20.08.2020, Miroslav Fuks

Dva odchody: Javůrek do Třince a Čáp do Chlumce nad Cidlinou

Dva odchody: Javůrek do Třince a Čáp do Chlumce nad CidlinouKádr FC Vysočina opustila dvojice levonohých fotbalistů. Jednatřicetiletý levý bek či záložník Jan Javůrek končí své dvouleté jihlavské působení a přestupuje do konkurenčního Třince. O deset mladší záložník Roman Čáp se vrací do klubu, v němž se mu dařilo v uplynulém ročníku – do třetiligového Chlumce nad Cidlinou.

 

„Honza Javůrek v našem dresu po dva roky odváděl velmi spolehlivé služby a také lidsky skvěle zapadl. Trochu nás mrzelo, že si ze Znojma do Jihlavy nepřenesl vstřelené branky. Na druhou stranu to bylo částečně způsobeno i jeho stažením na post obránce. Jeho odchod je součástí přestavby a omlazení našeho prvního mužstva, když roli pro nás hrálo i to, že u nás měl Honza smlouvu na rok a v Třinci uzavřel smlouvu dlouhodobější, což je pro starší hráče určitě důležité. Honzovi přejeme, aby se mu v Třinci dařilo, drželo mu zdraví, a co nejvíce si ve Slezsku prodloužil svoji kariéru,“ okomentoval Javůrkův přestup Lukáš Vaculík, sportovní manažer FC Vysočina.

Vaculík se též vyjádřil k odchodu Čápa: „Věřili jsme, že Roman v našem klubu prodlouží smlouvu a dokáže se prosadit do užšího kádru. Bohužel, rozhodl se zvolit vyzkoušenou cestu přes Chlumec nad Cidlinou, kde bude mít větší herní vytížení. Musíme jeho stanovisko akceptovat a popřát mu hodně úspěchů.“

Jan Javůrek (nar. 16.5.1989) do Jihlavy přestoupil v létě 2018 ze Znojma, kde v ročníku 2017/18 nastoupil do 29 utkání, v nichž si připsal 9 branek a 3 gólové asistence. Ve Znojmě působil od léta 2016, přičemž předtím hrál v Hradci Králové, v Pardubicích a Sigmě Olomouc, kde na sebe upozornil 31 starty v nejvyšší soutěži. Ve II. lize i díky dvěma ročníkům v FC Vysočina nastoupil do 146 utkání a vstřelil 18 branek. Před rokem absolvoval i dva barážové duely proti Karviné.

Roman Čáp (nar. 25.6.1999) na Vysočinu zamířil v lednu 2018 z Hradce Králové, kde na sebe upozornil v dorosteneckých týmech a ocitl se v hledáčku stavitelů mládežnických reprezentací. Zpočátku nastupoval výhradně za juniorský tým a prvního druholigového startu se dočkal v září 2018, kdy jej kouč Martin Svědík nasadil do základní sestavy v duelech proti Vlašimi a v Třinci. Poté již šanci nedostal a v únoru 2019 zamířil na hostování nejprve do Chrudimi a následně do třetiligového Chlumce nad Cidlinou.


Na snímku Roman Čáp

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu