02.03.2020, Miroslav Fuks

Lukáš Vaculík: FC Vysočina je moje druhá rodina

Lukáš Vaculík: FC Vysočina je moje druhá rodinaAnketa fanoušků a návštěvníků klubového webu o „Jedenáctku dvacetiletí FC Vysočina“ zná posledního člena ideální zálohy. Z konkurence šesti levých záložníků jste zvolili velkého favorita – Lukáše Vaculíka. S hrající legendou FCV a členem klubového představenstva vám nabízíme aktuální rozhovor.

 

Lukáši, zaregistroval jsi, že tato výroční anketa probíhá? Co na ocenění říkáš?
Sociální sítě nemám a nemám ani moc čas sledovat obdobné záležitosti. V kabině toto téma proběhlo a vím, že mezi stopery zvítězil Tlusťoch. V dalších výsledcích ankety jsem se už trošku ztratil. Každé ocenění samozřejmě potěší a toto rozhodně není výjimkou. V Jihlavě jsem strávil asi 75% své hráčské kariéry, tudíž mne těší, že tato dlouhá doba zůstala v povědomí fanoušků a veřejnosti.

V jakém ohledu tě působení v FC Vysočina lidsky či sportovně obohatilo?
Lze to logicky rozdělit na dva úseky. V mladém věku, kdy jsem se v Jihlavě začal usazovat, to pro mne bylo trošku složitější. Já to vnímal tak, že mi bylo okolím předhazováno, že těžím z faktu, že jsem majitele klubu apod. I proto jsem chtěl na nějakou dobu z klubu odejít, abych se této konfrontace vyvaroval a sám sobě dokázal, že se dokážu prosadit i v jiném klubu. Bez podpory rodiny. Šest let jsem tak strávil mimo FC Vysočina.

Poté se i díky mému zranění naskytla příležitost, abych se v sedmadvaceti letech vrátil domů. Já už v té době deklaroval, že když se vrátím do Vysočiny, tak zde i fotbalově skončím. FCV jsem bral a stále beru jako klub, který mám rád a chtěl bych mu pomáhat na hřišti. A poté, pokud budu mít možnost, i v jiných pozicích. Dá se říci, že tento klub je pro mne druhá rodina.

Vybavuješ si nějaký speciální zápas či zážitek v jihlavském dresu?
Těch utkání bylo opravdu hodně. Na první dobrou mi naskočí domácí zápas s Olomoucí před čtyřmi lety, který jsme nutně potřebovali vyhrát. Zvítězili jsme 2:1 a já centroval na obě gólové hlavičky Petra Hronka. Tento duel zásadním způsobem přispěl k záchraně v lize.

Další utkání, na které si vzpomenu, bylo po odvolání kouče Michala Bílka v dubnu 2017. Toho jsme jako hráči měli hrozně rádi, ale bohužel nám to nefungovalo na hřišti. Přišel Pepa Jinoch a my hned doma porazili Spartu 1:0. Nakonec jsme se dokázali zachránit, přestože nás už mnozí odepsali.

A co tvé začátky ve II. lize pod koučem Machálkem?
Je to už dávná historie, ale na to se rozhodně nezapomíná. První šance jsem dostával v sedmnácti letech, debutoval jsem hned v prvním kole v červenci 2000 v Chomutově, kde jsme prohráli výrazně 4:1. Při vzpomínce na kouče Machálka mi naskočí jeho věta: „Druhá liga, to jsou gladiátorské souboje“. Pamatuji si i jeho neskutečné tréninkové dávky. Tím, že jsem byl mladý, mi to tolik nevadilo, ale v dnešní roli staršího hráče už lépe chápu tehdejší nářky zkušených spoluhráčů.

Jaké jsou tvé nejbližší fotbalové cíle?
Hrozně rád bych s FC Vysočina dosáhl na úspěch, což znamená dostat ho znovu dostat do I. ligy. Moc dobře si uvědomuji, jak složité to může být. 

Zároveň si přeji, abychom byli vhodným klubem pro ambiciózní hráče, kteří se chtějí ve své fotbalové kariéře posunovat do větších klubů za většími sportovními výzvami v tuzemské lize nebo v evropských pohárech. Aktuálně beru jako velký úspěch, že se Momo Tijani dostal z druholigové Jihlavy do kádru úřadujícího českého mistra. Jde o skvělou vizitku práce našeho klubu s talentovanými fotbalisty.

Jedenáctka dvacetiletí FC Vysočina – pořadí mezi levými záložníky:

1. Lukáš Vaculík – 145 hlasů – 41%
2. Lukáš Zoubele – 79 hlasů – 22%
3. Ladislav Šebek – 56 hlasů – 16%
4. Vladimír Hekerle – 45 hlasů – 13%
5. Jan Javůrek – 20 hlasů – 6%
6. Peter Krutý – 13 hlasů – 4%

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu