10.06.2020, Miroslav Fuks

Dočká se Vysočina zlomového utkání v Chrudimi?

Dočká se Vysočina zlomového utkání v Chrudimi?FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA pokračuje zběsilým tempem. Tři dny po smolném duelu s Hradcem Králové vyzve FC Vysočina dalšího východočeského soupeře – MFK Chrudim. Přinese čtvrteční utkání tolik potřebný zlom v podobě první jihlavské pokoronavirové výhry a též prvního venkovního tříbodového zisku od 3. srpna 2019?

 

Ano, Vysočina už venku nevyhrála dlouhých osm zápasů. Vytěžila z nich jen 5 bodů shodně za remízy 1:1. Tříbodový zisk z Chrudimi by nepochybně představoval velkou psychickou a bodovou vzpruhu pro tým, který chce zabojovat o jedno z barážových míst.

V Chrudimi k vítězství nepochybně povede velmi náročná cesta. Vysočina zde před rokem sehrála jedno z nejméně vydařených utkání, když první dějství vyhrála 0:1 a nakonec v divokém duelu podlehla 4:3. Na branky velmi bohaté bylo i podzimní utkání v Jihlavě, které domácí favorit zvrátil ve svůj prospěch až čtvrthodinu před koncem.

Zatímco Vysočina na jaře získala jen pět bodů, tak Chrudim se z pěti duelů chlubí hned 10 body! I proto na sebe ve čtvrtek narazí dva celky, které v tabulce dělí pouze dvě příčky. Vysočina je šestá se ziskem 37 bodů a Chrudim se těší z 8. pozice a nasbíraných 28 bodů. Jarní výsledky MFK opravdu budí pozornost, neboť náš nadcházející soupeř doma smetl Varnsdorf, vyhrál na Žižkově i Vyšehradě a doma v emotivním derby smolně remizoval s Hradcem. Jedinou jarní porážku utrpěl v Třinci – 1:0.

Chrudim se opírá o gólově produktivní trojici Rybička, Vašulín a Mužík. Klíčovými muži středu zálohy jsou zkušení Sixta a Janoušek. V brance chytá spolehlivý Zíma a střed obrany drží Fofana a Vencl.

Vysočina ve čtvrtek může nasadit středopolaře Matúše Lacka, jemuž vypršel trest za 4 žluté karty, ze stejného důvodu bude naopak scházet zkušený Lukáš Vaculík. Nejistý je start defenzivních marodů Petra Tlustého a Vojtěcha Křišťála.

Vzájemná bilance: 3 utkání  2 – 0 – 1  9:6 | doma: 2 utkání  2 – 0 – 0  6:2 | venku: 1 utkání  0 – 0 – 1  3:4
Poslední vzájemné utkání: 13.9.2019 - Duel proti Chrudimi naplnil očekávání těžkého duelu proti houževnatému soupeři s výbornými standardkami. Favorizovaná Vysočina šla v utkání hned třikrát do vedení. Na premiérový gól Lamina Jawa i penaltovou trefu Lukáše Vaculíka však hráči MFK vždy dokázali odpovědět. Tři body přinesla až 74. minuta a v ní trefa Rajmunda Mikuše. Skóre dal definitivní podobu v nastaveném čase kanonýr Stanislav Klobása – 4:2 (2:2).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 – Klobása, 5 - Jawo, Smejkal, 3 - Vaculík, Mikuš, 2 – Lacko, Koubek, Zoubele, 1 – Rezek, Arroyo, Tlustý, Fortelný, Tijani, vlastní
Žluté karty: 5 - Novotný, 4 – Tijani, Lacko, Vaculík, 3 – Smejkal, Fortelný, Javůrek, 2 – Zoubele, Jawo, Vejmola, Rezek, 1 – Mikuš, Klobása, Tlustý, Vedral, Mucha.

MFK Chrudim

Sestava v posledním utkání: Zíma – Trávníček, Fofana, Vencl, Řezníček – Krištof – Nikodem (80. Krčál), Havlena (56. Vašulín), Sixta (73. Dostálek), Mužík (73. Sulík) – Rybička (56. Ujec).
Trenér: Jaroslav Veselý
Střelci: 4 – Rybička, Vašulín, Mužík, 2 – Vencl, Dostálek, Kesner, Sixta, 1 – Krčál, Janoušek, Sulík, Ujec.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu