07.02.2020, Miroslav Fuks

Vysočina během dvanácti měsíců potřetí vyzve slovenskou Skalicu

Vysočina během dvanácti měsíců potřetí vyzve slovenskou SkalicuRodí se nová zápasová tradice – Vysočina potřetí v řadě během letního či zimního přípravného cyklu nastoupí proti slovenskému celku MFK Skalica. Týmu, který dlouhodobě působí na špici II. ligy a který fotbalová Jihlava ještě nikdy neporazila. Duel proběhne na umělé trávě v areálu Na Stoupách v sobotu 8. února od 13:00 hodin.

 

Skalica přezimuje na 3. příčce druholigové tabulky s tříbodovou ztrátou na dvojici klubů v čele – Banskou Bystrici a Dubnici. V zimní přípravě se tým trenéra Jozefa Kostelníka představil v jedné ze skupin Tipsport ligy, v níž porazil Dunajskou Stredu, remizovala s Nitrou a podlehl Brnu. Před týdnem Skalica přehrála 5:0 třetiligovou Kroměříž.

Premiérový vzájemný duel se uskutečnil před necelým rokem v Jihlavě. Vysočina tehdy generálku na jarní start nezvládla a slovenskému celku podlehla 1:2. Letní generálka se pro změnu uskutečnila ve Skalici, kde kvalitní a vyrovnaný duel branky nenabídl – 0:0.

S čím Vysočina půjde do sobotního duelu? Dočkáme se první výhry nad Skalicou? „Pořád jsme ve fázi přípravy, kdy výsledek utkání není podstatný. Samozřejmě, že zvítězit budeme chtít. Nastoupíme proti nepříjemnému soupeři, který také hraje o špici II. ligy. Zápasy se Skalicou jsou těžké, zarputilé a urputné. tentokrát hodláme oprášit herní rozestavení, kterým jsme se prezentovali na podzim,“ řekl před sobotním duelem kouč Radim Kučera.

Kteří hráči budou pro zápas k dispozici? Zamíří někteří vypomoci juniorce, která od 10:00 nastoupí na umělce proti třetiligovým Rosicím? „Trochu nás bohužel limitují zdravotní potíže některých hráčů, které nastaly po duelu s Pardubicemi. Počítat nemůžeme se Šimkem, Matulkou, Tijanim či Zoubelem, který by mohl jít do prvního utkání v příštím týdnu. Někteří hráči si půjdou zahrát i dopoledne za „béčko“, aby měli herní vytížení, které se blíží mistrovskému utkání,“ upřesnil domácí lodivod.

Jaký byl tento týden z hlediska tréninkové náplně? „Pořád jsme v silovém režimu, ale postupně přecházíme do dynamiky a rychlosti. Snažíme se zapojovat herní a taktické prvky. Stále více se začneme blížit k tréninkovému cyklu, který je obvyklý před mistrovským utkáním. Do startu ligy máme pořád ještě dostatečný časový prostor,“ doplnil Kučera.

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu