06.02.2020, Miroslav Fuks

Petr Tlustý: Jihlava mi opravdu přirostla k srdci

Petr Tlustý: Jihlava mi opravdu přirostla k srdciAnketa fanoušků a návštěvníků klubového webu o „Jedenáctku dvacetiletí FC Vysočina“ zná svoji stoperskou dvojici. Mezi nominovanými borci se v těsném souboji umístil první Petr Tlustý a hned za ním Michal Kadlec, s nímž jsme vám již rozhovor přinesli. Na řadě je tedy hrající legenda FCV – čtyřiatřicetiletý stoper Petr Tlustý.

 

Petře, zaregistroval jsi, že tato výroční anketa probíhá? Co na ocenění říkáš?
Ankety jsem si všiml, stejně tak i svého umístění, které je moc příjemné. Nedá se ale říci, že bych průběh ankety nějak sledoval nebo že bych si posílal hlasy. To rozhodně ne.

Jsi rád, že tvým parťákem v ideální stoperské dvojici byl zvolen Michal Kadlec?
Vedle Michala jsem nastupoval v prvních dvou letech po svém příchodu do Jihlavy. Sbíral jsem vedle něj cenné zkušenosti, byla to pro mne fotbalové škola. Později rád vzpomínám na zápasy vedle Ondry Šourka. Navíc to bylo díky spojení našich příjmení i docela vtipné. Velmi dobře se mi hrálo i vedle Jirky Krejčího. Každý stoper má samozřejmě něco do sebe a asi od každého jsem se něco naučil.

Jihlavský dres oblékáš od ledna 2008. Co pro Tebe FC Vysočina znamená?
Jsem tu už vážně hodně dlouho, prakticky celou dospělou fotbalovou kariéru. Pořád se cítím jako Pražák, ale Jihlava mi opravdu přirostla k srdci. Nejen klub, ale i město.

Vybavuješ si nějaký speciální zápas či zážitek v jihlavském dresu?
Je jich celá řada. Jedinečná byla celá postupová sezóna 2011/12 a moc rád bych si ji ještě někdy zopakoval. Těší mne, že jsem v jihlavských barvách absolvoval šest prvoligových sezón, přičemž nezapomenutelné byly hlavně premiérové zápasy se Spartou nebo Slavií. Rozhodně hned ten první památný v Edenu v červenci 2012, kde jsme vedli 0:3, ale nakonec jsme museli být rádi za remízu 3:3.

Za 12 let v Jihlavě můžeš rozhodně porovnávat. Nakolik se současná zimní příprava liší od těch předchozích?
Abych řekl pravdu, tak pro mne jsou všechny přípravy náročné a nepříjemné. Nikdy jsem je neměl rád bez ohledu na to, který kouč nás zrovna vedl. Vždy se hodně běhá, což není úplně můj šálek kávy. Aktuální zima se možná liší zařazením posilování ve formě tabaty, ta je hodně „příjemná“. A také tím, že se věnujeme nácviku rozestavení se třemi obránci vzadu. Ale tento systém jsme zkoušeli už i v minulosti.

Jedenáctka dvacetiletí FC Vysočina – pořadí mezi stopery:

1. Petr Tlustý – 350 hlasů – 24%
2. Michal Kadlec – 342 hlasů – 24%

3. Lukáš Kryštůfek – 321 hlasů – 22%
4. Ondřej Šourek – 230 hlasů – 16%
5. Jiří Krejčí – 115 hlasů – 8%
6. David Štěpánek – 41 hlasů – 3%
7.-8. Jan Halama – 17 hlasů – 1%
7.-8. Pavel Vojtíšek – 17 hlasů – 1%
9. Lubomír Slavík – 13 hlasů – 1%
10. Milan Mišůn – 4 hlasy – 0%


Symbolická gólová radost stoperů Petra Tlustého a Michala Kadlece z jara 2008, kdy Vysočina nastoupila na Dukle Praha

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu