23.06.2020, Miroslav Fuks

V Jihlavě se poprvé v historii představí Slavoj Vyšehrad

V Jihlavě se poprvé v historii představí Slavoj VyšehradUž ve středu nastoupí fotbalisté FC Vysočina do 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V Jihlavě se premiérově v historii představí nováček soutěže Slavoj Vyšehrad a tým kouče Radima Kučery do duelu od 17:00 hodin půjde s jednoznačným zadáním – zvítězit, potvrdit cenné tři body ze Sokolova a poprvé Vyšehrad porazit.

 

Na podzimní duel na Strahově nemá FC Vysočina dobré vzpomínky. Jihlava v něm podala nepřesvědčivý výkon, Slavoj šel do vedení z hodně sporné penalty, sudí kupil chyby v neprospěch hostujícího celku a deset minut před koncem byl vyloučen Javůrek. Naštěstí o deset minut dříve vyrovnal Smejkal a Vysočina bod i v oslabení vybojovala. Motivace zvítězit by tedy jihlavskému celku ve středu rozhodně neměla chybět!

Vyšehrad do premiérového ročníku ve II. lize vstoupil s jednoznačným záchranářským cílem, který se mu podle všeho podaří naplnit. Pět kol před koncem má před patnáctým Sokolovem krásný náskok 12 bodů. Zásadní krok k tomu udělal tým Romana Veselého v odvetné části. Vždyť v první půli sezóny uhrál 15 bodů a v deseti jarních utkáních už 14 bodů! Ještě v podzimní předehrávce vyhrál v Ústí nad Labem a na jaře přidal tři body v duelech s Vítkovicemi, v Třinci a s Hradcem Králové. Remízu Vyšehrad připsal s Líšní, ve Varnsdorfu a v posledním kole s Žižkovem. Kdo Vyšehrad na jaře porazil? Jen Sokolov a Dukla Praha na svých stadiónech.

Slavoj se opírá o kanonýra Čvančaru. Tento devatenáctiletý útočník v osmnácti zápasech nastřílel 11 branek, tedy stejně jako Stanislav Klobása. K oporám týmu náleží zkušení exligoví obránci Švejdík, Nitrianský a Jablonský. Pravidelně nastupují brankář Otáhal, křídelníci Pouček a Laňka, ofenzivní záložník Drobílek a také pravý bek Šandera, který prošel dorostem a juniorkou FC Vysočina. Do základní sestavy Vyšehradu se prosadily zimní posily – středový záložník Milan Černý, ofenzivní halv Suchan a stoper Kodr.

Vzájemná bilance: 1 utkání  0 – 1 – 0  1:1 | doma: 0 utkání | venku: 1 utkání  0 – 1 – 0  1:1
Poslední vzájemné utkání: 19.10.2019 - Ani na druhý pokus neveze Vysočina plný bodový zisk z Prahy. Stejně jako na Žižkově podala nepřesvědčivý výkon i na Strahově, kde našel azyl Vyšehrad. A oba duely měly obdobný průběh, když po bezbrankovém poločasu šli do vedení domácí. Bod za remízu 1:1 pro jihlavský tým zachraňovala přesná technická střela Tomáše Smejkala. Snahu žlutých o obrat v utkání otupilo v 80. minutě vyloučení Javůrka.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 11 – Klobása, 6 - Smejkal, Mikuš, 5 - Jawo, Zoubele, Koubek, 3 - Vaculík, 2 – Lacko, 1 – Rezek, Arroyo, Tlustý, Fortelný, Tijani, vlastní.
Žluté karty: 5 - Novotný, Lacko, 4 – Tijani, Vaculík, Javůrek, Smejkal, Fortelný, 2 – Zoubele, Jawo, Vejmola, Rezek, 1 – Křišťál, Shudeiwa, Veselý, Mikuš, Klobása, Tlustý, Vedral, Mucha.

FC Slavoj Vyšehrad

Sestava v posledním utkání: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, Jablonský (71. Mareš) – Černý – Pouček (76. Alexandr), Drobílek (43. Bašić), Suchan (71. Kokorović), Laňka – Čvančara (71. Vejvar).
Trenér: Roman Veselý
Střelci: 11 – Čvančara, 4 – Verner, Nitrianský, 3 – Laňka, Suchan, 2 – Pouček, Bašić, 1 – Švejdík, Kozel, Vejvar, Kokorović.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu