26.02.2020, Miroslav Fuks

Jozef Urblík: Vysočina by si zasloužila působení v I. lize

Jozef Urblík: Vysočina by si zasloužila působení v I. lizeAnketa fanoušků a návštěvníků klubového webu o „Jedenáctku dvacetiletí FC Vysočina“ zná dvojici středních záložníků. Z obrovské konkurence šestnácti výborných střeďáků fanoušci zvolili Jozefa Urblíka a Petra Vladyku. Třetí příčka zůstala na Václava Kolouška. I v tomto případě vám rádi nabídneme rozhovory, přičemž začínáme s vítězem.

 

Jožo, zaregistroval jsi, že tato výroční anketa probíhá? Co na ocenění říkáš?
Upozornění mi zaslal můj věrný jihlavský fanoušek Milan Trtík. Jsem samozřejmě moc rád, že mi lidé dali svůj hlas. A jsem si jistý, že mé skvělé umístění v takto silné konkurenci je dílem podpory příznivců FCV právě kolem Milana Trtíka. Moc jim za to děkuji, nicméně si nejsem jist, zda mne dvouleté působení v Jihlavě opravňuje k vítězství v této prestižní anketě rekapitulující dvacet let klubu.

Jak vzpomínáš na působení v FC Vysočina? V jakém ohledu tě lidsky či sportovně obohatilo?
Z lidského hlediska budu na Vysočinu vzpomínat jen v nejlepším. V Jihlavě jsem prožil krásné období a našel si tam množství kamarádů. S řadou bývalých spoluhráčů jsem nadále v kontaktu.

Zásadní byl samozřejmě sportovní aspekt, protože jsem v osmnácti letech debutoval v české lize, která je velmi náročná. Za tu šanci jsem byl velmi rád a snažil jsem se s ní popasovat co nejlépe. Snad to bylo vidět. V jihlavském dresu jsem nepochybně získal množství neocenitelných zkušeností.

Vybavuješ si nějaký speciální zápas či zážitek v jihlavském dresu?
Těch příjemných zážitků bylo více. V poslední prvoligové sezóně jsme skvěle vstoupili do jara 2018, kdy jsme pod trenérem Svědíkem vyhráli se Slavií, v Plzni, s Teplicemi a poté i na Dukle. To byla skvělá série.

Vzpomínám si i na první gól v české lize, kdy jsme doma 2:1 porazili Mladou Boleslav. Ostatně, potěšil mne každý gól, který jsem za Vysočinu vstřelil.

Co bys FC Vysočina do dalších let popřál?
Postup do I. ligy! Aby klub byl stabilní po ekonomické stránce, protože lidé kolem klubu fotbalu dávají maximum. Zasloužili by si, aby Vysočina v nejvyšší soutěži zase působila.

Jak se Ti v současné době daří po osobní a fotbalové stránce? Jaké jsou tvé nejbližší fotbalové cíle?
Od září 2018 nastupuji za klub Puskás Akadémia, který sídlí v městě Felcsút. Máme zde fantastické tréninkové podmínky, o nichž se mi nikdy ani nezdálo. Daří se nám, máme velmi dobré mužstvo, jsme čtvrtí v tabulce a pokukujeme po umístění mezi třemi nejlepšími celky, abychom se kvalifikovali do pohárové Evropy. Těší mne, že mi to tam i střelecky padá, v tomto ročníku jsem zaznamenal čtyři branky.

Se snoubenkou si život v Maďarsku moc užíváme. Žijeme v Budapešti, odkud to mám na stadión asi dvacet minut jízdy.

Jedenáctka dvacetiletí FC Vysočina – pořadí mezi středními záložníky:

1. Jozef Urblík – 291 hlasů – 29%
2. Petr Vladyka – 189 hlasů – 19%

3. Václav Koloušek – 169 hlasů – 17%
4. Michal Lovětínský – 105 hlasů – 11%
5. Marek Jungr – 59 hlasů – 6%
6. Tomáš Kučera – 51 hlasů – 5%
7. Karol Karlík – 34 hlasů – 3%
8. Adam Jánoš – 26 hlasů – 3%
9. Petr Hronek – 19 hlasů – 2%
10. Karel Večeřa – 14 hlasů – 1%
11. Michal Pacholík – 13 hlasů – 1%
12. Filip Dort – 12 hlasů – 1%
13. Petr Šulek – 8 hlasů – 1%
14. Petr Baštař – 4 hlasy – 0%
15.-16. Jiří Gába a Aleš Ryška – 2 hlasy – 0%

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu