11.03.2007, Miroslav Fuks

Vysočina veze velmi cenné tři body z Ústí!

Vysočina veze velmi cenné tři body z Ústí!Fotbalisté FC Vysočina zvládli nelehký a velmi důležitý vstup do jarní sezóny na výbornou. Ze hřišti sedmého celku tabulky Ústí nad Labem vydolovali všechny tři body za nejtěsnější výhru 1:0. Jedinou branku zápasu zaznamenal v 53. minutě Ivo Svoboda. Vysočina díky vítězství odrazila útok HFK Olomouc a zároveň se po dopolední remíze Žižkova přiblížila na 2 body k první příčce.

 
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
16.kolo, neděle 11.3.2007, 14:30
0:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 53. Svoboda

Rozhodčí: Moláček - Pokorný, Ardeleánu

Ž.K.: Zoubele, Martykán, Fousek

ČK: 86. Martykán
Diváci: 650

Ústí nad Labem: Novák R. - Dvořák, Novák T., Džuban, Hanzlík - Zoubele, Martykán, Fousek (88. Karlík), Hruška - Procházka (46. Sedlák), Mašanský (77. Palša).
FC Vysočina: Rzeszoto - Gebreselassie, Kadlec, Šourek, Cihlář - Veselý, Lovětínský, Vladyka, Malinek - Svoboda (83. Rabušic), Faldyna.
 

Komentář

Trenér Milan Bokša do jarní premiéry nasadil očekávanou sestavu, v níž se neobjevila žádná ze zimních posil a na krajích obrany dostali před Bartošem a Drgou přednost mladíci Gebreselassie a Cihlář. Čecho-etiopan Theodor Gebreselassie nastoupil ke svému vůbec prvnímu utkání ve II. lize.

Celý zápas provázelo vytrvalé povzbuzování zhruba dvacítky fanoušků FC Vysočina, kteří se na ústeckém stadiónu postarali o fotbalovou atmosféru. Úvod utkání byl opatrný, ale postupně začali být více aktivnější domácí. Vysočina hru postupně vyrovnala, první gólová šanca však patřila „Armě“, když ve 24. minutě našel centr Hrušku a ten ve vápně nastřelil pouze clonícího obránce. Vysočina odpověděla rovnou vyloženou šancí ve 26. minutě. To Lovětínský šel sám na bránu Ústí, ale gólman Novák dobře vyběhl a vyrazil jeho střelu. Následnou dorážku Veselého do prázdné brány vykopnul z brankové čáry Tomáš Novák. V dalších minutách stála ve 32. minutě za pozornost střela Vladyky z 23 metrů, která skončila těsně nad bránou Nováka. Domácí odpověděli ve 40. min., kdy Mašanský prošel až před branku Rzeszota, ale místo střely zvolil přihrávku a Zoubele nedokázal důrazně zakončit. Míč směřující do prázdné brány hosté odkopli. Ve 43. minutě se zastřeloval Ivo Svoboda, jehož střelu se ústeckému brankáři podařilo bezpečně zkrotit. Vysočina byla v závěru půle lepším týmem a byla též blízko vedoucí branky, ovšem stoper Džuban dokázal jihlavskou střelu mířící do sítě vykopnout.

Druhý poločas se favorizovaným hostům povedl herně i gólově lépe. Rozhodnutí přišlo v 53. minutě, kdy se Ivo Svobodovi povedl parádní průnik po pravé straně a následně se mu podařilo prostřelit domácího brankáře Nováka. Domácí se však rozhodně nevzdávali a vytrvale ohrožovali jihlavskou svatyni. Blízko vyrovnání byl již o tři minuty později Zoubele, který po Sedlákově rohu trefil tyč. V dalších minutách se Vysočině dařilo odrážet snahu Ústí a naopak naši hráči hrozili rychlými brejky, které domácí často zastavovali jen za cenu faulů a žlutých karet. Jihlavou zahrávané standardky měly k pojištění výsledku nejblíže v 75. minutě, kdy obávanou střelu Michala Kadlece Novák skvělým zákrokem vyrazil. O pět minut později krásně střílel aktivně hrající Gebreselassie jen těsně vedle. Poslední šanci Ústí na Vyrovnání zmařil v 84. minutě Zoubele, který sám před brankářem zazmatkoval a nedokázal tvrdě vypálit. Dvě minuty poté byli domácí alespoň bodu ještě dál, neboť byl po druhé žlutí kartě vyloučen záložník Martykán. Závěrečná snaha domácích již k ničemu nevedla. Vysočina si odvezla tři body ze stadiónu, kde moc týmů vyhrávat nebude!

Související odkazy:

 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 3:1
16.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu