17.06.2020, Miroslav Fuks

FC Vysočina ve čtvrtek čeká klíčový souboj s Viktorií Žižkov

FC Vysočina ve čtvrtek čeká klíčový souboj s Viktorií ŽižkovProstě vyhrát. Co jiného napsat k aktuální předzápasové situaci fotbalistů FC Vysočina. Ti se po restartu jarních ligových soutěží nebývalé trápí a po šesti duelech čekají na první vítězství. Při enormní vyrovnanosti soutěže však nadále mohou živit naději na třetí barážovou příčku. Ta však zhasne, pokud Jihlava ve čtvrtek neporazí Viktorii Žižkov. Přijďte je podpořit na stadión!

 

Duel vypukne v 17:00 hodin a brány stadiónu se tentokráte otevřou pro větší počet fanoušků. Již není třeba předzápasová registrace, zcela postačí předložit u vstupu na stadión platnou vstupenku, VIPku či permanentku. Má to však svá ale, která jsou přehledně popsána v TOMTO ČLÁNKU. Předprodej vstupenek probíhá ZDE.

Vzájemná bilance hovoří ve prospěch Vysočiny, ovšem Jihlavě se proti Viktorii paradoxně více daří na Žižkově, než na svém stadiónu. Zde je bilance vyrovnaná, přičemž poslední výhra FCV se zrodila v květnu loňského roku. Vysočina o ní rozhodla prakticky již v první desetiminutovce – 4:1 (3:0), když po dvou brankách zaznamenali Stanislav Klobása a Lukáš Zoubele.

Tehdy Žižkov zoufale bojoval o záchranu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ovšem jeho aktuální ambice jsou značně odlišné. Zejména po zimním vstupu nového majitele začal živit touhu po návratu do I. ligy. Po podzimu měl na 6. příčce tabulky 23 bodů a ztrátu osmi bodů na FCV. Osm jarních utkání (včetně listopadové předehrávky) však situaci diametrálně změnilo. Viktorka v nich prohrála pouze dvakrát (doma s Chrudimí a nedávno v Hradci 5:0) a získala celkem 18 bodů! To jí vyneslo na současnou třetí barážovou příčku se čtyřbodovým náskokem na trápící se Jihlavu.

V žižkovském kádru nalezneme poměrně výraznou exjihlavskou stopu. Nejlepším střelcem týmu je ekvádorský ofenzivní záložník Augusto Batioja, stabilním hráčem zálohy je Josef Bazal a podobné herní vytížení má i stoper Marek Opluštil. V žižkovském kádru figuruje i pavý bek Jan Pavlík. Opomenout nelze ani trenéra brankářů Václava Wintra, který branku Vysočiny hájil v letech 2008-2009.

Vysočina do důležitého čtvrtečního utkání nemůže počítat s dvojicí v Brně vyžlucených záložníků – Fortelným a Smejkalem. Naopak už bude k dispozici zkušený Javůrek a ve hře je i nasazení dalších zkušených borců, které trápily zdravotní problémy – Tlustého a Klobásy.

Vzájemná bilance: 11 utkání  5 – 3 – 3  22:11 | 5 utkání  2 – 1 – 2  10:7 | 6 utkání  3 – 2 - 1  10:4
Poslední vzájemné utkání: 29.9.2019 - Vysočina zastavila sérii venkovních porážek a z horké půdy Viktorie Žižkov veze cenný a zasloužený bod za remízu 1:1 (0:0). Nerodil se však lehce, neboť Viktoria šla ve druhém poločase do vedení po trefě Súkenníka. Alespoň bod pro Jihlavu zajistila přesná střela z levačky kanonýra tohoto týdne Tomáše Smejkala. Vysočina se tak po 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY propadla na 3. příčku tabulky.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 – Klobása, 5 - Jawo, Smejkal, Mikuš, Zoubele, Koubek, 3 - Vaculík, 2 – Lacko, 1 – Rezek, Arroyo, Tlustý, Fortelný, Tijani, vlastní.
Žluté karty: 5 - Novotný, Lacko, 4 – Tijani, Vaculík, Javůrek, Smejkal, Fortelný, 2 – Zoubele, Jawo, Vejmola, Rezek, 1 – Shudeiwa, Veselý, Mikuš, Klobása, Tlustý, Vedral, Mucha.

FK Viktoria Žižkov

Sestava v posledním utkání: Švenger – Řezáč, Súkenník, Žežulka, Tusjak – Batioja, Bazal (77. Antl), Nešický – Diviš (58. Bezdička), Szotkowski (69. Egidio), Nabijev (58. Vůch).
Trenér: Zdeněk Hašek
Střelci: 6 – Batioja, 5 – Diviš, 4 – Súkenník, 3 – Březina, Urbanec, Gil, Nešický, Čapek, 2 – Bazal, Nabijev, 1 – Opluštil, Žežulka, Halgoš, Martan, Vůch, Bezdička.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu