09.04.2020, Miroslav Fuks

Vojta Křišťál: Snažím se pracovat na svém zlepšení

Vojta Křišťál: Snažím se pracovat na svém zlepšeníV úvodním jarním duelu proti Třinci se zařadil do dlouhé řady odchovanců FC Vysočina, kteří nastoupili v ligovém utkání. Navíc v základní sestavě. I díky tomu jej současná opatření spojená s virovou epidemií musí mrzet dvojnásob. Věří dvacetiletý obránce Vojtěch Křišťál, že si místo v zahajovací jedenáctka udrží i po návratu na trávníky?

 

Rozhodně se o to budu snažit. Všichni jsme samozřejmě zvědaví, nakolik se na nás vynucená pauza a fotbalový deficit projeví. Jsem rád, že aktuálně vláda umožnila individuální přípravu na sportovištích, což nám teď dává větší variabilitu tréninkového plánu.

Daří se ti plnit individuální tréninkový plán? Přidáváš si něco navíc?
Kouč Radim Kučera nám stanovuje určitá kondiční cvičení a běhy, které musíme splnit. Na každém zvlášť pak záleží, jak si trénink zpestří. Já jsem si půjčil od kondičního trenéra Miloše Kračmara tréninkové pomůcky pro tabatu. Mohu tak pracovat na aspektech, které mám zlepšovat. Hodně se na to teď soustředím.

Jak trávíš volný čas? Čemu se nyní věnuješ?
Využil jsem přebytku volného času a dal jsem si čtrnáctidenní brigádu v jihlavském Boschi. Podle instrukcí jsem pracoval na výrobě dezinfekce a ochranných pomůcek proti koronaviru. A ještě mi zbývá prostor na to, abych jezdil pomáhat k dědovi na vesnici.

Jak s odstupem měsíce hodnotíš svůj výkon v debutovém duelu? Podíval ses na něj ze záznamu?
Jo, na některé pasáže jsem se koukal. Jak na horší, tak i na lepší momenty ze svého výkonu. Snad se mi do příště chyby podaří odstranit nebo alespoň eliminovat. Myslím, že první jarní zápas se nám povedl. Na to, že šlo o úvodní duel, jsme ho zvládli velmi dobře. Pro mne jako obránce bylo velmi potěšitelné, že jsme udrželi nulu na kontě inkasovaných branek.

Čím si vlastně vysvětluješ svůj velký zimní skok sestavou – z hráče určeného pro juniorku či hostování hned do ligové sestavy?
Důležité rozhodnutí jsem učinil na podzim, kdy jsem se domluvil s Tomášem Joslem, bývalým hráčem Vysočina, na individuálních trénincích. Párkrát jsem za ním dorazil do Přerova a získal jsem od něj dobrá doporučení, na čem bych měl pracovat a jaké nedostatky ve své hře odstranit. Posléze jsem se je snažil aplikovat i v divizních zápasech juniorky. Myslím si, že mi to hodně pomohlo k tomu, abych na sebe trenéry upozornil a byl zase zařazen do zimní přípravy „áčka“. V té už jsem se cítil mnohem lépe, než před rokem. I díky tomu, že jsem v týmu znal více spoluhráčů. Navíc se mi vyhýbala zranění. Každým tréninkem a týdnem mi pak rostlo sebevědomí. Moc mne potěšilo, že mi trenér dal do jarní premiéry důvěru.

Pomohl ti posun ze škatulky stoper? Kdy k němu vlastně došlo?
Na kraji obrany jsem začal nastupovat už za trenéra Kamila Průši ve starším dorostu U19. Začalo se mi tam dařit a cítil jsem se na tomto postu lépe, než na stoperovi. A to platí doposud. Ve středu obrany jsem se rozhodně nemohl tak často zapojovat do útočení. Ofenzíva je mi blízká, neboť jsem v žácích nastupoval na hrotu a střílel jsem poměrně hodně gólů.

V poslední době se Ti začalo dařit i střelecky...
Je pravdou, že se mi na podzim podařilo vstřelit pět branek ve dvanácti mistrovských duelech „béčka“. Dvakrát jsem se trefil i v zimní přípravě prvního týmu. Často jsem těžil ze signálů při standardních situacích, které směřovaly na mne a byly dobře kopnuty.

Mohl bys popsat své fotbalové přednosti a nedostatky?
K silnějším stránkám bych asi zařadil hru hlavou, přehled ve hře, čtení hry nebo kondiční připravenost. Naopak vím, že potřebuji zesílit, zapracovat na sebevědomí v ofenzivní fázi nebo zvýšit kvalitu centrů.

Jsi ryzím jihlavským odchovancem a dosud nikdy jsi nezměnil dres. Můžeš zavzpomínat na své fotbalové začátky?
Od malička mne trénoval taťka. První tréninky jsem v přípravce absolvoval s trenéry Pavlem Kračmarem a Markem Látem. V dalších letech můj ročník až do kategorie U13 převzal otec. Ve starších žácích mne vedl Pavel Tvarůžek a v dorostu Petr Kuchta a již zmíněný trenér Průša.

Můžeš nám prozradit tvé fotbalové vzory a též ambice?
Od malička jsem vzhlížel k Milanovi Barošovi. Aktuálně se mi líbí hra Trenta Alexandera-Arnolda, pravého beka Liverpoolu. Mé cíle jsou zatím pouze krátkodobé. Rád bych se udržel v základní sestavě „áčka“ a pomohl FC Vysočina návratu do nejvyšší soutěže. Pro nás všechny by to byla velká šance na další sportovní růst.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu