13.08.2020, Miroslav Fuks

Michal Kadlec: Kvalitnější zápasy poslouží rozvoji našich talentů

Michal Kadlec: Kvalitnější zápasy poslouží rozvoji našich talentůJuniorský celek FC Vysočina se dočkal zasloužené odměny za své dominantní výkony v podzimních zápasech Divizní skupiny D a byl administrativně zařazen do MSFL. Ve třetí nejvyšší soutěži se může těšit na zajímavé souboje s kvalitními protivníky, z čehož by měl profitovat sportovní rozvoj mladíků z klubové líhně. Tým v neděli nastoupí do úvodního duelu, tudíž jsme o rozhovor požádali trenéra Michala Kadlece.

 

Postup jste nepochybně velice uvítali, přestože nebyl prostor na oslavu...
Jsme samozřejmě rádi, že jsme se administrativního posunu výše přeci jenom dočkali, když sestupující Vítkovice nepřihlásily MSFL, ale jen Divizi. Alespoň v juniorské kategorii tak nepřišla podzimní práce celého klubu na zmar. Start v MSFL velmi vítáme jako cenný zdroj zkušeností z náročných zápasů pro naše juniory, nejlepší starší dorostence a hráče, kteří nebudou mít herní vytížení v prvním týmu.

S jakými ambicemi do soutěže jdete?
V nadcházejícím ročníku rozhodně nebudeme primárně sledovat výsledky a záchranu v lize. Kvalitnější zápasy nám skvěle poslouží pro rozvoj našich talentovaných fotbalistů a jejich sžití s dospělým fotbalem. Můžeme těšit na těžké duely s exligovými Frýdkem-Místkem, Znojmem, Hlučínem či Kroměříží, s juniorkami Ostravy, Olomouce, Slovácka a Zlína a také na regionální derby proti Velkému Meziříčí a Vrchovině.

Příprava na náročnou soutěž však rozhodně nebyla optimální...
Je to tak. Do tohoto pondělí jsme byli v dvoutýdenní karanténě s ohledem na pozitivní koronavirový test jednoho z dorostenců. A protože byly týmy juniorky a staršího dorostu během letních přípravných duelů hráčsky propojené, tak jsme museli na nepříjemnou nucenou pauzu. Přišli jsme tak o důležité tréninky před ligovým startem, o generálku proti Lanžhotu a také o úvodní duel MSFL v Rosicích, který byl přesunut na středu 26. srpna. Zkraje tohoto týdne jsme obnovili týmový tréninkový proces a máme pár dnů na to, abychom se nachystali na podzimní start.

Kdo proti vám nastoupí na úvod soutěže?
V neděli nás v areálu Na Stoupách, kde budeme k zápasům standardně nastupovat, od 10:30 hodin čeká „béčko“ Zlína.

Zpětně můžete být rádi, že jste do letního bloku vstoupili dost brzy, že?
Začali jsme už 7. července a díky tomu jsme stihli odehrát tři přípravné duely – 2:1 jsme prohráli v Živanicích, 4:3 jsme nestačili na Velkou Bíteš a 3:1 jsme podlehli Velkému Meziříčí. Tyto zápasy jsme hráli bez fotbalistů z kádru „áčka“. Výjimkou byli navrátilci z třetiligových hostování Pavlík, Křivánek a Matulka, kteří se s námi po jarním koronavirovém výpadku od začátku chystali na přesun do přípravy „áčka“. Paradoxně jej nakonec kvůli naší karanténě zmeškali...

Vnímáte karanténu jako velký problém pro celý tým?
Trénovat dva týdny před startem ligy pouze individuálně je určitě nepříjemné. Na druhou stanu nás v osmnáctičlenné soutěži na podzim čeká velká porce náročných duelů včetně tří vložených střed. Do zápasového tempa se tak jistě dostaneme hodně rychle.

Jak se bude skládat tým na jednotlivé zápasy MSFL?
Sestava bude výsledkem mých debat s trenéry „áčka“ i staršího dorostu. Utkání nepochybně poslouží k rozehrání hráčů po zranění a zápasové praxi méně využitých fotbalistů z kádru prvního týmu. Zatím pracujeme s širokým kádrem juniorů a lze očekávat, že do konce přestupního termínu ještě dojde k nějakým odchodům do regionálních divizních klubů.

  • aktuální kádr juniorky - ZDE
  • podzimní rozpis duelů v MSFL - TADY

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu