20.08.2020, Miroslav Fuks

Rajmund Mikuš se rozhodl přestoupit do Karviné

Rajmund Mikuš se rozhodl přestoupit do KarvinéSoučástí nově se tvořícího omlazeného kádru FC Vysočina pro neúprosně se blížící start nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nebude Rajmund Mikuš. Slovenský ofenzivní záložník nechtěl v FCV prodloužit smlouvu a toužil odejít do Karviné, což oba kluby vedlo k dohodě o přestupu čtyřiadvacetiletého hráče již v letním přestupovém období.

 

„S Rajmundem jsme původně byli domluvení na prodloužení jeho působení v FC Vysočina. Před podpisem nové smlouvy nás zaskočil tím, že chce odejít do Karviné, kde bude hrát I. ligu a bude mít i lepší finanční podmínky. Přestože by měl ještě na podzim u nás platnou smlouvu, tak za situace, kdy se snažíme tvořit nový perspektivní tým, pro nás jeho další jihlavské působení nedávalo smysl a souhlasili jsme s karvinskou nabídkou na okamžitý letní přestup hráče. Navíc alespoň neodejde zadarmo. Mrzí nás, že Rajmundovo angažmá na Vysočině končí už po roce, protože jsme věřili, že s naším klubem spojí delší část své kariéry. Tak to ale nechodí jen ve fotbale, ale i v běžných zaměstnáních. Věřím, že Rajmunda nahradíme, už poslední přátelské utkání jsme odehráli bez něj a nevedli jsme si špatně,“ okomentoval Mikušův odchod Lukáš Vaculík, sportovní ředitel klubu.

Doplňme, že dres změnil i jednadvacetiletý člen širšího kádru FC Vysočina – pravý bek či záložník Martin Pavlík (nar. 13.1.1999). Ten si na konci ročníku 2018/19 připsal první dva starty ve II. lize, na které však již nenavázal. Na podzim 2019 hostoval ve Velkém Meziříčí a po jarní fotbalové odmlce se do tohoto předního celku MSFL vrací. Nyní už ve formě přestupu poté, co mu v Jihlavě vypršela profesionální smlouva.

Rajmund Mikuš (nar. 29.11.1995) začínal v Šamoríně a poté prošel dorosteneckými týmy a „béčkem“ Slovanu Bratislava, kde sbíral zkušenosti ve III. lize. Stejnou soutěž okusil i v ročníku 2015/16 v dresu Duslo Šaľa a též o rok později po přestupu do Nového Mesta nad Váhom. S ním v létě 2017 pronikl do II. ligy, kde působil poslední dva roky. Nejprve v dresu Nového Mesta a o ročník později v barvách Dubnice. Zde si v 58 druholigových utkáních připsal pozoruhodnou bilanci 24 vstřelených branek a 18 gólových asistencí. Do FC Vysočina přestoupil v červnu 2019 a během ročního působení zasáhl do 24 druholigových duelů a vstřelil 7 branek.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu