05.05.2020, Miroslav Fuks

Josef Mucha: Věříme, že budeme na obnovený ligový start připraveni

Josef Mucha: Věříme, že budeme na obnovený ligový start připraveniNotně široký kádr fotbalistů FC Vysočina v pondělí vykročil do třetího týdne atypické jarní přípravy. Jak je trenérský tým s dosavadním průběhem tréninkového bloku spokojen a nakolik se hráči s nutnými omezeními sžili? Nejen na to jsme se zeptali asistenta trenéra Josefa Muchy.

 

V rámci nastavených možností a omezení děláme, co můžeme. Kádr je rozdělen do pěti skupin, k nimž je vždy přiřazen jeden trenér. Navíc se samostatně připravuje trenér Josef Hanzálek s gólmany. Ve skupinách se soustředíme na sílu, kondici, techniku, střelbu a rychlost. Věříme, že budeme na obnovený ligový start dobře připraveni.

Vaší výhodou je, že máme k dispozici dostatek tréninkových ploch...
To rozhodně. Nedochází ke kolizím s přípravou mládeže, tudíž máme k dispozici čtyři výborně připravená travnatá hřiště, navíc ještě travnatou plochu v oblouku za brankou na hlavním stadiónu. Krom hřišť ve Vyskytné nad Jihlavou a v Antonínově Dole pohybujeme výhradně v areálu v Jiráskově ulici. Velké poděkování náleží technickému úseku klubu v čele s Jindrou Březinou.

Do přípravy jste nastálo či nárazově zapojili řadu talentovaných dorostenců...
Chceme mít co nejlepší přehled o hráčích, kteří by přicházeli do úvahy během náročných jarních dohrávek, které půjdou v rychlém sledu. Proto jsme do přípravy krom některých juniorů nebo navrátilců z hostování zařadili i dorostence Honzu Růžičku, Vaška Havlína, Farese Shudeiwu, gólmana Adama Prchala a později též záložníka Jirku Šrámka. Myslíme si, že by zajímaví dorostenečtí hráči měli takto postupně dostávat šanci a to i včetně přípravných duelů, které pro příští týden plánujeme. Pak už bude záležet jen na nich, jak s touto příležitostí naloží a jakou kvalitu prokážou.

Zaznamenali jste nějaké zdravotní komplikace?
Vždy se během tréninků objeví nějaké drobné problémy či šrámy, které si vyžádají úlevu nebo absenci v řádu 2-3 dnů. Zvlášť, když v současném režimu postrádáme rehabilitaci.

Už se hráči sžili s převlékáním a sprchováním v domácích podmínkách?
Ano, a to nejen hráči, ale i trenéři. Kabina je prázdná a hráči všechna omezení automaticky dodržují. Naši výborní maséři každé skupině nachystají pitný režim a dezinfekci.

K jaké změně od středy dojde ke struktuře přípravy?
Přestaneme trénovat v pěti skupinách a vytvoříme dvě tréninkové party. Jedna bude maximálně dvacetičlenná a zbytek hráčů se bude připravovat pod vedením trenéra juniorky Michala Kadlece. Začneme oprašovat taktické prvky, kombinace a standardní situace, zařazena budou soubojová a kontaktní cvičení. Důraz jistě budeme klást na defenzívu mužstva, kde jsme na podzim měli problémy.

  • rozhovor s Josefem Muchou naleznete na Ježour TV

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu