18.03.2020, Miroslav Fuks

Petr Faldyna: Ocenění jsem v tak silné konkurenci útočníků nečekal

Petr Faldyna: Ocenění jsem v tak silné konkurenci útočníků nečekalAnketa fanoušků a návštěvníků klubového webu o „Jedenáctku dvacetiletí FC Vysočina“ zná své dva útočníky. Z tvrdé konkurence jedenácti výborných hroťáků jste zvolili Stanislava Tecla a Petra Faldynu. A právě s druhým jmenovaným a starším členem ideální sestavy klubové historie vám nyní přinášíme aktuální rozhovor.

 

Petře, zaregistroval jsi, že tato výroční anketa probíhá? Co na ocenění říkáš?
O anketě jsem samozřejmě věděl. Přestože jsem z Jihlavy odešel někdy před více než deseti lety, tak klub nadále sleduji a vím, co se v FC Vysočina děje. Toto ocenění je moc pěkné, opravdu jsem to v tak silné konkurenci útočníků nečekal. Všechno prvoligoví útočníci, já jediný druholigový. O to více si vážím, že mé výkony a branky v paměti fanoušků i veřejnosti zůstaly.

Jak vzpomínáš na působení v FC Vysočina? V jakém ohledu tě lidsky či sportovně obohatilo?
Angažmá v FCV asi představovalo tři nejvydařenější roky v mé fotbalové kariéře. Scházelo jim jediné – postup do I. ligy. Přesto na Jihlavu vzpomínám jenom rád. Navíc jsem na Vysočině poznal spoustu skvělých lidí a našel přátele.

Občas si zavoláme s Míšou Lovětínským nebo Míšou Veselým. V nedávných prvoligových letech jsem jihlavský mančaft navštívil na hotelu, když je čekalo utkání na Slovácku. Stále v něm je Petr Tlustý, otec a syn Šilhánovi nebo masér Pavel Křížek...

V Jihlavě po tvém boku startovali kariéru mnozí talentovaní útočníci. Jak na ně vzpomínáš?
Moc mne těší, že potvrdili svůj talent a odrazili se k výborným kariérám. Vydra, Tecl, Rabušic a samozřejmě též Gebre Selassie nebo Hušbauer to dotáhli až do reprezentace. Přiznám se, že nejvíce jsem věřil Matějovi Vydrovi, který už v šestnácti dokázal všem utéct. Velkou perspektivu ale prokazovali Standa Tecl nebo Míša Rabušic. Právě Rambo mi v útoku seděl nejvíce. Na podzim 2008, předtím než odešel do Brna, nám spolupráce skvěle vycházela a myslím, že jsme byli dobrá dvojka.

Vybavuješ si nějaký speciální zápas či zážitek v jihlavském dresu?
Logicky jich bude více. Vyšlo mi hned první utkání po příchodu do Jihlavy, kdy jsme za trenéra Bokši porazili Ústí nad Labem, a já vstřelil dva góly. Z éry Karola Marka si zase vybavuji branky vstřelené v posledních minutách zápasů. Určitě nemohu opomenout září 2006, můj hattrick do sítě Bohemians a slavné vítězství 3:0. A teď se mi vybavila i branka hlavou z rohového kopu v Blšanech v témže období, která padla v posledních vteřinách utkání, a my díky ní vyhráli 1:2.

Co bys FC Vysočina do dalších let popřál?
V současné situaci nemohu začít ničím jiným, než přáním vůči celé české veřejnosti, aby současná výjimečná situace brzy pominula a my všichni se mohli vrátit k normálnímu životu. A třeba se zase bavit fotbalem. Chci věřit, že stávající opatření vlády přinesou kýžený účinek. Mrzí mne nezodpovědnost některých lidí, kteří se po lyžovačce v Itálii normálně zapojili do pracovního života, aniž by zůstali doma v karanténě.

FC Vysočina samozřejmě moc přeji, aby se dokázala zase vrátit do nejvyšší soutěže. Stadiónem, prací s mládeží i okolnostmi barážového utkání s Karvinou by si to rozhodně zasloužila. Věřím, že současný tým kouče Radima Kučery, s nímž jsem jako mladý kluk začínal ještě ve Frýdku-Místku, to letos zvládne. Doufám tedy, že se stávající soutěžní ročník nějakým způsobem dohraje či uzavře, aniž by to hodilo do koše předchozí celosezónní snažení fotbalistů.

Jak se Ti v současné době daří po osobní a fotbalové stránce?
S fotbalem jsem před více než rokem skončil, k čemuž moje přítelkyně uspořádala menší oslavu. Jsem rád, že na ní nechyběli ani někteří kamarádi z Jihlavy. Navíc sebou přivezli příjemné překvapení v podobě video zdravice od mých bývalých spoluhráčů z Vysočiny. Zatím ani neplánuji trenérskou dráhu, nemám na to momentálně chuť a energii. Uvidíme, až bude můj čtyřletý syn David větší.

Jedenáctka dvacetiletí FC Vysočina – pořadí mezi útočníky:

1. Stanislav Tecl – 186 hlasů – 28%
2. Petr Faldyna – 133 hlasů – 20%

3. Muris Mešanović – 114 hlasů – 17%
4. Tomáš Kaplan – 76 hlasů – 11%
5. Davis Ikaunieks – 51 hlasů – 8%
6. Haris Harba – 47 hlasů – 7%
7. Aleš Hošťálek – 18 hlasů – 3%
8. Michael Rabušic – 15 hlasů – 2%
9. Pavel Simr – 14 hlasů – 2%
10. Jiří Klíma – 12 hlasů – 2%
11. Pavel Dvořák – 10 hlasů – 1%

Níže dva snímky, na nichž jsou zachycení oba útočníci "Jedenáctky dvacetiletí FCV"

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu