21.04.2020, Miroslav Fuks

Lukáš Zoubele: Díky epidemii jsem získal čas na zahojení kotníku

Lukáš Zoubele: Díky epidemii jsem získal čas na zahojení kotníkuJedním z mála fotbalistů, kteří na koronavirové krizi mohou nalézt nějaké pozitivum, je zkušený záložník Lukáš Zoubele. V úvodním utkání jara proti Třinci, které zároveň bylo na dlouho posledním, si totiž poranil kotník. Místo minimálně třízápasového výpadku dostal čas na doléčení a v pondělí se normálně zapojil do jarní přípravy s týmem.

 

Stopka, kterou epidemie všem ligám vystavila, pro mne byla malou náplastí na zranění, které jsem proti Třinci utrpěl. Získal jsem tak dostatek času na zahojení kotníku a jsem teď plně připraven do tréninku.

Otázka, zda ses na obnovený trénink těšil, je asi zbytečná...
Všichni jsme se na úvodní částečně společný trénink moc těšili. Ta pauza byla opravdu dlouhá. Běhat více než měsíc po lesích a cyklostezkách není pro žádného fotbalistu rozhodně ideální. Máme výhodu většího množství tréninkových ploch, což spolu s rozšířením trenérského týmu umožnilo rozdělení kádru do pěti sedmičlenných skupin. A tím i jednotný začátek dopoledních tréninků.

Cítil ses po vynucené pauze dobře po kondiční stránce?
Dnešní trénink byl lehčí náběhový, abychom se dostali do tempa. Práce s míčem na trávě přeci jenom představuje jiný pohyb, než běhání v terénu. Přesto jsem se cítil v pohodě.

Umíš si představit, že tato netradiční jarní příprava bude trvat předběžně avizovaných sedm týdnu?
Informaci jsem nesledoval pozorně, tudíž jsem ji nejprve pochopil tak, že bude umožněno nastoupit k zápasům bez diváků už 8. května. To jsem si říkal, že by mohlo být ideální. Když jsem posléze zjistil, že termín je stanoven ještě o měsíc později, tak jsem se trošku zděsil. Všichni doufáme, že nakonec začneme o něco dříve a tato příprava nebude až tak dlouhá. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.

  • na Ježour TV naleznete kompletní rozhovor s Lukášem Zoubelem i záběry z včerejšího skupinového tréninku

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu