17.03.2020, Miroslav Fuks

Standa Tecl: Jihlava je můj fotbalový domov

Standa Tecl: Jihlava je můj fotbalový domovAnketa fanoušků a návštěvníků klubového webu o „Jedenáctku dvacetiletí FC Vysočina“ zná své dva útočníky. Z tvrdé konkurence jedenácti výborných hroťáků jste zvolili Stanislava Tecla a Petra Faldynu. Rádi vám nyní nabízíme rozhovor s pětinásobným reprezentantem a útočníkem Slavie Praha.

 

Stando, zaregistroval jsi, že tato výroční anketa probíhá? Co na ocenění říkáš?
Bavili jsme se o tom s Masíčkem, protože mi před časem hned hlásil, že byl fanoušky zařazen do ideální sestavy dvacetiletí FC Vysočina. Jsem tedy rád, že mu to budu moc říct taky. Moc si tohoto ocenění samozřejmě vážím, je to krásný. Jsem rád, že jsem se takto umístil a že na mne lidi nezapomněli.

Jak vzpomínáš na působení v FC Vysočina? V jakém ohledu tě lidsky či sportovně obohatilo?
Vzpomínám jedině v dobrém. V Jihlavě jsem působil hrozně dlouho, je to můj fotbalový domov a tak to vždy bude. Dění v FCV nadále vnímám a sledovat ho budu i nadále.

O fotbalové stránce nemá ani smysl se bavit, protože ten vliv na můj sportovní růst byl naprosto zásadní. Navíc jsem měl i štěstí i na výborné trenéry od žákovské kategorie, přes dorost až po muže. Každý z těch trenérů mi do mého fotbalového rozvoje něco dal a pokaždé, když je teď potkám, tak je opravdu rád vidím.

Tvým parťákem do ideálního útoku byl vybrán Petr Faldyna. Kolik jste toho spolu odehráli?
Vedle Falďase jsem začínal ve II. lize. Neodkopal jsem toho vedle něj moc, ale absolvoval jsem s ním hodně tréninků. Právě on, Michal Veselý nebo Michal Lovětínský mi tehdy předali mnoho zkušeností z fotbalového hřiště i kabiny. Svým způsobem mne vychovávali a směřovali.

Který spoluhráč v útoku ti v jihlavském dresu nejvíce vyhovoval?
Těžko říct, fakt se mi hrálo dobře se všemi. Jedno zda s vrstevníkem Matějem Vydrou nebo zkušeným Falďasem. Hodně jsem toho odehrál i s Murisem Mešanovićem nebo později s pohrotem Markem Jungrem.

Vybavuješ si nějaký speciální zápas či zážitek v barvách FC Vysočina?
Na první dobrou se mi vybaví debut ve II. lize, kdy jsem jako střídající hráč rozhodl domácí utkání s HFK Olomouc v květnu 2009. Pak samozřejmě rád vzpomínám na postupový duel s Třincem. A zároveň mi teď naskočilo i utkání právě v Třinci v listopadu 2011, kde jsem dostal svoji první červenou kartu.

Co bys FCV do dalších let popřál?
Všichni teď moc dobře víme a vnímáme, jak složitým a dosud nepoznaným obdobím procházíme. Proto bych chtěl všem popřát, aby se jim vyhnulo současné virové onemocnění, které paralyzovalo naše životy. Přeji si, aby se postup nemoci podařilo zastavit a pokud možno i vymýtit. Prostě ať jsme všichni zdraví a spokojení! Myslím, že měsíc v domácí izolaci, kdy budeme chodit s rouškou jen nakupovat potraviny, lze lehce zvládnout. To je to nejmenší, co můžeme nyní udělat.

Vysočině přeji, aby dokázal fotbal dělat stejně dobře, jako v uplynulých dvaceti letech. Tedy kvalitně pracovat s mládeží a vychovávat hráče pro přední česká mužstva, kteří FCV budou dělat dobrou reklamu. Teď jsem se zrovna koukal, že v prvním týmu zase dostávají šanci mladí kluci a odchovanci. To je ten směr, který by v Jihlavě měl fungovat.

Jak se Ti v současné době daří po osobní stránce? Jaké jsou tvé nejbližší fotbalové cíle?
Jsem stále šťastně ženatý, máme syna Matěje. Toužím po tom, aby se fotbalová sezóna co nejdříve znovu rozběhla, my ji dohráli a dotáhli do úspěšného konce naše tažení za obhajobou mistrovského titulu. A poté je před námi další obrovská výzva v podobě boje o další účast v Lize mistrů.

Jedenáctka dvacetiletí FC Vysočina – pořadí mezi útočníky:

1. Stanislav Tecl – 186 hlasů – 28%
2. Petr Faldyna – 133 hlasů – 20%

3. Muris Mešanović – 114 hlasů – 17%
4. Tomáš Kaplan – 76 hlasů – 11%
5. Davis Ikaunieks – 51 hlasů – 8%
6. Haris Harba – 47 hlasů – 7%
7. Aleš Hošťálek – 18 hlasů – 3%
8. Michael Rabušic – 15 hlasů – 2%
9. Pavel Simr – 14 hlasů – 2%
10. Jiří Klíma – 12 hlasů – 2%
11. Pavel Dvořák – 10 hlasů – 1%

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu