27.08.2020, Miroslav Fuks

Konečně to vypukne! Do ligy vstoupíme bitvou s Hradcem Králové

Konečně to vypukne! Do ligy vstoupíme bitvou s Hradcem KrálovéAž předposlední srpnový den vstoupí fotbalisté FC Vysočina do nového soutěžního ročníku. V neděli od 17:00 hodin na svém stadiónu přivítají asi největšího favorita FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a také celek s řadou exjihlavských hráčů – Hradec Králové. Přijďte svůj tým v těžkém utkání podpořit!

 

FC Vysočina v neděli čeká ligová premiéra v nové sezóně, neboť Jihlava musela odložit duel v Chrudimi kvůli koronaviru v táboře soupeře. Málem to platilo i pro Hradec, jehož utkání s Vlašimí bylo odloženo na středu a Hradec v něm zvítězil nejtěsněji 1:0. Jaké poznatky má trenér Aleš Křeček o hře nadcházejícího soka? „Hradec v létě tým velmi dobře doplnil. Stačí jmenovat ofenzivní hráče Vašulína nebo Dvořáka. Jde o konsolidovaný tým, v němž se vhodně kloubí zkušení fotbalisté a mladíci. Právě zkušenost hradeckého celku vidím jako jeho největší přednost.“

Hradec je díky síle svého kádru a jasně prezentovaným postupovým ambicím favoritem zápasu. Jaký duel očekáváte? „Předně se na ligový start hrozně těšíme, protože jsme úvodní kolo nemohli sehrát. Chtěl bych na zápas Hradcem Králové pozvat fanoušky, aby nás přišli v těžké bitvě povzbudit. Rozhodně to bude náš mladý tým potřebovat. Budeme bojovat se silným soupeřem, který má ty nejvyšší ambice. My však doma budeme chtít podat takový výkon, aby nám přinesl body,“ zdůraznil Křeček.

Vzájemná bilance obou celků je vzácně vyrovnaná. Ostatně, remízou 1:1 V Jihlavě skončil i nedávný červnový duel v rámci uplynulého ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po více než dvou měsících na sebe narazí stejné kluby, ale zcela jiná mužstva. Z červnové základní sestavy FCV mohou nastoupit pouze Pojezný a Klobása. Na straně Hradce v létě proběhlo méně změn, ovšem i Votroci svoji jedenáctku výrazně pozmění. Trenér Zdenko Frťala jistě bude chtít využít exjihlavských fotbalistů, kteří do hradeckého kádru v létě přibyli – Pavla Dvořáka, Jana Závišku a Filipa Novotného. Pravděpodobný je i start gólmana Patrika Vízka.

Vzájemná bilance: 20 utkání  6 – 7 – 7   22 : 24 | doma: 10 utkání   4 – 4 – 2   15 : 9 | venku: 10 utkání   2 – 3 – 5   7 : 15

Poslední vzájemné utkání: 8.6.2020 - Vysočina se tolik potřebné výhry nedočkala ani ve čtvrtém duelu po koronavirové pauze. V důležité bitvě proti Hradci Králové byla na domácí půdě lepším celkem, ale znovu nadějné vedené vedení neudržela. Potřetí v řadě... Na vlastní gól Krále po střílené přihrávce Rajmunda Mikuše totiž hosté ve druhém dějství odpověděli šťastnou tečovanou ránou Soukeníka – 1:1 (1:0).

FC Hradec Králové

Předpokládaná sestava: Vízek – Mejdr, Král, Čech, Leibl – Jukl, Rada – Vlkanova, Dvořák, Novotný – Vašulín.
Trenér: Zdenko Frťala
Střelci: 1 - Král

Změny v kádru:
Příchody: Dvořák (přestup Sigma Olomouc), Miker (konec host. Pardubice), Novotný (přestup FC Vysočina), Rada (přestup Bohemians 1905), Vašulín (host. Chrudim), Záviška (host. Bohemians 1905)
Odchody: Djurdjević (přestup Rabotnički Skopje / MAK), Firbacher (host. Vlašim), Frýdek (konec host. Sparta Praha), Martinec (přestup Jablonec), Miker (přestup Rehden / NĚM), Rada (konec host. Bohemians 1905), Zbrožek (přestup Varnsdorf).

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu