Ve 24. minutě hosté své vedení navýšili na 0:2, když se Vašulín prosadil do vápna přes Vlčka a poté se díky šťastným odrazům dostal ke gólové střele Vlkanova. Jenže jihlavští mladíci nerezignovali! Ve 28. minutě potáhli rychlý kontr, kdy Červ vyslal do křídla Svobodu a ten na malém vápně našel hrudí skórujícího Smejkala – 2:1. V 37. minutě se vlevo znovu prosadil exjihlavský Novotný, ale z úhlu tvrdě napálil jen boční síť. Závěr pak patřil modrým. Ve 41. minutě scházel Lackovi jen krůček ke skórování do odkryté branky. Ve 45. minutě krásně hlavičkoval po rohovém kopu Křišťál, ale Vízek jeho pokus vyrazil na roh. O minutu později po centru Smejkala hlavičkoval Vlček, ale míč trknul jen vedle tyče.

Vysočina s logem ENVIROPOL ve svém snažení o zvrat pokračovala i ve druhém dějství. V 51. minutě měl Klobása z úhlu prostor ke střele uvnitř vápna, volil však přihrávku před branku na obsazeného spoluhráče. V 53. minutě však radost na jihlavském stadiónu mohla zavládnout! Smejkal dostal balón za obránce a z křídla našel na hranici vápna Lacka, které balón zkušeně uklidil utaženou placírkou k pravé tyči Vízkovy branky – 2:2! A v 61. minutě bylo ještě veseleji! Smejkal zprava rozehrál rohový kop a na zadní tyči našel tvrdě a přesně hlavičkujícího Křišťála, který skóroval s přispěním tyče – 3:2! Vyrovnání na 3:3 bylo v 74. minutě málo vídané a hodně laciné. Gólman Lancman stáhl centr a už to vypadalo, že bude rozehrávat od své brány. Jeho spoluhráči se rozutekli dopředu, ale sudí odpískal nepřímý volný kop ve vápně, který rozehrál Dvořák na Vlkanovu, který tak neměl problém dostat míč do prázdné brány. V 77. minutě Vysočina hezky zakombinovala ve vápně, ovšem Vízek Smejkalovu tvrdou přízemní ránu dokázal vyrazit. V 85. minutě se po Vedralově přistrčení neujala Matulkova rána z úhlu. Našla si jen boční síť. Obrat v zápase byl bohužel dvojnásobný. V 89. minutě vpravo unikl Záviška a na malém vápně našel dalšího exjihlavského fotbalistu Dvořáka, který se trefil přesně k tyči – 3:4. V nastaveném čase se do vápna krásně uvolnil Smejkal, ale jeho technická střela levačkou zadní tyč těsně minula. A tím se strhující duel uzavřel.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 3:4
14.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 4:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu