22.05.2020, Miroslav Fuks

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se rozběhne šlágrem na Dukle!

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se rozběhne šlágrem na Dukle!FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA je konečně zpět! Její jarní restart odstartuje pondělní šlágr, kdy pátá Dukla Praha hostí dalšího aspiranta postupu – druhou Vysočinu Jihlava. Duel na Julisce vypukne v 18:00 hodin a v přímém přenosu jej přenáší ČT Sport. S ohledem na protikoronavirová opatření bude duel na stadiónu sledovat jen zhruba 150 pozvaných hostů a fanoušků.

 

Fotbalisté se tak musí připravit na komorní prostředí, při němž bude slyšet každý hlasitý pokyn trenéra či nákop míče. Jaké to pro hráče a trenéry bude? „Fotbal se hraje pro lidi, ale zdraví je samozřejmě přednější. Musíme to respektovat. Pravdou je, že na rozlehlé Julisce vždy panovala spíše komornější atmosféra,“ okomentoval omezení kapacity asistent trenéra Josef Mucha.

Jak pravá ruka kouče Kučery viděla březnový vstup Dukly do jara na Žižkově? „Hrálo se skoro před třemi měsíci, v pondělí bude vše jinak... Dukla tehdy prohrála a inkasovala hned pět gólů. Přesto rozhodně nepodala špatný výkon. Za stavu 2:2 měla ještě v první půli několik slibně se rozvíjejících akcí, které volaly po vstřelení branky. Šlo o vyrovnaný zápas, v němž Viktoria těžila ze standardních situací a domácího prostředí.“

Disponujete aktuálními informacemi o výkonech Dukly v jarní přípravě či o uvažovaném složení sestavy soupeře? „Dukla sehrála tři náročné herní prověrky, v nichž podlehla Plzni a dvakrát Spartě. Nějaké postřehy z nich máme a víme, že se prezentovala kvalitní hrou. Každopádně můžeme na startu lig očekávat, že chvíli potrvá, než si hra týmů sedne. Budou vidět zajímavé zápasy,“ věří Josef Mucha.

Na které silné stránky a osobnosti v kádru Dukly byste upozornil? „Stojí před námi velmi silný soupeř, jeden z nejlepších ve II. lize a favorit na postup. Dukla se nejen díky kreativní středové řadě prezentuje kombinačním ofenzivním fotbalem. Těží z rychlého přechodu do útoku a z křídelních akcí, odkud do vápna posílají nepříjemné balóny. Hra se točí hlavně kolem středních záložníků Tetoura, Doumbii či Holíka. Na hrotu nastupují nebezpeční Fábry nebo Ayong. Z uplynulého druholigového ročníku si dobře pamatujeme exjihlavské Chlumeckého a Preislera,“ doplnil Mucha.

Dukle bude scházet vykartovaný stoper Piroch. Jak je na tom z hlediska absencí Vysočina? „Po trestu za čtyři žluté karty se nám vrací Novotný a jsme k naší radosti kompletní,“ odhalil jihlavský asistent trenéra.

Dukla loni v létě po osmi letech sestoupila z nejvyšší soutěže. Přes výrazné hráčské změny postavila kádr, který má jednoznačné ambice vrátit se co nejrychleji mezi elitu. Přezimovala na 4. příčce, ovšem výsledkově nevydařená jarní premiéra v pražském derby ji poslala o pozici níže. Nyní tak na druhou Jihlavu ztrácí 4 body. To samo o sobě vypovídá o tom, jak důležitý duel je v pondělí před námi. Pražané navíc budou chtít Jihlavě vrátit porážku z podzimního duelu na Vysočině, který rozhodla dvě minuty před koncem střela Klobásy.

Vzájemná bilance: 21 utkání  5 – 9 – 7  31:35 | doma: 11 utkání  2 – 6 – 3  16:17 | venku: 10 utkání  3 – 3 – 4  15:18

Poslední vzájemné utkání: 9.8.2019 - Očekávaná bitva dvou ofenzivních celků a aspirantů na postup přinesla velký boj o každý metr hřiště. Nechyběly ani gólové šance, ovšem těch vyložených bylo jen minimum. Nad střelci a útočnými akcemi kralovaly spíše pozorné obrany a výborní brankáři. Vysočina byla v poli horším celkem, ale měla více brankových příležitostí a nakonec jednu dokázala proměnit! V 88. minutě se parádně trefil kanonýr Standa Klobása – 1:0 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 9 – Klobása, 5 - Jawo, Smejkal, 3 - Vaculík, 2 – Mikuš, Lacko, Koubek, 1 – Rezek, Arroyo, Tlustý, Zoubele, Fortelný, Tijani.
Žluté karty: 4 – Tijani, Novotný. 3 – Lacko, Vaculík. 2 – Smejkal, Zoubele, Fortelný, Javůrek, Jawo, Vejmola. 1 – Mikuš, Rezek, Klobása, Tlustý, Vedral.

FK Dukla Praha

Sestava v posledním utkání: Hruška - Dancák, Piroch, Chlumecký - Kozma, Tetour, Doumbia (81. Ullman), Souček (73. Ayong), Preisler - Holík, Fábry (63. Hašek).
Trenér: Roman Skuhravý
Střelci: 7 – Holík, 5 – Hadaščok, 4 – Tetour, 3 – Preisler, Hašek, 2 – Kovaľ, Krunert, 1 – Chlumecký, Kozma, Piroch, Ayong, Jakab, Fábry.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu