03.02.2020, Miroslav Fuks

Michal Kadlec: Jsem rád, že si na mne lidé vzpomněli

Michal Kadlec: Jsem rád, že si na mne lidé vzpomněliAnketa fanoušků a návštěvníků klubového webu o „Jedenáctku dvacetiletí FC Vysočina“ zná svoji stoperskou dvojici. Mezi nominovanými borci se v těsném souboji umístil první Petr Tlustý a hned za ním Michal Kadlec. Souboj však museli svést s fanoušky Lukáše Kryštůfka. Ani teď vám nezůstaneme dlužní rozhovory, přičemž začínáme s Michalem Kadlecem.

 

Michale, zaregistroval jsi, že tato výroční anketa probíhá? Co na ocenění říkáš?
Vyhlášení ankety jsem samozřejmě zaregistroval a její výsledky průběžně sleduji. Rozhodně mne moc potěšilo, že si na mne lidé vzpomněli. Přeci jenom jsem dres Vysočiny vysvlékl před více než deseti lety. Děkuji za zvolení!

Co říkáš na fakt, že tvým parťákem v ideální stoperské dvojici byl zvolen Petr Tlustý?
Těší mne to, protože jsme spolu v týmu působili dva roky a odehráli jsme řadu dobrých zápasů. Myslím si, že fanoušci jej nominovali oprávněně.

Jak vzpomínáš na působení v FC Vysočina? V jakém ohledu tě lidsky či sportovně obohatilo?
Na hráčské působení v Jihlavě vzpomínám hrozně rád a těší mne každé setkání s bývalými spoluhráči či trenéry. Prošel jsem období intenzivního rozvoje klubu, takže pamatuji vlastně amatérské počátky v MSFL i výborné prvoligové časy. Klub je postaven na zdravých základech a vztahy v něm mají takřka rodinný charakter. V jeho vedení vždy působili lidé, kteří se snažili vytvářet co nejlepší podmínku k tomu, aby Vysočina dobře fungovala. A to se daří dodnes.

O vlivu na moji fotbalovou dráhu snad ani nemá smysl hovořit. Vždyť jsem ve Vysočině absolvoval převážnou část kariéry. Roky v Jihlavě pro mne byly zásadní i s ohledem na můj život a rodinu, neboť jsem se tady usadil a narodili se mi zde oba synové.

Vybavuješ si nějaký speciální zápas či zážitek v jihlavském dresu?
Byla jich spousta. Asi nejsilněji budu vzpomínat na utkání v prvoligovém ročníku 2004/05. Na premiérový duel na Slavii nebo třeba na utkání na Letné, kdy za Spartu nastoupil Karel Poborský. Úžasný byl samozřejmě i náš postupový domácí zápas proti Kroměříži, kdy jsme euforii mohli prožit přímo na trávníku společně s fanoušky.

Co bys FC Vysočina do dalších let popřál?
Ekonomickou stabilitu, brzké naplnění touhy postoupit zpět do I. ligy a též uskutečnění investic do dostavby stadiónu. Přeji si, aby klub nadále fungoval na zdravých základech.

Jak se Ti v současné době daří po osobní a fotbalové stránce?
Ve Vysočině už řadu let působím v roli trenéra – aktuálně u divizní juniorky. Je to časově stále náročnější, tudíž hráčsky už nikde nefiguruju. Navíc bych chtěl letos v říjnu ukončit studium nejvyšší trenérské licence. Zbývající čas se snažím věnovat rodině a svým synům, kterým jezdím fandit na jejich zápasy. Stejně, jak na mé fotbaly jezdívala moje rodina.

Jedenáctka dvacetiletí FC Vysočina – pořadí mezi stopery:

1. Petr Tlustý – 350 hlasů – 24%
2. Michal Kadlec – 342 hlasů – 24%

3. Lukáš Kryštůfek – 321 hlasů – 22%
4. Ondřej Šourek – 230 hlasů – 16%
5. Jiří Krejčí – 115 hlasů – 8%
6. David Štěpánek – 41 hlasů – 3%
7.-8. Jan Halama – 17 hlasů – 1%
7.-8. Pavel Vojtíšek – 17 hlasů – 1%
9. Lubomír Slavík – 13 hlasů – 1%
10. Milan Mišůn – 4 hlasy – 0%

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu