17.04.2020, Miroslav Fuks

Luděk Vejmola: Každému z nás už moc chybí atmosféra kabiny a zápasů

Luděk Vejmola: Každému z nás už moc chybí atmosféra kabiny a zápasůStejně jako jeho spoluhráči se už měsíc připravuje individuálně, tráví čas převážně v domácím prostředí a bedlivě sleduje vývoj koronavirové krize. Nyní, zdá se, začíná fotbalu svítit světlo na konci tunelu. Těší se gólman Luděk Vejmola na obnovení tréninkového procesu?

 

Určitě se těším, protože dosavadní situace byla pro psychiku každého sportovce v kolektivním sportu náročná. Každému z nás už moc chybí atmosféra kabiny a zápasů. Umožnění omezených tréninků představuje první krok k tomu, abychom v dohledné době znovu nastoupili do ligových duelů.

Umíš si tréninky v nastavené omezené míře představit?
Zatím moc ne. Uvidíme, jaký model trenéři zvolí. Předpokládám, že my gólmani půjdeme na jiné hřiště, než jiná skupina hráčů. Ti budou v jeden čas pravděpodobně rozděleni mezi více trávníků, někteří zamíří do posilovny anebo do prostoru pro tabatu. Minimálně zpočátku nebudeme moci využít společných šaten a sprch. Převlečení i hygiena se tak budou odehrávat v domácích podmínkách.

Vláda prezentovala, že liga by se mohla rozběhnout 8. června. Sedm týdnu je ale hrozně dlouhá doba, navíc bez přáteláků...
Chci věřit, že ještě nastane korekce a liga nakonec začne dřív a my předtím nějaký přípravný duel odehrajeme. Každopádně vítám, že došlo alespoň k nějakému posunu a my se v pondělí budeme moci vrátit do týmového tréninkového procesu. Už to začne být o fotbale, nikoli jen o posilování nebo kondici. Každopádně teď můžeme asi očekávat, že letní příprava bude velmi krátká a že i v nadcházejícím ročníku bude nutné v lize sehrát více středečních utkání.

Jakou úroveň uvažované letní dohrání ligových soutěží bude mít?
Herní výpadek se do úrovně zápasů rozhodně negativně promítne. Chvilku bude trvat, než se zase sžijeme s míčem a než se dostaneme do zápasového rytmu. Situace však je pro všechny stejná a bude záležet na tom, jak se s ní kdo popere. Svoji roli může při kumulaci utkání sehrát i šíře kádru. Při náročném programu se zvýší únava i riziko zranění, do toho přijdou karetní tresty...

Lišily se tvé dosavadní domácí tréninky od tvých spoluhráčů v poli?
Určitě ano. S trenérem gólmanů Josefem Hanzálkem jsme nastavili tréninkovou náplň, v níž jsme se koncentrovali na odrazovou sílu, posílení celého těla a na kratší rychlostní cvičení. Vycházelo to vždy zhruba na hodinu denně

Neztratil jsi jako gólman kontakt s balónem?
Ztratil, ztratil... S míčem nebylo kde trénovat. Doma tedy balón mám, ale v pronajatém bytě si netroufám házet s ním o zeď. Nerad bych tu něco rozbil. :-)

Využil jsi v posledních dnech možnosti netrénovat sám?
Díky uvolnění podmínek jsem v tomto týdnu absolvoval jeden trénink v posilovně s Filipem Novotným. Byl jsem za to rád, mohli jsme u cvičení prohodit pár slov a vzájemně se motivovat. Předtím jsme nikdo nechtěli riskovat, maximálně jsme se míjeli při výbězích nebo v posilovně na stadiónu.

Jak jsi vlastně uplynulý měsíc trávil? Čemu ses věnoval nejvíce?
Čas jsem rozhodně nechtěl proflákat hraním her a chtěl jsem ho smysluplně využít. Takže jsem hodně četl životopisné a sportovní knihy. Zaujala mne kniha o mentální přípravě sportovců od Mariana Jelínka. Zakoupil jsem si kurz angličtiny, díky němuž jsem se za tři týdny posunul o úroveň dál. Internet využívám i k dalšímu vzdělávání prostřednictvím různých on-line kursů – zejména v IT a marketingové oblasti. Pro mne to samozřejmě má přesah směrem k mé značce brankářských rukavic PURE.

Mělo pro tebe toto koronavirové období nějaká pozitiva?
Měl jsem ještě více času na partnerku, která má zkrácený pracovní úvazek. Takže jsme se snažili chodit na delší procházky a během uplynulého víkendu jsme konečně navštívili i rodiče.

A oblíbený dotaz na závěr - kde jsi sehnal roušku?
Musím se pochválit, ale na šicích stroji jsem je ušil pro sebe a přítelkyni já sám! Rozstříhali jsme stará trička a vznikly z nich čtyři roušky. Pak už jsem ale jejich výroby měl dost. :-)

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu